Repoziționarea orașului Sibiu prin valorificarea brandului teritorial

Proiect
5.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 10 în total
Mărime: 225.75KB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Iacob
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Câteva date despre Sibiu

Geografie

Sibiul este situat în partea sudică a Transilvaniei, foarte aproape de centrul geografic al României, pe râul Cibin.

Este aşezat în apropierea Munţilor Făgăraşului (circa 20 km), Cibinului (12 km) şi Lotrului (circa 15 km), care mărginesc depresiunea în partea de sud-vest. În nord şi est, teritoriul municipiului Sibiu este delimitat de podişul Târnavelor.

Municipiul Sibiu se află în depresiunea Cibinului, într-o zonă de câmpie piemontană colinară cu terase a râului Cibin, careo drenează.

Oraşul dispune de legături de transport satisfăcătoare: prin Sibiu trec două drumuri europene (E 68 Arad - Sibiu - Braşov şi E 81 Cluj - Sibiu - Piteşti -Bucureşti); municipiul este un important nod de cale ferată şi dispune de un aeroport internaţional cu curse regulate spre Germania şi Italia.

Populaţia oraşului este de 154.201 locuitori (20052), iar structura etnică a populaţiei este următoarea: 95% sunt români; 2% sunt maghiari; 1,6% sunt germani; 1,4% sunt de alte naţionalităţi.

Istorie

De sute de ani, cetatea Sibiului s-a situat în calea invaziilor din Evul Mediu, a conflictelor şi războaielor. De aceea, în acele vremuri tulburi oraşul îşi întâmpina vizitatorii cu ziduri de apărare solide şi porţi închise.

O legendă spune că acum 800 de ani fondatorii oraşului au trasat locul viitoarei aşezări cu două săbii.Aceste arme se pot vedea astăzi doar în stema istorică a oraşului.Săbiile din Evul Mediu au dispărut de mult şi oraşul şi-a deschis larg porţile spre lume şi a devenit adăpost pentru oameni de culturi diferite, care vorbeau limbi diferite şi aveau credinţe diferite. Secolele în care aceştia au trăit paşnic laolaltă pe aceste meleaguri au adus tot mai aproape diversele comunităţi etnice, până la modelul de convieţuire din ziua de azi.

Cultură

Sibiul poate fi considerat o capitală culturală a României datorită tradiţiilor seculare şi patrimoniului cultural artistic, pe care Sibiul şi zona din jurul lui îldeţine. Operele unor artişti cum ar fi Andreas Lapicida, Sebastian Hann, Johann Martin Stock şi Frans Neuhauser se mai pot vedea şi astăzi vizitând diferite locuridin oraş.

Tot la Sibiu s-a constituit în 1818 prima societate muzicală, iar pe au concertat nume celebre ale vremurilor trecute cum ar fi Franz Liszt sau Johann Strauss.

La Sibiu apar două dintre cele mai importante reviste de cultură româneşti: revista Transilvania şi revista Euphorion. Revista „Transilvania” a apărut prima dată la Braşov, în 1868, din iniţiativa lui George Bariţiu, iar din 1880 s-a stabilit la Sibiu. În prezent, revista are o apariţie trimestrială. În 1990 s-au pus bazele revistei„Euphorion” din iniţiativa unui grup de tineri scriitori, avându-l ca director onorific pe Ştefan Augustin Doinaş. Sub tutela revistei funcţionează şi librăria şi fundaţia„Eupho

În Sibiu există în momentul de faţă o puternică bază culturală formată din două teatre, o filarmonică, un cinematograf, cinci biblioteci, cinci centre culturale,şase institute culturale diverse precum şi zece muzee.

Practicile marketingului teritorialProgramul Sibiu, Capitală Culturală Europeană 2007

Încă din anul 2005, sibienii au început să se pregătească să devină Capitală Culturală Europeană în 2007, îmbrăţişând ştiinţa marketingului de loc. Astfel, la începutul anului2005 s-a format Asociaţia Sibiu: Capitală Culturală Europeană 2007, care a adoptat în ianuarie 2005 strategia Programului Sibiu - CCE2007.

În urma votului final al Consiliului de Miniştri ai Culturii din Uniunea Europeană, Sibiul a fost desemnat la data de27 mai 2004 drept Capitală Culturală Europeană pentru anul 2007, titlu pe care l-a împărţit cu oraşul Luxemburg. Un punct care a cântărit mult în această decizie favorabilă a fost parteneriatul special cu Luxemburg în organizarea programuluipentru 2007, coordonarea evenimentelor între cele două oraşe, cât şi multiplele parteneriate şi programe de colaborare europeană dezvoltate de Sibiu cu Landshut,Rennes, Klagenfurt, Deventer.

Tema aleasă de Sibiu (Hermannstadt) pentru Programul Sibiu - CCE 2007şi-a propus să prezinte profilul multicultural al acestui oraş vechi de opt secole, subdeviza „Oraş al culturii, oraş al culturilor / cultelor” ‘City of Culture – City ofCultures’.

Un logo vizual, precum şi elementele de bază ale marketingului teritorial au fost dezvoltate pentru oraşul Sibiu în cadrul acestui proiect, rămânând disponibile pentru activităţile viitoare de marketing ale oraşului.

Conținut arhivă zip

  • Repozitionarea Orasului Sibiu prin Valorificarea Brandului Teritorial.ppt

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?