Salonul de Coafură Reiz

Proiect
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8487
Mărime: 1.74MB (arhivat)
Publicat de: George Szekely
Puncte necesare: 10

Cuprins

  1. 1. Analiza pietei
  2. 1.1 Identificare
  3. 1.2 Caracterizare
  4. 1.3 Emanare
  5. 1.4 Segmentare
  6. 1.5 Piata tinta
  7. 2. Produsul
  8. 2.1 Atributii si functii
  9. 2.2 Sisteme de sustinere
  10. 2.3 Linie de produse
  11. 2.4 Ciclu de viata al produsului
  12. 2.5 Diferentiere si pozitionare
  13. 3. Promovare
  14. 3.1 Publicitate
  15. 3.1 Promotie
  16. 3.3 Vanzare personala
  17. 3.4 Relatii publice
  18. 3.5 Buget de promovare
  19. 4. Pretul
  20. 4.1 Factorii care influienteaza strategia de preet
  21. 4.2 Strategiile de pret si nivelul lor
  22. 4.3 Stabilirea preturilor
  23. 5. Distributia
  24. 5.1 Extindere si intensitatea retelei de distributie
  25. 5.2 Structura canalului de distributie

Extras din proiect

Cap 1. Analiza pieţei

1. Identificare

Pentru început să începem a defini piaţa ca şi concept. Astfel, piaţa, ca spaţiu economico-geografic în care la un moment dat se confruntă ofertele şi cererile de bunuri şi servicii constituie un ansamblu de oportunităţi, dar şi de constrângeri şi restricţii. Pe piaţă fiecare firmă apare atât în postură de ofertant (vânzător al produselor sau serviciilort care fac obiectul său de activitate), cât şi de solicitant, cu scopul de a obţine un profit cât mai bun. Aceasta înseamnă că ea va fi permanent preocupată de a-şi menţine sau chiar lărgi poziţia pe care o deţine pe piaţă.

Este asigurată reputaşia firmei prin conţinut, sfera şi profitul activităţii desfăşurate de aceasta în ansamblul pieţei. Orice firmă apare pe piaţă cu produsele sau serviciile sale, de obicei alături de alţi ofertanţi, confruntându-se cu cererea formulată de consumatori, dar şi cu alte întreprinderi creatoare ale aceluiaşi produs.

Astfel că, pe piaţa totală sau globală, reprezentată de ansamblul relaţiilor de vânzare-cumpărare care se stabilesc între producători, distribuitori şi consumatori, privite în interdependenţa lor, produsele şi serviciile fiecărei firme se vor afla într-o subdiviziune sau zonă a acesteia, vor reliefa doar un segment al acesteia.

Deci, am ajuns astfel a defini piaţa întreprinderii în cadrul economico-geografic în care apar produsele sale, ca fiind raportul dintre oferta sa şi cererea ce i se adresează, arătând gradul efectiv sau potenţial de pătrundere în consum a produselor sale.

Ea reprezintă o parte a pieţei totale, care trebuie delimitată pentru o analiză detaliată de marketing.

Piaţa produsului reprezintă totalitatea cumpărătorilor actuali şi potenţiali ai produsului, şi arată gradul de penetrare în consum.

Totalitatea pieţelor produselor dintr-o anumită arie geografică desemnează ansamblul pieţelor întreprinderilor, deci piaţa totală sau globală. Rezultă astfel, faptul că între piaţa întreprinderii şi piaţa totală există o anumită interdependenţă reciprocă, astfel că orice întreprindere ocupă o anumită poziţie, aceasta având rol esenţial în politica de piaţă pe care o desfăşoară în prezent şi o proiectează în viitor.

De obicei, activitate întreprinderii este diversificată, chiar dacă este specializată într-un domeniuş în acest caz, piaţa fiecărui produs este o parte a pieţei întreprinderii.

Aplicând aceste lucruri şi pieţei saloanelor de coafură din Iaşi aflăm faptul că această piaţă este una cu o concurenţă acerbă.

Piaţa saloanelor de coafură deţine un număr de *** saloane specializate, care au ca principal domeniu de activitate tunsorile, coafurile şi cosmetica părului.

La acestea se pot adăuga şi saloanele care au ca activitate adiacentă acest domeniu, principala activitate fiind programele de cosmetică şi înfrumuseţare corporală, programe ce conţin gimnastică, fitness, aerobic, urmate de programe de îngrijire facială, etc.

La saloanele de coafură poţi beneficia de cea mai variată gamă de servicii care poate atrage în sine, diferite tipuri de consumatori.

Pentru fiecare întreprindere este foarte importantă sfera consumatorilor cărora li se adresează produsele sale, ceea ce o obligă să-şi aleagă strategiile:

- nediferenţiate, când se adresează tuturor consumatorilor, piaţa întreprinderii fiind identică cu cea a produsului, deşi ea deţine doar o anumită parte a pieţei totale;

- concentrată, asupra unui anumit segment de piaţă, când piaţa întreprinderii este doar o parte din piaţa produsului şi din cea totală o parte şi mai mică;

- diversificată, când piaţa întreprinderii se adresează mai mltor segmente de consumatori cu produse specifice, încercând să-şi lărgească sfera;

Piaţa saloanelor de coafură este una a serviciilor în principal, acest lucru necesintând o atenţie deosebită, întrucât nu atrage după sine o anumită materialitate a serviciului realizat.

După cum se ştie, din punct de vedere al consumatorilor reali, potenţiali sau chiar a celor care se înscriu în categoria nonconsumatorilor, piaţa conţine:

- nonconsumatori absoluţi pentru o perioadă de timp considerată care nu pot cumpăra serviciul/produsul dinraţiuni profunde, financiare sau materiale, morale, fiziologice şi chiar psihologice;

- noncunsumatori relativi (sunt cei care cumpără într-o perioadă dată un serviciu/produs, din raţiuni mai puţin profundedecât ale nonconsumatorilor absoluţi şi care ţin de necunoaşterea produsului spaţiului de locuit insuficient, venituri temporar insuficiente;

O firmă modernă este caracterizată printr-o atitudine de marketing orientată spre cunoaşterea pieţei şi adaptarea continuă la cerinţele acesteia, deci spre analiza cantitativă şi calitativă a ofertei şi cererii prezente şi viitoare, care se constituie în studii de piaţă cât mai complexe:

* identificarea, măsurarea şi descrierea comportamentului şi atitudinilor consumatorilor pe diferite segmente de piaţă;

Preview document

Salonul de Coafură Reiz - Pagina 1
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 2
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 3
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 4
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 5
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 6
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 7
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 8
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 9
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 10
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 11
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 12
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 13
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 14
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 15
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 16
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 17
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 18
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 19
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 20
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 21
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 22
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 23
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 24
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 25
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 26
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 27
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 28
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 29
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 30
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 31
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 32
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 33
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 34
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 35
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 36
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 37
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 38
Salonul de Coafură Reiz - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Salonul de Coafura Reiz.doc

Alții au mai descărcat și

SC Eva Salon SRL - analiza activității economice

SC EVA SALON SRL Societatea SC Eva Salon SRL a luat fiinta în 15 aprilie 2006 ca o necesitate a comunei Sâmpetru de a avea un salon de...

Planul de afaceri al întreprinderii Salon BeijingSpa S.R.L

Salonul ,,Beijing SPA S.R.L’’ a fost fondat in anul 2012. El este amplasat in centrul capitalei Chisinau, pe strada Bănulescu Bodoni 55/2. Acest...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?