SC Mark’o’clock SRL

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 10229
Mărime: 353.06KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. REZUMAT INTRODUCTIV 2
  2. CAP.1:ANALIZA PIEŢEI 4
  3. 1.1. Identificarea pieţei(decriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structură) 4
  4. 1.2.Caracterizare(profil consumatori) 6
  5. 1.3.Segmentare(criterii, modalităţi) 7
  6. 1.4.Piaţa ţintă 8
  7. CAP.2: FACTORII CARE INFLUENŢEAZĂ COMPORTAMENTUL DE CONSUM 8
  8. CAP.3:CONFIGURAREA PRODUSULUI 9
  9. 3.1.Atribute(fizionomie, caracteristici fizice, utilizare principală, secundară etc.) 9
  10. 3.2.Sistem de susţinere (marcă, ambalaj, service, garanţie) 11
  11. 3.3. Linia de produse 12
  12. CAP.4: CONFIGURAREA PREŢULUI 15
  13. 4.1. Factori care influenţează preţul 15
  14. 4.2. Strategia de preţ 16
  15. 4.3. Nivelul preţului 16
  16. CAP.5: CONFIGURAREA PROMOVĂRII 17
  17. 5.1. Reclama 18
  18. 5.2. Promovarea vânzărilor 20
  19. 5.3. Relaţii publice 20
  20. CAP.6: CONFIGURAREA DISTRIBUŢIEI 21
  21. 6.1. Extinderea teritorială a distribuţiei 21
  22. 6.2. Intensitatea reţelei de distribuţie şi structura canalelor 21
  23. CAP.7: CERCETAREA DE MARKETING 22
  24. Anexa 1: Reclama – revistă
  25. Anexa 2: Cercetarea de marketing

Extras din proiect

REZUMAT INTRODUCTIV

Acest proiect evidenţiază perspectivele de dezvoltare ale firmei „SC. Mark’o’clock S.R.L.” şi activitatea departamentului de management-marketing din cadrul acesteia.

Firma „Mark’o’clock” are ca obiect de activitate producerea şi distribuirea de ceasuri deşteptătoare de lux pe piaţa Moldovei in mod special şi pe întreg teritoriul naţional.

În zona Moldovei, firma se află în situaţia de monopol, fiind unicul producător de ceasuri deşteptătoare pe piaţa de referinţă, piaţa produsului identificându-se cu piaţa întreprinderii.

Piaţa ceasurilor deşteptătoare se adresează tuturor persoanelor din România care sunt nevoite să respecte un program fix indiferent de natura acestuia (serviciu, cursuri, întâlniri etc.).

Produsul este destinat persoanelor peste 7 ani, indiferent de scopul final al achiziţionării: utilizare proprie sau oferire cadou.

Consumatorul ceasului deşteptător este în primul rând acea persoană preocupată de ducerea la bun sfârşit a responsabilităţilor sale, o persoană conştiincioasă, care pune preţ pe punctualitate şi care caută la un astfel de produs şi alte utilităţi în afară de cea principală ( de ex. cei care pun preţ pe funcţia estetică).

Segmentul de piaţă pe care firma ,”S.C. Mark’o’clock S.R.L.” îl alege pentru a-l deservi este format din persoanele din România, cu reşedinţa în mediul urban, cu vârsta între 20-60 de ani, cu un venit de peste 500 RON.

Ceasul „Mark’o’clock” este un ceas deşteptător ceva mai discret şi inteligent, care ştie când este momentul potrivit la care omul să se trezească. El nu are nimic în comun cu un ceas obişnuit; este vorba despre un mecanism sofisticat, capabil să monitorizeze ritmul somnului fiecărei persoane şi să-l trezească cu discreţie, exact în momentul potrivit, evitând să întrerupă un somn dulce. Este compus din mai mulţi senzori complecşi integraţi, care înregistrează poziţia, mişcările, bătăile inimii şi ritmul respiraţiei celui adormit şi comunică wireless cu un ceas obişnuit.

Punctul de plecare al fabricării acestui ceas se bazează pe teza ştiinţifică potrivit căreia somnul constă dintr-un ciclu care se repetă la fiecare 90 de minute, cu o fază de somn uşor, una de somn profund şi o fază numită Rem(Rapid eye movement-mişcarea rapidă a ochilor), în care se visează.

Individul trebuie să se trezească în faza de somn uşor pentru a se afla în cele mai bune condiţii fizice şi psihice.

Produsul este confecţionat din mai multe materiale, preponderent fiind metalul inoxidabil; există şi modele din plastic, combinaţie lemn-metal etc.

Este disponibil în mai multe culori şi combinaţii de culori (albastru, argintiu, auriu, roz etc.).

Prevăzut cu o carcasă transparentă, afişaj LCD cu lumină de fundal albastră, acest ceas proiectează imaginea orei pe perete cu cifre albastre uşor de citit (în întuneric) şi dispune de o lentilă orientabilă, astfel încât posesorul lui îşi poate alege locul unde acesta să afişeze ora exactă. Dispune de alarmă programabilă în diferite tonuri de avertizare, numărătoare inversă, cronometru, calculator,calendar; are încorporat un radio FM auto scan; afişează ora(12/24), ora alarmei, data(luna, ziua, anul), temperatura ambiantă în grade Celsius; funcţionează cu 3 baterii AAA (R3) sau alimentator 4,5 V.

Firma „Mark’o’clock” a creat o gamă diversificată de produse care răspund cerinţelor tuturor consumatorilor:

1.Ceas capsulă;

2.Ceas cubic;

3.Ceas port vizit;

4.Ceas cu proiecţie;

5.Ceas de birou;

6.Brelocuri magnetice;

7.Cronometru;

8.Ceas de masă;

9.Ceas voiaj;

10.Ceas-broscuţă.

Obiectivele politicii de preţ avute în vedere de firmă sunt legate de:

- maximizarea profitului, a ratei rentabilităţii activităţii;

- dobândirea statutului de lider prin practicarea unor preţuri de ,,penetrare,,.

Printre factorii care stau la baza nivelului preţului se numără:

costul materiilor prime folosite pentru confecţionarea ceasurilor deşteptătoare;

marja profitului stabilită în funcţie de veniturile consumatorilor;

durata de utilizare şi multifuncţionalitatea;

preţul practicat de concurenţă(care poate asalta în orice moment piaţa cu o noutate ce poate demite toate raporturile existente în acest moment) ;

etapa din ciclul de viaţă al produsului -preţurile tind, de regulă să scadă pe măsură ce produsul intră în faza de creştere.

poziţionarea mărcii- cu toate că la stabilirea preţului se pleacă de le obiectivele propuse, trebuie ţinut cont şi de faptul că preţul este crucial pentru semnalizarea poziţiei dorite pentru produs ; astfel, un articol poziţionat în categoria « de lux » va trebui să aibă un preţ peste cel al pieţei.

Întrucât produsele « Mark’o’clock » sunt originale, multifuncţionale,firma a decis sa adopte ca strategie principală strategia preţului de « penetrare », justificată de caracteristicile noi ale produsului, cât şi de comportamentul consumatorilor care asociază de cele mai multe ori preţul cu calitatea.

Nivelul mediu al preţului se situează în jurul sumei de 43,79 RON.

În ceea ce priveşte politica de promovare, primul pas făcut de specialiştii departamentului de marketing al firmei „Mark’o’clock” a fost înregistrarea în scopul promovării în „Pagini Aurii”; reclama TV, alcătuită din cinci cadre este difuzată pe posturile de televiziune PRO-TV, Antena 1 şi Prima TV, datorită gradului ridicat de audienţă; reclamă la reviste şi ziare- reviste de divertisment (Avantaje, Cosmopolitan, Playboy, FHM, Tabu etc.), ziare locale şi zonale (Monitorul, Evenimentul, Obiectiv, Ieşeanul etc.) ; reclamă prin panouri stradale etc.

Reclama prin internet este un alt aspect foarte important al politicii de promovare a firmei şi a produselor sale, în acest sens firma îşi are propriul site pe internet www.markoclock.ro.

Referitor la distribuţie, pentru început, comercializarea produselor firmei se va face prin intermediul magazinului propriu care îşi are sediul pe strada Ştefan cel Mare nr.8, Iaşi ; o altă metodă de distribuţie este prin intermediul marilor magazine de electronice sau prin standuri în centrele comerciale mai importante(Metro, Iulius Mall, Moldova, Hala Centrală etc.).

Firma colaborează cu distribuitori din toate oraşele reprezentative din zona Moldovei(Suceava,Botoşani, Neamţ,Bacău,Vaslui) iar apoi la nivel naţional.

Distribuţia proprie a produselor va fi însoţită şi de introducerea unei linii telefonice directe cu clienţii, a unei adrese web şi una de e-mail, prin intermediul căreia îşi vor putea exprima atitudinile, dorinţele, nemulţumirile în legătură cu personalul.

Firma îşi comercializează produsele prin canale de distribuţie directe prin magazinele proprii şi indirect prin canalele de distribuţie care presupun intermediari.

CAP.1: ANALIZA PIEŢEI

1.1. Identificarea pieţei(decriere, evoluţie, perspective de dezvoltare, structură):

a) Descriere şi evoluţie:

Piaţa este timpul şi spaţiul în care agenţii activi din societate vin să comunice unii cu alţii şi să schimbe între ei bunuri cu valoare de schimb. Piaţa este reprezentată de toţi clienţii potenţiali care au aceeaşi nevoie sau dorinţă şi care sunt dispuşi şi au capacitatea de a se angaja într-o relaţie de schimb pentru satisfacerea aceleiaşi nevoi sau dorinţe.

Acţiunile şi eforturile departamentului de marketing sunt îndreptate către atingerea obiectivelor firmei. Strategiile şi programele elaborate de către acesta au în vedere piaţa de referinţă, delimitată temporal şi care prezintă anumite dimensiuni, localizare spaţială (geografică), caracteristici socio-demografice şi economice. În privinţa celor două abordări ale pieţei marketingului, în sens larg şi în sens restrâns, piaţa trebuie privită din perspectiva consumatorilor produsului / clienţilor firmei, dar şi a ofertanţilor ( producători şi distribuitori ).

Piaţa produsului ceas deşteptător poate fi definită ca un plasament în timp şi spaţiu în care pot fi întâlniţi potenţiali parteneri de afaceri, vânzători sau cumpărători de ceasuri interesaţi de serviciile pe care poate să le ofere acest produs.

Analizând piaţa ceasurilor deşteptătoare din România, s-a ajuns la concluzia că, în ţara noastră, majoritatea ceasurilor deşteptătoare care se găsesc în comerţ sunt importate.

Piaţa ceasului deşteptător, deşi destul de veche ( primul ceas deşteptător modern îi aparţine francezului Antoine Redier în anul 1847), nu este nici pe departe depăşită, aflându-se într-o continuă mişcare şi expansiune.

Preview document

SC Mark’o’clock SRL - Pagina 1
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 2
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 3
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 4
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 5
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 6
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 7
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 8
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 9
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 10
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 11
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 12
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 13
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 14
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 15
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 16
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 17
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 18
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 19
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 20
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 21
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 22
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 23
SC Mark’o’clock SRL - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • SC Mark'o'clock SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?