SC Sledge SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3953
Mărime: 192.87KB (arhivat)
Publicat de: Silviana Negoiță
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Rezumat introductiv

Sistemul de marketing include activităţile de marketing ale organizaţiilor şi unităţilor orientate pe profit, ca şi a celor nonprofit din economia naţională a unei ţări, indiferent de forma lor de proprietate – privată, publică sau mixtă. Acest sistem este cel care poate să influenţeze, în mod favorabil, satisfacerea cumpărătorilor iar legătura sistemului de marketing cu vânzătorii este determinată de faptul că, atunci când pregătesc o ofertă pentru piaţă, ei au în vedere mai multe posibilităţi de decizie.

Proiectul nostru este concentrat asupra unei firme producătoare de sănii numită S.C. Sledge S.A. cu sediul în Iaşi.

Pentru inceput s-a avut în vedere piaţa, cu structura şi estimarea dimensiunilor sale, cu o anumită segmentare în care s-au luat drept criterii categoria socioprofesională, niveluri de instrucţie şi nivelul venitului. Au fost prezentaţi cumpărătorii efectivi, cumpărătorii relativi, precum şi importanţa lor în ceea ce priveşte crearea imaginii firmei noastre.

Am descris produsul oferit de noi şi l-am împărţit în doua categorii, şi anume: uzuali şi pentru uz sportiv. Acestea diferă prin preţ, rezistenţă, avantaje căutate.

Într-o economie concurentă, am considerat că nu trebuie deloc neglijată promovarea care este făcută prin intermediul mass-mediei, internetului, precum şi a publicităţii gratuite.

În ceea ce priveşte comerţul, preţul are o importanţă deosebită fiind un mijloc de a ne construi o imagine. În stabilirea preţului, am avut în vedere preţurile stabilite pe piaţă de firmele rivale, cererea pentru produsele noastre, avantajele oferite de noi în comparaţie cu ceea ce oferă ceilalţi producători de sănii.

Cap. 1 Analiza pieţei

1.1 Identificarea pieţei

Piata reprezinta “inima ” oricarei activitati economice, in sensul ca ea stabileşte pulsul general al economiei si direcţioneaza toate fluxurile monetare, de capital si investitii. Ea reprezintă testul de validare a oricărei unitaţi economice. Fiind locul de intalnire a cererii, exprimare a necesitatilor si dorintelor oricarui individ, si a ofertei, exprimare a produsului final al unui efort lucrativ ce da concreteţe si finalitate oricarei firme, piaţa deţine un rol covarşitor in evaluarea eficienţei si utilitaţii oricărui proces ce implică schimbul. La nivel de întreprindere piaţa determină caracteristicile de baza ale unitaţii, adica profitabilitatea, cifra de afaceri si dimensiunea firmei.

In marketing piaţa este in general asimilată cu cumparatorii, deoarece asupra lor sunt canalizate cele mai importante activitaţi de marketing.

In Romania piaţa comercializarii de sănii nu s-a impus intr-un mod spectaculos, insă există perspective si se poate realiza o de dezvoltare. Piaţa săniilor se imparte astfel: sănii uzuale, având ca singur scop distracţia in perioada iernii, si sănii cu uz sportiv având calităţi superioare din punct de vedere al stabilităţii, al velocităţii si al materialului folosit in fabricarea acestui produs. În ceea ce priveşte cererea un rol important il au preţul si calitatea produselor fabricate de societatea noastră.

Putem concluziona că piaţa din România a săniilor este o piaţa de oligopol, piaţă cu un număr limitat de ofertanţi care deţin o parte importantă din aceasta şi reuşesc să influenţeze formarea preţului în scopul maximizării profitului.

De altfel pe piaţa din Romania ne confruntăm cu două categoriii de nonconsumatori, relativi si absoluţi. Nonconsumatorii absoluţi sunt cei pentru care produsele oferite de firma S.C. Sledge S.A. nu prezintă interes, de aceea nu il vor cumpara niciodată. Nonconsumatorii relativi sunt cei care ar dori achiziţionarea unei sănii comercializată de firma Sledge insă nu o fac incă din diverse motive: fie nu au bani, fie nu sunt convinşi de calitatea produsului, fie nu cunosc marca.

1.2 Caracterizarea (profil consumator)

Consumatorii se diferenţiaza dupa mai multe criterii: putere de cumparare, marci, media, obiceiuri de consum care se subclaseaza in consumatori sofisticaţi , profesioniştii activi, familişti sedentari, tradiţionalişti pasivi, nostalgici resemnaţi.

1.3 Segmentare (criterii, modalităţi)

Procesul de segmentare al pieţei comporta o importanţă deosebita deoarece in functie de acest proces se stabilestc politicile de marketing ale firmei. Piaţa unei firme este constituită din clienţi neomogeni din punct de vedere al gusturilor, al procesului de cumparare si consum.

Preview document

SC Sledge SA - Pagina 1
SC Sledge SA - Pagina 2
SC Sledge SA - Pagina 3
SC Sledge SA - Pagina 4
SC Sledge SA - Pagina 5
SC Sledge SA - Pagina 6
SC Sledge SA - Pagina 7
SC Sledge SA - Pagina 8
SC Sledge SA - Pagina 9
SC Sledge SA - Pagina 10
SC Sledge SA - Pagina 11
SC Sledge SA - Pagina 12
SC Sledge SA - Pagina 13
SC Sledge SA - Pagina 14
SC Sledge SA - Pagina 15
SC Sledge SA - Pagina 16
SC Sledge SA - Pagina 17
SC Sledge SA - Pagina 18
SC Sledge SA - Pagina 19
SC Sledge SA - Pagina 20
SC Sledge SA - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • SC Sledge SA.doc

Te-ar putea interesa și

Aspecte clinice, paraclinice și evolutive în formele severe de lupus eritematos sistemic

I N T R O D U C E R E Lucrarea “Aspecte clinice, paraclinice şi evolutive în formele severe de LES” este realizată pe o cazuistică selecţionată a...

O trilogie a spectacolului universal - Cerbul de Aur, Eurovision, San Remo

INTRODUCERE O paradigmă a devenirii alter-egoului meu muzical către plasmuirea unui vis implinit – prezentarea spectacolului universal În timp ce...

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Tulburarea de personalitate - dependența

1. ISTORICUL TULBURĂRII În ciuda încercărilor repetate de a dezvolta un concept de personalitate antisocială fără implicaţiile unei „nebunii...

American Holidays

The History of Valentines Day Every February, all across United States, candies, flowers, and gifts are exchanged between loved ones, all in the...

Stonehendge

1.Argument First of all,Ive chosed Stonhendge because I found it very interesting,and I would like to visit it if I had the oportunity.The...

Cercetare de Marketing pentru Lansarea Saniei Snow Baby Dream

1. Problema decizională Prin aceasta cercetare de marketing ne propunem sa analizam parerile si intentiile populatiei din judetul Iasi cu privire...

Analiza comparativă a demersurilor publicitare realizate pentru Orange și Vodafone

Capitolul 1: Caracterizare succinta a pietei telecom; pozitia Orange si Vodafone pe aceasta piata. Piata serviciului de telefonie mobila este...

Ai nevoie de altceva?