Studiu de caz - covor de pluș

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: rtf
Pagini : 25 în total
Mărime: 20.72KB (arhivat)
Publicat de: Evelina Ivașcu
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere3
  2. I.Cerintele pietei.5
  3. II.Proiectarea8
  4. III.Pregatirea.11
  5. IV. Aprovizionarea cu materii prime si materiale si receptia de la furnizori.12
  6. V.Fabricatia14
  7. VI.Etichetarea,ambalarea si depozitarea marfurilor.23
  8. VII. Vânzarea si asistenta post-vânzare.24

Extras din proiect

INTRODUCERE

1. MONOGRAFIA INTEPRINDERII DE COVOARE

SC INCOV SA din Alba Iulia a aparut o data cu necesitatea repartizarii rationale si echlibrate a fortelor de productie pe întreg teritoriul tarii, de ridicaere tot mai rapida a localitatilor ramase în urma. Aceste elemente au stat la baza aparitiei actului de nastere acestei inteprineri: Decretul 10/1977.

Destinata realizarii unor produse deficitare pe piata interna în acel moment si solicitate frecvent de partenerii de peste hotare, interprinderea a fost proiectata sa realizeze o productie de 1.300.000 mp pe an covor dublu plus din fire de tip lâna obtinute din fibre naturale, chimice si sintetice, ceea ce a dus la cresterea în proportie de 100% a productiei de covoare plusate a tarii noastre.

În noiembrie 1979 s-a pus în functiune prima capacitate, ceea ce reprezinta la acea data 4 masini de tesut si câteva masini de bobinat si dublat rasucit.

S.C. INCOV S.A. functioneaza la înreaga capacitate din luna noiembrie a anului 1982. Treptat intreprinderea s-a pus pe picioare. Au aparut liniile tehnologice moderne pentru sectiile de productie, cu utilaje aplicate în tara la Cluj, Târgu Mures sau importante din alte tari: Germania, Ungaria.

Din 1992 si pâna în prezent societatea a facut o investitie de aproximativ 12 milioane de dolari, numai în retehnologizare. În 1993 a fost pusa în functiune sectia Filatura care la aceasta ora este cea mai moderna filatura de lâna semipieptanata. În 1995 a intrat în functiune sectia de Spalatorie de lâna iar în 1996 sectia Vopsitorie. În anul 1997 S.C. INCOV S.A. si-a construit propria centrala termica.

Începând din anul 1991 intreprinderea s-a transformat în societate pe actiuni sub denumirea de S.C. INCOV S.A., iar în 1995 a devenit societate privata 100% prin metoda MEBO. Actiunile au fost cumparate integral de catre angajatii societatii.

Toate acestea fac din S.C. INCOV S.A. o unitate unica în felul ei în tara. INCOV devine astefel o emblema pentru covoarele plusate din categoria LUX atât pentru piata interna cât si pentru cea externa.

2. PREZENTAREA PRODUSULUI

S.C. INCOV S.A. din Alba Iulia produce covoare plusate tip dublu-plus. Se numesc astfel deoarece pe aceeasi masina de tesut se tes concomitent doua tesaturi plusate, una suprapusa celeilalte, cu distanta dintre ele egala cu dublul înaltimii plusului unei tesaturi. Tot pe aceeasi masina, la mijlocul distantei dintre cele doua tesaturi cu ajutorul unui mecanism se taie plusul pentru a rezulta doua tesaturi plusate identice. Mecanismul JACQUARD cu care este dotata masina de tesut prezinta un principiu unic de realizare a covoarelor plusate cu desime foarte mare, putând prelua toate firele fine, permitând realizarea unei desenaturi deosbit de fin conturate.

Covoarele dublu plus realizate la S.C. INCOV S.A. au in compozitia lor 3 tipuri de fire:

19 fire pentru plus: din lâna semifina Nm 18 - 100% pala lâna sort 21

20 lâna semigroasa: Nm 6 - 50% lâna 35 microni + 50% lâna sort 21

Nm 6,5 - 67% lâna 35 microni + 33% lâna sort 41

21 fibre chimice - PNA: Nm 12 - 100% PNA; Nm 10 - 100% PNA

22 amestecuri de lâna cu fibre chimice: Nm 12 - 80% lâna 35 microni + 20% PNA;

Nm 10 -70% PNA + 30% lâna 35 microni

Nm 6,5 - 67% PES + 33% lâna sort 41

În functie de cerintele pietei si de tendintele modei în mod frecvnet se creeaza noi tipuri de fire (finete; compozitie) si noi articole de covoare.

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Covor de Plus.rtf

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?