Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 7814
Mărime: 4.06MB (arhivat)
Publicat de: Malvina Vintilă
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Istoria Kenvelo începe în anul 1986 când Danny Himi deschide primul magazin HIMI’S JEANS în Germania al cărui logo era “YES”, ca 3 ani mai târziu, în 1989 să se deschidă primele magazine HIMI’S JEANS în Cehoslovacia - la Pilsen şi Praga. Danny Himi (70% din acţiuni) şi prietenul său David Dahan (30% din acţiuni), care este în acelaşi timp şi principalul designer, sunt cei doi co-proprietari ai companiei.

În anul 1993 se deschide primul magazin în Slovacia.

Tereza Pergnerova, starul adolescent al Republicii Cehia, devine imaginea brandului HIMI’S JEANS, iar în anul 1994 se deschid încă două magazine în Republica Cehă.

Deja, în anul 1995 reţeaua de magazine Himi’s Jeans ajunge la 37.

Un an mai târziu, în 1996 compania îşi schimbă numele în Kenvelo. În limba cehă “Kenvelo” înseamnă “YES” (ken), “AND” (ve), “NO” (lo).Tot în acelaşi an se deschid alte două magazine în Republica Cehă.

O nouă schimbare a numelui, în Kenvelo CZ are loc în anul 1999. Kenvelo introduce un nou brand-KENVELO KIDS, care se axează pe articole pentru copii (între 2-12 ani). O dată cu lansarea acestui brand se deschid alte 3 magazine în Republica Cehă.

În anul 2001 se deschide primul magazin Kenvelo din România, la Bucureşti. Începând cu anul 2002 compania îşi începe expansiunea în ţările din Europa Centrală şi de Est. Tot în acest an încep să se vândă colecţii de bijuterii în magazinele Kenvelo. Compania deschide înca 4 magazine în Republica Cehă, 3 Magazine Kenvelo Kids, şi primul magazin din Ungaria.

O noutate apare o dată cu începutul anului 2003 când Kenvelo deschide KENVELO FASHION CAFÉ la Bratislava şi KENVELO CAFÉ la Praga. În cursul aceluiaşi an se deschide primul magazin franciză Kenvelo, în Rusia, brandul sponsorizând concertele Iron Maiden şi Depeche Mode.

În 2004 atât Danny Himi cât şi David Dahan îşi vând 50% din acţiuni companiei din Luxemburg, Sefran Finance S.A Kenvelo devine partenerul principal al concursului internaţional de modeling Elite Model Look, care purta denumirea de Kenvelo Elite Model Look. În acelaşi an, Kenvelo colaborează cu succes cu postul de muzică MTV în cadrul unei prezentări de modă.

Danny Himi părăseşte definitiv compania în anul 2005 şi îşi transferă acţiunile companiei Di Luxemburg K2 S.A Kenvelo sponsorizează concertele unor nume faimoase cum ar fi: Anastacia, Seal, Avril Lavigne, Aneta Langerova.

Kenvelo îşi înfiinţează propria staţie radio, K-radio, în anul 2008 care difuzează muzică în toate magazinele Kenvelo. Jingle-urile şi spoturile sunt actualizate în permanenţă, pentru a informa clienţii despre evenimentele în curs. Tot în acelaşi an au loc mai multe evenimente semnificative, cum ar fi : concursurile de frumuseţe miss Republica Cehă si Miss Repubilca Slovacă au fost oficial numite Kenvelo Elite Model Look 2006, Kenvelo sponsorizează un eveniment organizat de către un binecunoscut DJ, Didier Sinclair, Kenvelo sponsorizează Martin Solveign-producătorul şi dj-ul cel mai faimos din lume, compania este parteneră la concertele unor staruri faimoase precum- Simple Minds, Depeche Mode, Massiv Attack, Sting, Christina Aguilera, Pink and Genesis, un nou magazin Kenvelo se deschide la Praga, iar în România se deschide cel de-al 50-lea magazin.

O nouă companie, Kenvelo Republica Cehă, preia toate activităţile firmei în anul 2007, iar David Dahan îşi vinde şi restul acţiunilor şi rămâne doar pe poziţia de designer principal.

În anul 2009 numărul de magazine s-a extins la peste 260 în Europa, în ţări ca Republica Cehă, Croaţia, Letonia, Malta, Ucraina, Rusia, România etc.

Compania plănuieşte deschiderea unor magazine în Cipru, Turcia şi Armenia. Emiratele Arabe Unite sunt de asemenea o posibilă opţiune.

În 2010, în România, numărul magazinelor Kenvelo ajunge la un total de 61.

II. Amplasare, accesibilitate şi zona de atracţie

Reprezentanţa brand-ului în ţara noastră a determinat apariţia unei serii de organizaţii care să promoveze produsele Kenvelo. În Iaşi, organizaţia se regăseşte sub numele de “S.C. Harvyn ro. S.R.L”, având 3 puncte de lucru amplasate în interiorul unor complexuri comerciale. Aceste puncte de lucru ale organizaţiei “S.C. Harvyn ro. S.R.L” au fost puse în funcţiune intr-o perioadă de aproximativ patru ani ( primul punct de lucru se deschide la începutul lunii februarie 2005, iar ultimul - în octombrie 2009), având ca domenii de activitate comercializarea de produse textile şi accesorii.

Magazinul Kenvelo studiat în cadrul acestui proiect este situat în interiorul complexului comercial Iulius Mall. Acesta este amplasat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu în imediata apropiere a campusului studenţesc cu acelaşi nume.

Zona de atracţie este una primară deoarece atrage 60-70 % din cumpărătorii din zonă şi nu numai. Complexul unde este situat magazinul este un important centru comercial, dar şi turistic.

Preview document

Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 1
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 2
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 3
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 4
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 5
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 6
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 7
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 8
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 9
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 10
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 11
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 12
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 13
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 14
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 15
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 16
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 17
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 18
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 19
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 20
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 21
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 22
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 23
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 24
Studiu privind activitatea de merchendasing într-un magazin specializat - Kenvelo - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Activitatea de Merchendasing Intr-un Magazin Specializat - Kenvelo.doc

Alții au mai descărcat și

Magazin Specializat Intersport

Capitolul I : Prezentarea generală a magazinului Istoric În 1968, 10 organizaţii naţionale de succes au congregat, având în minte un singur scop...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?