Studiu privind piața rochiilor de mireasă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 7164
Mărime: 1.03MB (arhivat)
Publicat de: Carol Suciu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Prin proiectul următor am urmărit realizarea unui studiu de marketing cu caracter didactic pe principalele sale direcţii asupra unui nou brand şi anume, Glamour Dresses, având ca obiect de activitate, producerea şi comercializarea rochiilor de mireasă.

Cu toate că de-a lungul timpului s-a conturat ideea că mirele trebuie să aleagă rochia de mireasă după gustul său, firma noastră, încercând să aducă o tentă modernistă pieţei de desfacere a rochiilor de mireasă, propune un nou concept, bazat pe faptul că în ultimul secol a avut loc o puternică emancipare a femeii şi o evoluţie a poziţiei acesteia în societate. Acest concept are la bază ideea că în prezent femeia este egală bărbatului şi deci are dreptul de a decide asupra rochiei pe care o va purta în ziua nunţii, de a alege ceea ce crede că i se potriveşte mai bine şi care să fie într-o perfectă armonie cu propriul ei caracter.

Colectia reprezentativa, pe care am numit-o sugestiv “Sensual One”, este una deosebita atât din punct de vedere al designului, cât şi din punctul de vedere al materialelor folosite în procesul de producţie.

Capitolul 1 se referă la ANALIZA PIEŢEI, pentru care s-a realizat segmentarea pieţei după următoarele criterii: geografice, demografice, psihografice şi comportamentale.

În al doilea capitol , CERCETAREA DE PIATA, s-au identificat paşii procesului decizional şi factorii de influenţă a comportamentului consumatorului.

Al treilea capitol l-am denumit MIXUL DE MARKETING. Referitor la PRODUS au fost prezentate în ordine caracteristicele serviciului şi sistemul de susţinere, format din numele, marca şi emblema agenţiei cat si linia de produse. Totodată au fost evidentiate elementele de diferenţiere şi noutate, şi prezentată linia de produse a noii colecţii. Mai apoi a fost determinat PREŢUL optim şi strategia de preţ utilizată. S-a stabilit un posibil nivel al preţului produselor. Partea următoare analizează PROMOVAREA produsului. Se începe cu obiectivul promovării. Se urmăresc apoi modalităţile de promovare precum şi instrumentele specifice. Pentru fiecare mod de expunere se explică în detaliu şi se exemplifică formatul ales. Se abordează toate mijloacele de promovare, scrise şi audio. Ulima parte a studiului va urmări DISTRIBUŢIA produsului. Pentru acesta s-a ales un sistem direct prin intermediul agenţiei şi a punctelor sale de vânzare.

Cap 1. Analiza pietei

În cele ce urmează, vă vom prezenta cât mai detaliat posibile aspecte ce ţin de identificarea pieţei (detalii privind descrierea acesteia, evoluţia în timp şi spaţiu, posibile perspective de dezvoltare şi nu în ultimul rând structura sa), caracterizarea şi segmentarea acesteia, precum şi cât mai multe caracteristici ale pieţei ţintă.

1.1 Identificarea pietei

Referindu-ne la arealul geografic al României, pentru că aceasta este piaţa pe care dorim, deocamdată, să introducem modelele noastre de rochii de mireasă, trebuie să avem în vedere faptul că, statistic vorbind, populaţia de sex feminin este majoritară, depăşind-o pe cea de sex masculin.

Piata de referinta este piata femeilor. Structurând populatia feminina pe segmente de vârsta si stare civila, aceasta poate fi împartita în doua mari categorii: CONSUMATORI ai produsului si NON CONSUMATORI ai acestuia.

Categoria CONSUMATORILOR cuprinde toate persoanele de sex feminin necasatorite cu vârsta de peste 16 ani care iau în calcul posibilitatea unei eventuale casatorii.

Categoria NON CONSUMATORILOR cuprinde doua subcategorii, respectiv: NON CONSUMATORI ABSOLUTI (NCA) - in cazul de fata este vorba de totalitatea persoanelor de sex feminin cu vârsta cuprinsa între 0 si 16 ani, iar NON CONSUMATORI RELATIVI (NCR) sunt femeile care la momentul studiului sunt casatorite legal. Ele pot deveni, în cazul unui eventual divort, potentiali cumparatori ai unei rochii de mireasa, acest lucru având loc în cazul în care decid sa se recasatoreasca. De asemenea, potentiali cumparatori pot deveni si femeile vaduve.

Preview document

Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 1
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 2
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 3
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 4
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 5
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 6
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 7
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 8
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 9
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 10
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 11
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 12
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 13
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 14
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 15
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 16
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 17
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 18
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 19
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 20
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 21
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 22
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 23
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 24
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 25
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 26
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 27
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 28
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 29
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 30
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 31
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 32
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 33
Studiu privind piața rochiilor de mireasă - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Studiu Privind Piata Rochiilor de Mireasa.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - rochii de mireasă

1. Rezumat 1.1. Misiunea firmei Nunta – cel mai fericit moment din viaţă, dar care aduce cu sine şi mult stres. Toate miresele, fie cã sunt la...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?