Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4274
Mărime: 43.20KB (arhivat)
Publicat de: Bartolomeu Ispas
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1) Necesitatea elaborarii proiectului si consecintele social economice

Prin elaborarea acestui proiect " Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc si tomate ale localitatii Suceava, judetul Suceava” apare în general ca o necesitate pentru cunoaşterea: pieţei şi satisfacerii nevoilor de consum.

Nevoile de consum se pot satisface atât prin autoconsum cât şi prin intermediul pieţei agroalimentare, dar în special apare ca o etapa de pregatire profesională având un puternic caracter formativ pentru cei care-l întocmesc, dar şi pentru cei care-l studiaza în pregatirea lor profesională.

Din punct de vedere socio-economic are menirea să prezinte nivelul la care se află in localitatea Suceava, judetul Suceava în piramida socio-economică a localitaţilor româneşti, dar şi abaterile de la normele optime privind protecţia consumatorilor.

Acest studiu pune în prim plan cunoaşterea problemelor reale ce se află pe piaţa produselor agroalimentare având o importanţa deosebită pentru formarea profesională a noilor specialişti in domeniul agrar şi ingineriei economice din agricultură.

Concluzia rezidă din simplul fapt că, problemele ce apar pe această piaţă sunt direct legate de producţia agricolă şi indirect de nivelul cultural al zonei.

Acest proiect aduce in prim plan si eforturile pe care trebuie sa le faca comerciantii si producatorii agricoli pentru a satisface cerintele consumatorilor, cerinte care in ultima perioada sunt tot mai diversificate si cunosc o evolutie tot mai agresiva.

2) Scurta prezentare a localitatii Suceava, judetul Suceava

Municipiul Suceava se numără printre cele mai vechi și mai importante așezări ale țării. Timp de două veacuri a fost capitală a principatului Moldova, iar între 1775–1918 a fost un oraș din Imperiul Austriac (pământurile coroanei Regatul Galiției și Lodomeriei și Ducatul Bucovinei).

Municipiul Suceava se află în extremitatea nord-estică a Suceavaei, în Podișul Sucevei, subdiviziune a Podișului Moldovei, la o altitudine medie de 325 metri. Localitatea se găsește la intersecția drumurilor europene E85 și E58, la distanțele de 432 km pe șosea și 450 km pe calea ferată de capitala țării, București.

Municipiul Suceava este reședința și totodată cel mai mare centru urban al județului cu același nume, fiind localizat în partea central-estică a sa. Localitatea a fost declarată municipiu în anul 1968, fiind cel mai vechi municipiu dintre cele cinci care se găsesc pe teritoriul județului Suceava: Suceava (1968), Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc(1995) și Vatra Dornei (2000). De asemenea, Suceava reprezintă de departe principalul centru economic, social, politic și cultural al județului.

Orașul (cu excepția cartierului Burdujeni) se află în regiunea istorică Bucovina, fiind localitate de frontieră austro-ungară și al doilea centru urban al Bucovinei ca mărime și importanță după capitala Cernăuți.

Localitatea este situată pe cursul râului Suceava, afluent de dreapta al Siretului, la distanța de 21 km de vărsarea în Siret (lângă orașul Liteni) și 149 km de locul de izvorâre (Masivul Lucina din Obcina Mestecănișului). Râul separă vechiul oraș Suceava de cartierele suburbane Burdujeni și Ițcani și a determinat în timp configurația neobișnuită a reliefului urban al Sucevei, care include zone de deal (cu platouri și versanți), zone de luncă și două crânguri: Zamca și Șipote – ambele localizate în granițele orașului.

Suceava nu este favorizata de pozitionare, avand in vedere ca Regiunea de Nord-Est este considerata cea mai saraca la nivel national, caracterizata prin slaba dezvoltare a infrastructurii, ineficienta accesare a fondurilor europene, precum si slaba reprezentare pe harta investitorilor straini. Vorbind despre dezvoltarea comerciala a judetului, trebuie sa precizam ca Suceava este orasul cu cea mai mare densitate de spatii comerciale moderne din Suceavaa, cu mai mult de 1,38 metru patrat de retail pe cap de locuitor. Acesta are 4 mall-uri si 8 supermarket-uri, printre care SHOPPING City, IULIUS Mall, GALLERIA si hypermarketul REAL, care cuprinde si o galerie comerciala. Doar investitia companiei britanice ARGO Real Estate in centrul comercial SHOPPING City se ridica la 65 milioane euro, suma estimata a fi recuperata in 10-11 ani.

Preview document

Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 1
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 2
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 3
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 4
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 5
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 6
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 7
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 8
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 9
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 10
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 11
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 12
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 13
Studiul de caz privind aprovizionarea cu carne de porc și tomate ale Localității Suceava, Județul Suceava - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Studiul de Caz Privind Aprovizionarea cu Carne de Porc si Tomate ale Localitatii Suceava, Judetul Suceava.docx

Alții au mai descărcat și

Studiu Privind Comportamentul de Alegere a Magazinelor și Comportamentele de Cumpărare

CAPITOLUL 1. COMPORTAMENTUL CONSUMATORULUI ÎN CADRUL ACTULUI DE CUMPĂRARE 1.1. ELEMENTE CONCEPTUALE ALE STUDIULUI COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Ai nevoie de altceva?