Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5966
Mărime: 1.20MB (arhivat)
Publicat de: Zaharia Nicolae
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: BARBU CATALIN

Extras din proiect

Capitolul I - PREZENTAREA METRO Cash & Carry

1.1 Istoricul societăţii

METRO Cash & Carry International este liderul mondial pe piata cash & carry, detinand aproximativ 670 de magazine in 31 de tari. Cu o forta de munca la nivel mondial de aproximativ 106.000 de salariati, compania a realizat o cifra de afaceri de 30.6 miliarde Euro in 2009.

METRO Cash & Carry reprezinta o divizie de vanzari a METRO Group, unul dintre liderii mondiali din acest sector. Cu sediul in Dusseldorf, METRO Group se afla printre cele mai mari companii din Germania cotate la bursa.

METRO Group a inregistrat in 2009 vanzari de 66 miliarde de Euro, are un numar total de aproximativ 290.000 de angajati si opereaza in 2.100 locatii din 33 de tari.

METRO AG este firma de management strategic al grupului care deţine mai multe divizii de vânzari, independente una de cealaltă fiecare raspunzând de funcţionarea propriilor afaceri:

- Metro/Makro Cash & Carry

- Real

- Media Markt, (magazin de vânzare cu amanuntul în domeniul electronicelor)

- Saturn (magazin de vânzare cu amanuntul în domeniul electronicelor)

- Galeria Kaufhof (un lanţ de magazine pe raioane).

Fiecare dintre acestea beneficiază de largă competenţă în domeniul vânzarilor cu amanuntul şi forţă inovatoare a întregului grup. Grupul îşi datorează extraordinara eficienţă companiilor de servicii unitare ale METRO Group, care aduna într-un singur loc servicii pentru toate direcţiile de vânzări. Printre altele, aceste servicii includ achiziţii, logistică, tehnologie informatică şi finanţe.

Metro aduce succesul deoarece el combină accesul simplu al clientului la produse, dimensiunile generoase ale spaţiului, structura clară a gamei de produse şi un sortiment cuprinzător la preţuri competitive.

Într-un spaţiu de vanzări cu suprafaţa de 6.000-8.000 metri pătraţi clientul găseste rapid şi cu uşurinţa toate produsele de uz cotidian, de la mancare, trecand prin electrocasnice şi pană la îmbracăminte.

În fiecare zi îşi fac cumpăraturile aici un milion de clienţi în Germania, şi peste o jumătate dintre aceştia vin la magazinele Metro cel putin o data pe saptamană.

1.2 Metro în România

METRO Cash & Carry a deschis primul magazin in Romania in Octombrie 1996. In urmatoarea decada, compania s-a concentrat pe extinderea retelei de centre de distributie, care s-a dezvoltat cu o viteza impresionanta. Astfel incat clientii profesionisti din Capitala au posibilitatea de a alege dintre patru magazine METRO Cash & Carry. In total, in Romania exista 24 de magazine, in urmatoarele locatii: Bucuresti, Brasov, Constanta, Timisoara, Cluj, Bacau, Craiova, Baia Mare, Iasi, Suceava, Galati, Ploiesti, Oradea, Sibiu, Targu Mures, Pitesti, Arad si Deva, cu o suprafata totala de vanzare de peste 168,000 de mp si un numar de peste 17.500 de produse comercializate in fiecare centru de distributie.

Segmentul alimentar reprezintă 75% din totalul vânzărilor Metro. În sectorul produselor alimentare un accent deosebit se pune pe calitate şi prospeţime. Fie ca e vorba de fructe şi legume, fie ca e vorba de carne, mezeluri, peşte, branzeturi sau gama largă de produse lactate şi de panificaţie, Metro pune zilnic la dispoziţia clienţilor săi o ofertă de mărfuri proaspete din toată lumea, precum şi din regiune, în funcţie de anotimp.

Segmentul nealimentar convinge cumpărătorii prin concepte inovative de sortimente. Aceştia vor gasi tot ce le este necesar pentru nevoile cotidiene, într-un singur magazin Metro dispune de o gamă largă de produse, un sortiment variat, orientat către familie de calitate şi la preţuri accesibile. Tot pe acest segment se pot găsi o gama larga de produse electronice şi electrocasnice, carţi şi muzică, precum şi bunuri de larg consum, articole de sport, jocuri şi articole pentru timpul liber, textile şi încalţăminte, etc.

Joi 6 septembrie 2001 Metro Cash &Carry Romania a deschis cel de al 10-lea magazin, în oraşul Craiova. Noul Hypermarket din Craiova situat pe Calea Bucuresti, km 7,5 dispune de o suprafaţă utilă de vânzare de 7.500 de mp. Aici cumparatorii vor găsi într-o singură locaţie o paletă largă de produse de calitate la preţuri accesibile. Gama sortimentala a Metro Cash &Carry se remarcã prin varietate, calitate şi competitivitate, oferind cea mai bună alegere pentru întreaga familie.

Preview document

Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 1
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 2
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 3
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 4
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 5
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 6
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 7
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 8
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 9
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 10
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 11
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 12
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 13
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 14
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 15
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 16
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 17
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 18
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 19
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 20
Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Studiul Imaginii unui Magazin - Metro Cash and Carry.doc

Alții au mai descărcat și

Politici de Marketing ale Companiei Metro Cash&Carry Sibiu

Se spune ca e inutil sa opresti scurgerea timpului si ca cel mai bine este sa înveti sa mergi în aceeasi directie cu el. Succesul deplin nu este...

Strategii de construire a imaginii unei organizații - Studiu de caz S.C. Fan Courier Express S.R.L.

Aceasta lucrare se intitulează STRATEGII DE CONSTRUIRE A IMAGINII UNEI ORGANIZAȚII si este structurata pe trei capitole, fiecare avand subcapitole,...

Dezvoltarea comerțului Cash&Carry în România

1) DOMENIU DE ACTIVITATE COMERTUL- acesta este universul Metro, companie caracterizata prin structuri operationale, concepte antreprenoriale si...

Politici și strategii de marketing ale operatorilor En Gros de tip Cash Carry

Introducere În acestă lucrare este vorba despre un studiu al activităţilor desfăşurate în de magazinele en-gros de tip cash&carry. Scopul acestei...

Mediul de Marketing al Firmei Metro Cash&Carry România

I. ISTORIA FIRMEI În istoria marelui concern METRO Group, anul 1964 reprezintă anul fondării companiei METRO Cash&Carry de către Otto Beisheim la...

Metro Cash&Carry România SRL

1. Prezentarea companiei METRO CASH & CARRY 1.1. Metro Cash & Carry România METRO Cash & Carry a deschis primul magazin în România în octombrie...

Analiza pieței Metro Cash and Carry în România

1. Rezumat introductiv METRO Cash & Carry reprezinta o divizie de vanzari a METRO Group, unul dintre liderii mondiali din acest sector. Cu sediul...

Activitatea promoțională Metro Cash Carry

Cap.1 Scurt istoric La începutul anului 1996, asemenea lui Cristofor Columb, un german pe nume Metro AG îndrăzneşte să investească în România, o...

Ai nevoie de altceva?