Tehnici de comerț exterior Borsec

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 8512
Mărime: 1.52MB (arhivat)
Publicat de: Leontin Timiș
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bobalca Claudia

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

Prezentarea firmei

1.1. Obiect de activitate

Supranumită şi ''Perla Carpaţilor'', staţiunea Borsec este situată la o distanţă de 26 km de oraşul Topliţa, pe drumul naţional Topliţa - Piatra Neamţ, în depresiunea Borsec, din nord-vestul judeţului Harghita, la o altitudine de 900 m faţă de nivelul mării, ceea ce îi conferă o microclimă specifică cu un caracter benefic, datorată pădurilor masive de conifere care o înconjoară. Pe lângă ambianţa de o rară frumuseţe în care este situat Borsecul, calitatea apelor sale minerale îi asigură o situaţie privilegiată între staţiunile balneo-climaterice din lume.

Începând cu anul 1998, societatea de îmbuteliere ROMAQUA GROUP SA, a demarat producţia şi comercializarea de apă minerală naturală, natural carbogazoasă "BORSEC" îmbuteliată în flacoane de 2 l, 1,5 l şi 0,5 l .

Apele minerale naturale Borsec au un coţinut echilibrat de minerale, un conţinut scăzut de fier, şi o concentraţie ridicată şi stabilă de CO2 natural. Toate aceste caracteristici poziţionează Borsec-ul ca fiind una dintre cele mai bune ape minerale naturale din România şi singura marcă românească înregistrată la OMPI (Organisation Mondiale de la Propriete Intelectuelle).

Frumoasa istorie a acestui brand românesc veritabil începe cu mai bine de 2000 de ani în urmă. Peste două milenii de satisfacţie oferită tuturor celor însetaţi şi dornici de sănătate, marcată de un an hotarator, 1806, când Borsec a devenit industrie şi a dat posibilitatea unui număr tot mai mare de oameni să beneficieze de gustul inegalabil şi de calităţile excepţionale ale apei sale minerale. Apa minerală naturală Borsec este, înainte de toate, o sărbătoare în sine. O sărbătoare a tinereţii perpetue, a sănătăţii, vitalităţii şi energiei nestăvilite. A tinereţii, pentru că te ajută, datorită efervescenţei sale persistente şi amuzante, să te menţii tânăr şi vesel. A sănătăţii, pentru că sunt deja renumite proprietăţile terapeutice ale izvoarelor Borsec. A vitalităţii şi energiei pentru că, s-a dovedit, numai apa minerală poate să te încarce de energie benefică.

1.2. Resurse, capabilităţi, avantaje competitive

Societatea ROMAQUA GROUP SA este primul îmbuteliator căruia i s-a acordat certificatul pentru managementul calităţii în conformitate cu standardul internaţional ISO 9001, de către prestigioasa firmă TUV CERT - Germania. De asemenea, societăţii i s-a decernat medalia " Marca de Aur" (în 1999 şi 2000) pentru cea mai bună apă minerală carbogazoasă din România şi distincţia " Marca de Aur" ca premiu de excelenţă pentru industria românească (2000). Societatea a primit premiul de excelenţă pentru supravegherea calităţii produselor - 2000 - acordat de Centrul Naţional pentru încercarea şi expertizarea Produselor -Larex.

Capacitatea firmei pentru export este de minimum 50 milioane flacoane/an. Îmbutelierea industrială a funcţionat permanent din 1806 şi până în prezent, cu scurte stagnări în timpul celor două razboaie mondiale. Tradiţia a fost continuată de catre "Regina Apelor Minerale Borsec S.A." şi în prezent de Romaqua Group S.A.- Borsec. Între timp tehnologia de îmbuteliere s-a modernizat, punându-se în funcţiune instalaţIi de îmbuteliere performante.

Începând cu 1998, Regina Apelor Minerale Borsec S.A. se asociază cu Comchim S.A. - Bucureşti, punând în funcţiune două linii tehnologice complete de îmbuteliere în flacoane PET. Cele doua linii sunt compuse din utilaje de injecţie şi formare prin suflare pentru preforme PET, produse de firma germană Krupp Corpoplast şi îmbuteliere în flacoane PET produse de firma italiană Sasib Beverage.

În anul 2001 au fost puse în funcţiune două noi capacităţi noi de producţie, respectiv a treia linie completă de îmbuteliere în flacoane PET, formată din linie injecţie preforme PET (producţie Netstal - Elveţia), linie de suflare flacoane PET şi linie îmbuteliere (ambele producţie Krones - Germania). Preocuparea permanentă pentru o continuă retehnologizare şi creştere a nivelului calităţii a făcut ca Romaqua Group S.A. să fie primul îmbuteliator de apă minerală din România care a primit certificarea internaţională pentru managementul calităţii - ISO 9001, acordată de TUV - Germania.

Având în vedere considerentele de mai sus putem afirma că BORSEC deţine capacitatea de a-şi extinde afacerile pe piaţa internaţională.

Capacitatea totală de îmbuteliere Romaqua Group Borsec depăşeşte 350 de milioane de litri pe an, folosind ca recipiente: flacoane PET de 2 litri, 1.5 şi 0.5 litri, sticle de 1 litru şi sticle personalizate de 0.75 litri - pentru apa minerală carbogazoasa; flacoane PET de 1.5 şi 0.5 litri şi sticle personalizate de 0.25 şi 0.75 litri - pentru apa minerală plată.

Preview document

Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 1
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 2
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 3
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 4
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 5
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 6
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 7
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 8
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 9
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 10
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 11
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 12
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 13
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 14
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 15
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 16
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 17
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 18
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 19
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 20
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 21
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 22
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 23
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 24
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 25
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 26
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 27
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 28
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 29
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 30
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 31
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 32
Tehnici de comerț exterior Borsec - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Comert Exterior Borsec.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Tehnici de comerț exterior Borsec

Capitolul 1. Rezumat introductiv 1.1. Prezentarea operaţiunilor Societatea ROMAQUA GROUP SA este primul îmbuteliator căruia i s-a acordat...

Ai nevoie de altceva?