Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame

Proiect
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1461
Mărime: 8.63KB (arhivat)
Publicat de: Clementina Vasiliu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

I OBIECTIVE

Fondata în 1967, Oriflame este o companie care vinde produse cosmetice pentru o îngrijire naturala a pielii prin intermediul unei forte de vânzari independente, în afara circuitului traditional al magazinelor de desfacere cu amanuntul. Prezenta în 59 de tari si cu un numar de peste 56oo de angajati compania este lider de piata în 30 de tari.

Vânzarile directe permit clientilor sa beneficieze de sfaturile unor oameni pe care îi cunosc si în care au încredere. Cumpararea directa este sigura si la îndemâna.

Calitatea de Agent Oriflame înseamna posibilitati de câstiguri nelimitate, o cariera în domeniul vânzarilor precum si dezvoltare personala.

Compania Oriflame se autocaracterizata ca având un spirit întreprinzator, conducere descentralizata si o atmosfera tinereasca si plina de entuziasm.

Forta de vînzare este folosita de catre firme pentru a vinde produse si servicii clientilor din întreaga lume. Forta de vânzare este prezenta în numeroase tipuri de organizatii. De exemplu, Universitatile folosesc persoane specializate în recrutari pentru a atrage noi studenti, iar bisericile folosesc comitete ale membrilor pentru a atrage noi membri. Organizatiile non-guvernamentale folosesc persoane specializate în obtinerea de fonduri pentru a contracta donatori si a obtine respectivele fonduri.

Forta de vînzare actioneaza ca o legatura stransa între firma si clientii sai. Ea reprezinta în primul rând firma în fata clientilor dar în acelasi timp reprezinta clientii în fata firmei, actionând în interiorul firmei în calitate de sustinator al intereselor clientilor. Personalul de vânzari este preocupat nu numai de vânzari – el stie si cum sa aduca satisfactie clientilor si profit firmei.

II CRITERII DE ORGANIZARE A FORTEI DE VÂNZARE

Agentii de vânzari

Sunt vânzatori directi Oriflame, persoane juridice, rezidenti ai statului român care, în numele si pe raspunderea lor, desfasoara activitatea de distributie directa a produselor Oriflame catre consumatorii finali de pe piata, pe baza unui contract încheiat cu Oriflame, precum si servicii de consultanta cosmetica pentru Cumparatorii Oriflame.

Directorii Oriflame

Sunt Consultantii care, pe baza performantelor de vânzare, au atins un nivel mai mare de 5000 € vânzari coordonate.

Consultantul Oriflame

Este o persoana sau o firma autorizata sa se angajeze si sa fie platita de catre Cosmetics Oriflame Romania pentru activitatile specificate în Planul de Succes si care a fost prezentata companiei, direct sau indirect, de catre o persoana autorizata.

Noii Consultanti au acces la un Program de initiere care îi va ajuta sa-si stabileasca obiective usor de atins si sa-si recruteze Clienti Directi, prin coordonarea carora vor avea un succes pe temen lung.

Dupa primele câteva luni, Consultantii care îsi cresc numarul de Clienti Directi coordonati si volumul achizitiilor acestora, devin Manageri. Ei trebuie sa fie activi, sa cunoasca produsele si sa plaseze comenzi în mod constant si sa dezvolte alti Consultanti în subordine

Odata atins nivelul de Manager, agentul de vânzari devine lider independent Oriflame. Acesta este primul pas important pe calea avansarii ca Lider oferind agentilor posibilitatea de a participa la Scoala de Management Oriflame.

Preview document

Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame - Pagina 1
Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame - Pagina 2
Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame - Pagina 3
Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame - Pagina 4
Tehnici de vânzare - forța de vânzare în cadrul companiei Oriflame - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de Vanzare - Forta de Vanzare in Cadrul Companiei Oriflame.doc

Alții au mai descărcat și

Instrumente de Marketing Direct Utilizate de Oriflame

Introducere Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Gestiunea Forței de Vânzare a Companiei Oriflame

I. Prezentarea companiei Oriflame este o companie care vinde produse cosmetice pentru o îngrijire naturală a pielii prin intermediul unei forţe de...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Ai nevoie de altceva?