Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 6421
Mărime: 51.51KB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1. Alegerea produsului

Samsung Group este o companie din Coreea de Sud, înființată în 1938, având ca obiect principal de activitate producția de produse electronice și IT. Compania este numărul 1 mondial în producția de memorii, monitoare TFT și telefoane CDMA. Samsung are aproximativ 188.000 de angajați în 185 de birouri din 65 de țări, fiind alcătuită din opt divizii principale de afaceri.

- Galaxy S2

Anul acesta a început revoluţia dual-core în lumea smartphone-urilor. În fruntea mişcării s-au aflat Motorola cu al lor Atrix 4G şi LG cu al lor Optimus 2x, acum intrat în cartea recordurilor ca şi primul smartphone cu procesor dual-core. Samsung, pe de altă parte, au stat în umbră şi i-au aşteptat pe ceilalţi să lanseze trendul, venind apoi din umbră pentru a-l perfecţiona. Astfel a luat naştere Samsung Galaxy S II, un model mult-aşteptat şi un urmaş de seamă al, probabil, celui mai de succes smartphone al anului trecut, Galaxy S.

Samsung au mizat pe succcesul modelului precedent şi nu s-au înşelat, precomenzile depăşind chiar şi cele mai optimiste previziuni ale acestora, numărând aproximativ 3 milioane cu câteva săptămâni înainte de lansare (Galaxy S a atins numărul de 10 milioane de modele vândute anul acesta în ianuarie). Încă odată, Samsung au mizat pe un procesor producţie-proprie, pe specificaţii menite să spargă recordurile pieţei, un display a cărui definiţie nu poate fi decât "best-in-business" şi promisiunea unei pleiade de funcţii multimedia, inclusiv capabilitatea de înregistrare şi redare de video FullHD (1080p).

DESIGN ŞI CONSTRUCŢIE

Construcţia telefonului, ca şi în cazul precedentului, constituie un subiect predispus la păreri divergente. Şi de data aceasta Samsung au ales să meargă pe o construcţie doar din plastic în încercarea de a reduce pe cât posibil greutatea aparatului.

Plasticul în care este îmbrăcat Galaxy S II dă cu adevărat impresia unui aparat scump, materialele par a fi de cea mai înaltă calitate, iar telefonul se simte extraordinar în mână. În ciuda lipsei totale a metalului, senzaţia pe care o lasă este impresionantă cel puţin, totul este foarte bine îmbinat, nu scârţâie la o strângere mai puternică, iar capacul de pe spate, cu modelul în relief asigură o priză foarte bună a telefonului, spre deosebire de modelul precedent cu al său spate lucios şi alunecos.

DISPLAY ŞI BATERIE

Samsung Galaxy S avea deja un display cu niste culori şi un contrast uimitoare, dar suferea de mici neajunsuri, printre care configuraţia tip PenTile a sub-pixelilor şi o tentă rece a culorilor (chiar uşor albăstruie). Galaxy S II rezolvă aceste probleme cu al său display SuperAMOLED Plus, noua invenţie a celor de la Samsung, care este pur şi simplu uimitor. La o rezoluţie de 800x480 de pixeli şi o diagonală de 4.3" nu se poate lăuda nici pe departe cu densitatea ecranului lui iPhone 4, dar în mod clar se poate măsura cu el lejer în ceea ce priveşte calitatea reproducerii culorilor, a contrastului şi, mai ales, a nivelelor de negru. În concluzie, display-ul trebuie văzut pentru a realiza cu adevărat calitatea, dar în opinia mea este cel mai bun display la ora actuală pe piaţă.

Bateria, în schimb, nu este unul din punctele forte ale acestui bolid, aşa cum era probabil de aşteptat, ţinând cont de display-ul generos, dar şi de pleiada de funcţii care pur şi simplu te fac să nu îl poţi lăsa din mână.

PERFORMANŢE ŞI DOTĂRI

Samsung Galaxy S II se vrea a fi cel mai rapid smartphone la ora actuală şi nu se dezminte. Procesorul din dotare îşi face treaba cu vârf şi îndesat.Hardware-ul cu care producătorul l-a dotat include un procesor Samsung Exynos 4210 dual-core tactat la 1.2GHz cu core ARM Cortex A9, un GPU ARM Mali-400 şi 1GB de RAM. În stilul caracteristic Samsung, memoria RAM este partiţionată, GPU-ul şi aplicaţiile şi serviciile de bază (serviciile de apel, conexiuni wireless, bluetooth, etc.) având rezervate propria bucată (independent de şi invizibil pentru utilizator), rămânând în cele din urmă în jur de 450MB pentru aplicaţiile celelalte. Faţă de cei 120MB liberi pe care îi avea Galaxy S la o primă pornire, este o creştere binevenită.

Sistemul de operare cu care aparatul vine preinstalat este Android 2.3.3 Gingerbread (aproape) cea mai nouă versiune a binecunoscutului sistem de operare de la Google. Spre deosebire de HTC care au ales încă de la început calea re-cosmetizării totale a sistemului de operare până la punctul în care dă senzaţia unuia proprietar, Samsung a umblat doar în anumite puncte esenţiale, atât cât să îi dea un aer distinctiv, dar fără a "săpa" prea adânc în meandrele Androidului. Interfaţa TouchWiz, binecunoscută de la atât-de-popularul Galaxy S revine într-o formă ceva mai aerisită (impresie ajutată şi de diagonala ceva mai mare a display-ului), dar cu aceleaşi elemente de bază, precum bara de scurtături din partea inferioară a ecranului şi meniul de aplicaţii îndeajuns de iPhone-like încât să facă orice dezertor al taberei Apple să se simtă ca acasă, dar îndeajuns de personalizat încât să aibă o identitate proprie.

Samsung a decis să includă şi câteva funcţii mai mult sau mai puţin utile, dar îndeajuns de impresionante încât să te tenteze să le utilizezi măcar ocazional. Mulţumită giroscopului integrat (pe lângă accelerometrul deja obligatoriu la orice telefon de genul), se pot executa operaţiuni precum mărirea şi micşorarea paginilor web prin apropierea/depărtarea mobilului în timp ce două degete ating ecranul, sau schimbarea ecranului curent de desktop la organizarea widget-urilor prin aplecarea telefonului către stânga sau dreapta.

Preview document

Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 1
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 2
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 3
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 4
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 5
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 6
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 7
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 8
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 9
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 10
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 11
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 12
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 13
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 14
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 15
Tehnici promoționale - Samsung Galaxy S2 - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Tehnici Promotionale - Samsung Galaxy S2.docx

Alții au mai descărcat și

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Campanie de Promovare a Vopselurilor în Mediul Rural

CAMPANIE DE PROMOVARE A VOPSELURILOR ÎN MEDIUL RURAL Locatie: comuna Lita, judetul Teleorman, comuna aferenta municipiului Turnu Magurele...

Te-ar putea interesa și

Agresivitatea în Etica Actului Economic

I N T R O D U C E R E În această lume în continuă mişcare şi dezvoltare, persoanele se îndreaptă tot mai mult în căutarea noutăţilor din care unii...

Promovarea serviciului Orange TV prin intermediul publicității

1.Analiza exploratorie 1.1.Prezentarea structurii organizatorice Orange (France Télécom) 1.2.Istoricul firmei Orange România S.A. este cel mai...

Ai nevoie de altceva?