Unicredit Leasing și Piața Automobilelor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4875
Mărime: 40.97KB (arhivat)
Publicat de: Bartolomeu Costea
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalin Nita

Extras din proiect

UniCredit Group este cel mai mare grup financiar ca mărime din Europa,cu o capitalizare curentă a pieţei de circa 105 miliarde de Euro (la 1 August 2010), fiind reprezentat în 23 de pieţe principale, cu 10000 de sucursale, având peste 50 milioane de clienţi si având aproximativ 200.000 de angajaţi şi active totale de 1,238 miliarde de Euro, calculate la 30 Martie 2010.

Începând cu 23 Aprilie 2007, o importantă ramură de business din Grup, cea de leasing, are un nume nou: UniCredit Global Leasing. Ea cuprinde peste 3,000 membrii, ce lucrează în 17 ţări diferite din Europa - Polonia, România, Rep. Cehă, Ungaria, Serbia, Slovenia, Croaţia, Slovacia, Rusia, Ucraina, ţările baltice, Bulgaria, Bosnia Herţegovina şi Turcia. Aceasta a atins un volum de new business de peste 10 miliarde de Euro şi a încheiat în 2006 peste 200,000 contracte noi.

În urma procesului de fuziune dintre HVB Leasing România şi UniCredit Leasing România, compania noastră, UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. a devenit lider pe piaţa din România.

Cele două societăţi comerciale au hotărât să se unească prin transmiterea elementelor de activ si pasiv către Unicredit în scopul desfăşurării comune a activităţii.

Incepând cu Ianuarie 2007, compania UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. a devenit liderul puternic al pieţei de leasing din România.

UniCredit oferă clienţilor săi finanţare prin contracte de leasing operaţional şi financiar, cu o durată medie cuprinsă între 12 şi 60 luni, în următoarele domenii:

1. leasing de echipamente industriale;

2. leasing de autovehicule;

3. leasing imobiliar;

4. leasing de tip "sale and lease back" (vânzare cu răscumpărare prin leasing).

5. leasing public.

În momentul de faţă, în România, leasingul auto reprezintă una dîntre cele mai avantajoase metode de finanţare. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. oferă în permanenţă produse de leasing atractive şi accesibile oricărui tip de clienţi. În cazul leasingului auto, UniCredit Leasing oferă, ca produs de finanţare a autovehiculelor, leasing financiar intern.

2.1 Prezentarea companiei Unicredit Leasing Corporation IFN S.A

În urma procesului de integrare dintre HVB Leasing România şi UniCredit Leasing România, compania UniCredit Leasing Corporation IFN S.A. a devenit lider pe piaţa din România. Cu o reţea naţională în extindere, care numără în prezent 17 birouri, oferă clienţilor finanţare prin contracte de leasing operaţional şi financiar, cu o durată medie cuprinsă între 12 şi 60 luni, în următoarele domenii: leasing de echipamente industriale, leasing de autovehicule, leasing imobiliar, leasing de tip "sale and lease back" (vânzare cu răscumpărare prin leasing), şi leasing public, după “modelul” :

Până acum, UniCredit Leasing a finanţat cu foarte mare succes proiecte din domenii variate : vehicule (automobile şi autovehicule comerciale), construcţii, transporturi, agricultură, industria alimentară şi medicală, prelucrarea lemnului, prelucrarea metalelor, textile şi pielărie, terenuri şi construcţii etc.

Pe lângă servicii adiţionale acestor mari domenii de leasing, UniCredit Leasing Corporation pune la dispoziţia clienţilor săi şi asigurări casco,RCA şi asigurări pentru călătorii, prin intermediul companiei sale afiliate, UniCredit Insurance Broker. De asemenea, un element de noutate în domeniul auto, compania UniCredit Leasing Fleet Management oferă serviciul de gestionare a flotelor de autovehicul precum şi leasing operaţional.

Preview document

Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 1
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 2
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 3
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 4
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 5
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 6
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 7
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 8
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 9
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 10
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 11
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 12
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 13
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 14
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 15
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 16
Unicredit Leasing și Piața Automobilelor - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • UniCredit Leasing si Piata Automobilelor.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza de Piață a Firmei Michelin România

Cap. 1. Prezentarea firmei 1.1 Denumirea, localizarea Firma la care am realizat analiza de piață se numește S.C MICHELIN S.A și este localizată...

Analiza componentelor principale

Analiza clusterelor a fost folosita în marketing pentru a servi unei varietati mari de scopuri, incluzând urmatoarele: • Segmentarea pietei. De...

Curs

CAPITOLUL I CONCEPTE FUNDAMENTALE iN MARKETING 1.1.Conceptul de marketing Cuvantul "marketing" reprezinta participiul prezent  ce sugereaza...

Te-ar putea interesa și

Caiet de practică Unicredit

1.Activitatea de practica In prima zi de practica am fost primiti de catre Managerul Regional dl Andreas Obrist, care ne-a facut o prezentare a...

Ai nevoie de altceva?