Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2775
Mărime: 1.29MB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Universitatea din Craiova Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Administrarea Afacerilor în Comerţ, Turism şi Servicii

Cuprins

  1. 1. Introducere - ce este şi la ce foloseşte?
  2. 2. Istoric
  3. 3. Selecția produselor ce vor face obiectul investigației
  4. 4. Stabilirea etalonului sau a produsului de referință
  5. 5. Caracteristici de calitate pe fiecare produs în parte
  6. 6. Metoda expertizei pentru calcularea ponderii caracteristicilor
  7. 7. Centralizarea datelor sub forma unui table
  8. 8. Calcularea indicatorului complex al calităţii şi eficienţei economice
  9. 9. Ierarhizarea mărfurilor cercetate
  10. Concluzii
  11. Bibliografie

Extras din proiect

1. Introducere - ce este şi la ce foloseşte?

Un smartphone este un telefon mobil care oferă capabilităţi avansate, funcţionalităţi asemănatoare unui calculator. Creşterea cererilor pentru dispozitive avansate care au procesoare puternice, memorie din plin, ecrane mari şi sisteme de operare deschise au monopolizat piaţa reprezentată de restul telefoanelor mobile.

Nu există o definiţie standard a unui smartphone. Pentru unii, un smartphone este un telefon pe care rulează un sistem de operare şi oferă o interfaţă şi platformă standard pentru dezvoltatorii de aplicaţii. Pentru alţii, un smartphone este un telefon cu funcţionalităţi avansate cum ar fi e-mail, internet, tastatură virtuală sau externă ce se conectează prin USB. Cu alte cuvinte, este un calculator în miniatură care are capabilităţi de telefon.

Cele mai multe dispozitive considerate smartphones folosesc în ziua de azi un sistem de operare, deseori cu abilitatea de a adăuga aplicaţii (de exemplu pentru procesare de date, conectivitate sau distracţie). Aceste aplicaţii pentru smartphone pot fi dezvoltate de către producătorul dispozitivului, de către operatorul de telefonie mobilă sau de către orice firmă de dezvoltare soft.

Ca funcţionalităţi, smartphone-urile pot suporta email-ul, tastatura virtuală, un ecran tactil, o cameră încorporată, managementul contactelor, accelerometrul, abilitatea de a citi documente în diverse formate cum ar fi PDF sau Microsoft Office, soft media pentru a asculta muzică, vizualizare de poze şi clipuri video etc. O funcţionalitate a majorităţii smartphone-urilor o reprezintă lista de contacte care permite stocarea atâtor contacte cât permite memoria, în contrast cu telefoanele normale care au o limită maximă a contactelor ce pot fi stocate.

2. Istoric

Primul dispozitiv smartphone a fost numit Simon. A fost conceput de IBM în 1992 şi prezentat ca un concept în acelaşi an la COMDEX, o expoziţie din domeniul tehnologiei informaţiei, în Las Vegas. A fost lansat pe piaţă în 1993 şi vândut de către BellSouth. Pe langă funcţionalitatea de telefon mobil, conţinea şi o aplicaţie calendar, o agendă telefonică, un calculator, un editor de notiţe, e-mail, trimitere şi primire de fax-uri şi jocuri. Nu conţinea taste, în schimb era folosit un ecran tactil pentru a selecta numere de telefon cu degetul sau se putea folosi un stylus (creion) pentru a crea notiţe. Ţinând cont de standardele de astăzi, Simon ar fi un produs încadrat în clasa inferioară, (oricum în perioada când a fost lansat pe piaţă, a fost incredibil de avansat).

Nokia Communicator 9000 a fost primul smartphone produs de Nokia şi a fost lansat pe piaţă în 1996. Nokia 9210 a fost primul model de Communicator cu ecran color şi a fost primul smartphone cu un sistem de operare deschis. Communicator 9500 a fost primul dispozitiv Communicator Nokia cu cameră şi primul dispozitiv Nokia cu WIFI. Ultimul Communicator E90 include GPS. Modelul Nokia Communicator este remarcabil şi ca fiind cel mai scump model de telefon vândut de un brand de top pentru aproape toată perioada de viaţă a seriilor din model, peste 20% şi câteodată chiar peste 40% mai scump decât următorul cel mai scump smartphone produs de orice alt brand de top.

Figura 1.1. Diferite modele de smartphone-uri

Ericsson R380 a fost vândut ca un smartphone dar nu putea să ruleze aplicaţii third party. Cu toate că Nokia 9210 a fost primul smartphone cu un sistem de operare deschis, Nokia a continuat să se refere la el ca fiind Communicator.

În 2001 RIM a lansat primul BlackBerry care a fost primul smartphone optimizat pentru folosirea wireless a email-ului. Până in iunie 2007 s-au vândut 8 milioane de dispozitive BlackBerry, din care trei pătrimi în America de Nord.

În 2002, compania Handspring comercializa tipul de smartphone numit Treo. Compania a fuzionat cu Palm în primul rând pentru că piaţa PDA se degrada rapid dar şi pentru că smartphone-ul Treo devenea rapid popular ca un telefon cu funcţionalităţi de PDA. În acelaşi an, compania Microsoft a anunţat lansarea sistemului de operare Windows CE Pocket PC cunoscut ca şi “Microsoft Windows Powered Smartphone 2002”. Microsoft a definit produsele windows smartphone fără a avea ecran tactil şi oferind un ecran cu o rezoluţie scăzută în comparaţie cu dispozitivele Pocket PC înfrăţite. De atunci, Palm a abandonat propriul sistem de operare în favoarea licenţei sistemului de operare Windows Mobile de la Microsoft.

În 2005 Nokia a lansat smartphone-urile cu 3G N-Series. Nokia a început să le comercializeze nu ca dispozitive mobile, ci în calitate de calculatoare multimedia.

Android, un sistem de operare cross platform a fost lansat în 2008. Android este o platformă open source susţinută de Google împreună cu dezvoltatorii de top din industria hardware şi software (precum Intel, HTC, ARM, eBay etc.) care au format alianţa Open Handset Alliance.

Primul telefon care foloseşte sistemul de operare Android este HTC Dream. Suita software include aplicaţii Google cum ar fi Maps, Calendar, Gmail precum şi browser-ul web Google Chrome. Aplicaţiile third party sunt disponibile gratuit via Android Market iar începând cu primul trimestru al anului 2009 se pot găsi şi aplicaţii premium.

În iulie 2008 Apple a introdus App Store, un magazin virtual inovativ ce oferă atât aplicaţii gratuite cât şi plătite. App Store reprezintă o nouă modalitate de a livra aplicaţii smartphone dezvoltate de third party direct pe iPhone sau iPod Touch fără a folosi un calculator. App Store este un mare succes pentru Apple şi până în iunie 2009 a găzduit peste 50.000 de aplicaţii. App Store a atins 1 miliard de aplicaţii descărcate în 23 aprilie 2009.

Preview document

Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 1
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 2
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 3
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 4
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 5
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 6
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 7
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 8
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 9
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 10
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 11
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 12
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 13
Analiza comparativă a telefoanelor de tip smartphone - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Telefoanelor de Tip Smartphone.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza Mediului Concurențial pe Piata Telecomunicațiilor din România - Modelul PEST

I. Prezentare principalelor companii de pe piata telecomunicatiilor din Romania Romtelecom Compania Romtelecom a fost fondata in anul 1930, sub...

Analiza comparativă a calității telefoanelor mobile inteligente de tip Qwerty

INTRODUCERE Lucrarea de fata este un studiu asupra telefoanelor mobile de tip QWERTY si am ales marcile de fata datorita pozitiei produselor pe...

Analiză Comparativă a Calității Telefoanelor Mobile Inteligente

Introducere Analiza comparativă a calităţii mărfurilor (A.C.Q.M.) constă în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a două sau...

Analiza comparativă a smartphone-urilor

Capitolul 1 – Prezentarea grupei de mărfuri Termenul de „smartphone” este foarte utilizat în prezent, însă puţini cunosc diferenţa dintre un...

Analiza comparativă a calității telefoanelor de tip smartphone

I.Alegerea produselor ce vor face obiectul investigatiei 1.Smartphone SAMSUNG I9300 Galaxy S3 – 1649,9 lei (produsul A) 2.Smartphone SAMSUNG...

Ai nevoie de altceva?