Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2772
Mărime: 29.92KB (arhivat)
Publicat de: Dorin Lazăr
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cuprins :
  2. INTRODUCERE 3
  3. CAPITOLUL 1 4
  4. MEDIUL VIRTUAL 4
  5. CAPITOLUL 2 5
  6. ASPECTE POZITIVE ȘI NEGATIVE ALE MEDIULUI VIRTUAL 5
  7. 2.1 ASPECTELE POZITIVE 6
  8. 2.2 ASPECTELE NEGATIVE 6
  9. CAPITOLUL 3 9
  10. JOCURILE ȘI EFECTUL ACESTORA ASUPRA PERSONALITATII INDIVIZILOR 9
  11. CAPITOLUL 4 11
  12. TELEFONUL , EFECTE ASUPRA PERSONALITĂȚII OMULUI 11
  13. CONCLUZII 12
  14. BIBLIOGRAFIE 13

Extras din proiect

INTRODUCERE

Mediul virtual se află în centrul vieților noastre și care ne influențează alegerile din viața de zi cu zi,modul de comunicare cu persoanele din jurul nostru și implicit modul în care vedem lumea din jurul nostru.

De-a lungul timpului ,lumea care ne înconjoară s-a schimbat din ce în ce mai mult , iar noi , oamenii, am încercat sa ținem pasul cu acesta în principal prin intermediul invențiilor si prin intermediul tehnologiei. Tehnologia a avut un impact major asupra omului înca din cele mai vechi timpuri, iar în ziua de astazi acesta a devenit practic o necesitate.Un bun exemplu în acest caz este comunicarea online , care ne permite sa luăm legătura cu persoane aflate poate chiar și în alta parte a lumi, însă care are un efect din ce în ce mai vizibil asupra dezvoltării personalității fiecăruia si asupra comportamentului nostru ca și indivizii.

Lucrurile de zi cu zi cum ar fi mersul cu masina , comunicarea prin intermediul telefonului sau online sunt poate inimaginabile celor care au trăit înaintea noastră și chiar daca au o gamă largă de avantaje acestea prezintă riscuri la fel de mari. Deși există o serie de tehnologii care și-au pus amprenta asupra personalității oamenilor , mediul virtual este cel care a avut și cel care înca are impactul cel mai mare. Mediul virtual sau internetul a vazut una dintre cele mai mari creșterii dintre toate tehnologiile , atât din punct de vedere al performanțelor însă și al efectelor pe care le are asupra celor care îl utilizează.

CAPITOLUL 1

MEDIUL VIRTUAL

Comunicarea este unul dintre cele mai importante domenii din viața omului, comunicarea fiind atât modul prin care reușim șă ne înțelegem cu ceilalți cât și modul prin care avem acces la diferite informați sau modul prin care ne exprimăm propriile opinii. Încă din cele mai vechii timpuri oamenii au cautat să comunice unul cu altul cât mai rapid cu o ușurință cât mai mare. În acest fel au apărut mijoacele de comunicare cum ar fi : scrisorile (poate primul mod de comunicare), cărțile, telegraful , telefonul și bineînțeles internetul.

Mediul virtual este o obișnuință a zilelor noastre , majoritatea oamenilor având acces la acesta. Deși comunicarea virtuala îi ajuta pe unii să-și creeze noi prietenii, acesta îi sustrage pe unii de la poate cel mai important lucru : viața reală. În ziua de astazi vedem din ce în ce mai mulți oamenii care nu se pot integra în societate sau care se simt mult mai vine comunicand cu cineva din fața calculatorului decat față în față. Deși trăim într-o eră a revoluției tehnologice , avănd la îndemână toate mijloacele de informare, nu suntem totuși interesați sau preocupați să le folosim în scopuri benefice nouă. În loc să ne facă viața mai ușoară și să ne dezvolte capacitatea intelectuală , majoritatea invențiilor fac exact opusul . Putem spune ca mediul virtual are o gama largă de efecte negative asupra dezvoltării noastre ca și individ, acesta are de asemenea și o serie de avantaje, care par la o primă vedere să ne ușureze viața. Printre acestea putem număra caracterul de arhivă sau de bibliotecă , care ne permite să accesăm informații foarte rapid și numai prin apăsarea unui click , faptul că avem posibilitatea de a cumpăra diferite produse sau de a avea acces la anumite servicii intr-un interval foarte scurt de timp, faptul că putem comunica și face schimb de informații cu diferite persoane din jurul lumii.

CAPITOLUL 2

ASPECTE POZITIVE ȘI NEGATIVE ALE MEDIULUI VIRTUAL

2.1 ASPECTELE POZITIVE

Așa cum am spus și mai înainte mediul online are o serie de aspecte pozitive , cel mai important fiind probabil faptul că doar printr-un click putem accesa o gamă largă de informații atât contemporane cât și informații din cele mai vechi timpurii. În ziua de azi putem afla aproape orice despre un anumit lucru , cu o ușurintă care în trecut ar părea imposibilă. De asemenea prin intermediul internetului putem cunoaște diferite persoane, putem purta conversații cu ele sau face schimb de diferite imformații.

Preview document

Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 1
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 2
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 3
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 4
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 5
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 6
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 7
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 8
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 9
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 10
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 11
Mediul virtual, noile tehnologii și efectul lor asupra personalității tinerilor - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Mediul Virtual, Noile Tehnologii si Efectul Lor Asupra Personalitatii Tinerilor.docx

Alții au mai descărcat și

Lumea virtuală a jocurilor

Istoria jocurilor virtuale “Parintele” jocurilor pe calculator este considerat A.S.Dougls care in 1952 a prezentat la University of Cambridge...

Empatia

O mare varietate de definitii si metafore au fost oferite de literature de specialitate cu privire la empatie, incluzand: “Empatia este eul...

Neuropsihologia Atenției

NEUROPSIHOLOGIA ATENTIEI Exista numeroase puncte de vedere care ar putea fundamenta o teorie moderna a procesului atentiei. În decursul istoriei...

Comportamentul Social

Pentru o mai buna intelegere a subiectului propus vom face mai intai cateva precizari necesare pentru constructia interioara a lucrarii. In primul...

Ai nevoie de altceva?