Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării

Proiect
9/10 (3 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 62 în total
Cuvinte : 23584
Mărime: 86.24KB (arhivat)
Publicat de: Iancu Pintilie
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe marian

Cuprins

  1. INTRODUCERE . pag. 3-5
  2. 1.ROLUL ŞI PARTICULARITĂŢIILE RESURSEI UMANE ÎN CADRUL ORGANIZAŢIEI MILITARE . pag. 6-8
  3. 1.1.Managementul resurselor umane, un sistem dinamic şi complex . pag. 8-10
  4. 1.2.Elemente conceptuale privind gestionarea resurselor umane . pag.10-14
  5. 2. STAREA ACTUALĂ A SISTEMULUI DE GESTIONARE A A RESURSELOR UMANE ALE ARMATEI .pag. 15
  6. 2.1. Realizări ce trebuie păstrate . pag. 15-17
  7. 2.2. Disfuncţii ale sistemului de gestionare a resurselor umane . pag. 17-19
  8. 3.GESTIUNEA RESURSELOR UMANE. pag. 20-22
  9. 3.1.Implicaţiile adoptării noilor acte normative asupra gestiunii resurselor umane ale Armatei României . pag. 22-28
  10. 3.2.Activităţi principale ale gestiunii resurselor umane. pag.28-31
  11. 3.3. Reconversia personalului militar- o posibilă soluţie. pag.32-34
  12. 4. SISTEMUL INFORMATIC DE GESTIUNE RESURSE UMANE . pag.35-55
  13. 5. CONCLUZII . pag.56-57
  14. 6.LISTA ABREVIERILOR . pag.58-59
  15. 7. BIBLIOGRAFIE . pag.60-62

Extras din proiect

INTRODUCERE

În contextul direcţionării eforturilor euro – atlantice în Sud – Estul Europei, în spaţiul Mării Negre, precum şi în alte zone de interes pentru Uniunea Europeană şi Alianţa Nord – Atlantică, rolul militar al României va spori considerabil. Prin capacitatea sa militară, prin poziţia geografică şi gradul ridicat de implicare, ţara noastră poate constitui un factor important al securităţii şi stabilităţii în aceste spaţii strategice.

Pentru a apăra interesele naţionale ale României şi cele asumate prin tratate şi înţelegeri internaţionale, este de aşteptat ca armata să participe, şi în viitor, la diferite misiuni externe. Unităţile armatei pot fi dislocate la distanţe mari, adesea în mod rapid şi neaşteptat, pentru perioade nedeterminate de timp, în condiţii variate de teren şi climă, aflându – se în contact cu medii diverse de civilizaţie şi de cultură.

Participarea la acţiunile întrunite, multinaţionale, va reprezenta garanţia ca personalul

armatei să – şi îndeplinească în mod corespunzător misiunile împreună cu aliaţii şi în colaborare cu reprezentanţi ai unor organizaţii internaţionale ori guvernamentale. Totodată, personalul armatei va fi nevoit să acţioneze, în viitorul apropiat, într – un câmp de luptă modern, complex, pe deplin informatizat şi să exploateze o tehnică din ce în ce mai avansată. Toate acestea impun ca unităţile

armatei să fie optim încadrate, cu personalul bine pregătit, motivat şi susţinut.

Pe de altă parte, evoluţiile din domeniul economico – social vor influenţa în mod

diferit organismul militar. Pe termen scurt, numărul scăzut al locurilor de muncă din economie şi menţinerea unei rate ridicate a şomajului pe piaţa forţei de muncă, concomitent cu micşorarea cifrelor de şcolarizare în instituţiile militare de învăţământ, urmare a procesului de reducere generală a efectivelor, nu afectează necesităţile curente de personal ale armatei. Pe termen mediu, însă, renunţarea la serviciul militar obligatoriu, corelată cu o virtuală creştere economică şi cu o migraţiune a forţei de muncă tinere în străinătate ar putea ridica probleme serioase procesului de recrutare şi selecţie a personalului.

Managementul resurselor umane constituie astăzi unul din domeniile cele mai fascinante şi cu o încărcătură intelectuală, emoţională şi socială dintre cele mai ridicate ale activităţii umane.

Importanţa acestui domeniu, atât ca teren, generos în investigaţii teoretice, cât şi ca expresie pragmatică a talentului şi capacităţilor pe care conducerea unei structuri organizatorice militare le presupune, a crescut treptat în ultimul timp. în această idee, este semnificativă remarca unui specialist în domeniul managementului resurselor umane, care sublinia faptul că, dintre toate funcţiunile unei organizaţii, cea de personal este probabil aceea care a cunoscut evoluţia cea mai spectaculoasă şi cea mai permanentă în cursul acestor ultimi ani. Evoluţia va continua şi în viitor şi se va referi, atât la conţinut, cât şi la profilul oamenilor care o exercită.

Importanţa domeniului gestiunii resurselor umane în Armata României a crescut în ultimul timp, fiind condiţionată, în primul rând, de interesele actuale şi de perspectivă ale organizaţiei militare pentru dezvoltarea acestor resurse în diferite orizonturi de timp şi în al doilea rând, de necesitatea compatibilităţii acestuia cu cel al armatelor ţărilor membre N.A.T.O.

Resursele umane sunt primordiale în activitatea organizaţiei pentru atingerea obiectivelor sale şi, în consecinţă, este logic să se acorde o atenţie deosebită gestiunii lor. Pentru rezolvarea într-o manieră echitabilă a problemelor ce le implică gestionarea resurselor umane într-o structură militară, un rol foarte important îl joacă conducătorul acesteia. El trebuie să fie receptiv la problemele personalului, să dovedească unitatea între vorbe şi fapte, să aibă calităţi acţionale (competenţă şi iniţiativă), să aibă curajul de a-şi asuma riscul, să ţină seama de deciziile luate, iar acestea să fie în concordanţă cu politica şi strategia organizaţiei.

Totodată, pentru a-şi îndeplini responsabilităţile ce-i revin, conducătorul oricărei structuri militare trebuie să stabilească cu şeful compartimentului de resurse umane, principiile şi orientările care stau la baza activităţii, precizând clar relaţiile cu celelalte componente ale organizaţiei. Acesta trebuie să definească precis relaţiile de lucru dintre subordonaţi şi specialiştii compartimentului de resurse umane, astfel încât să existe relaţii de colaborare şi armonie. De asemenea, conducătorul organizaţiei militare va avea în vedere calităţile necesare personalului din compartimentul de resurse umane, deoarece oricât de bun ar fi managementul practicat de acesta, eficienţa activităţii este asigurată şi de competenţa personalului din subordine.

Pe lângă comandant, un rol la fel de important într-o structură militară îl au subordonaţii, de aici rezultând importanţa evaluării corecte a potenţialului uman. A evalua potenţialul uman al unui colectiv de muncă înseamnă a cunoaşte cu mijloace ştiinţifice pe fiecare om în parte, a-i aprecia obiectiv competenţa. Posibilitatea evaluării profesionale dă subordonatului încredere în propriile forţe şi creează posibilitatea autoanalizei în faţa semnelor de întrebare ridicate, constituind în acelaşi timp şi un factor psihologic mobilizator, motivaţional pentru muncă, generator al unei atitudini pozitive faţă de aceasta.

Intensificarea colaborării dintre comandant şi membrii compartimentului de personal implică în componenţă şi funcţionalitatea acestui compartiment. Intre acestea menţionăm:

-încadrarea compartimentului cu personal calificat, corespunzător naturii multidisciplinare a activităţilor de personal. Experienţa ultimilor ani reclamă sporirea numărului de ofiţeri, subofiţeri, salariaţi civili care au cunoştinţe de sociologie, psihologie, juridice;

-concentrarea muncii membrilor compartimentului de personal asupra principalelor activităţii şi atribuţii în urma diferitelor controale efectuate în comandamente şi unităţi a rezultat că selecţia, evaluarea, perfecţionarea cadrelor ocupă încă o pondere redusă în ansamblul preocupărilor acestui compartiment, în timp ce întocmirea şi ţinerea la zi a numeroase situaţii informaţionale sunt precumpănitoare;

-în structura şi modul de realizare a sarcinilor, orientarea previzională trebuie să deţină o pondere sporită;

-sporirea potenţialului compartimentului de personal implică, pe lângă schimbări de componenţă, orientare şi stil de muncă şi dotarea sa cu mijloace tehnice si informaţionale adecvate.

1.ROLUL ŞI PARTICULARITĂŢIILE RESURSEI UMANE ÎN CADRUL ORGANIZAŢIEI MILITARE

Societatea modernă se prezintă, după cum se poate constata, ca o reţea de organizaţii care apar, se dezvoltă sau dispar. In aceste condiţii, oamenii reprezintă o resursă comună şi totodată, o resursă cheie, o resursă vitală, de azi şi de mâine, a tuturor organizaţiilor, care asigură supravieţuirea, dezvoltarea şi succesul competitional al acestora. Fără prezenţa efectivă a oamenilor este imposibil ca organizaţiile să-şi atingă obiectivele.

Esenţa oricărei organizaţii este efortul uman, iar eficienţa şi eficacitatea acesteia sunt influenţate, în mare măsură, de comportamentul oamenilor în cadrul organizaţiei.

Resursele umane reprezintă una din cele mai importante investiţii ale unei organizaţii, ale cărei rezultate devin tot mai evidente în timp.

Preview document

Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 1
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 2
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 3
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 4
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 5
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 6
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 7
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 8
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 9
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 10
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 11
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 12
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 13
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 14
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 15
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 16
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 17
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 18
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 19
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 20
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 21
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 22
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 23
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 24
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 25
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 26
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 27
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 28
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 29
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 30
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 31
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 32
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 33
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 34
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 35
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 36
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 37
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 38
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 39
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 40
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 41
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 42
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 43
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 44
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 45
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 46
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 47
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 48
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 49
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 50
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 51
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 52
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 53
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 54
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 55
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 56
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 57
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 58
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 59
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 60
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 61
Gestionarea resurselor umane în Ministerul Apărării - Pagina 62

Conținut arhivă zip

  • Gestionarea Resurselor Umane in Ministerul Apararii.doc

Alții au mai descărcat și

Considerații Privind Funcția Publică din Perspectiva Statutului Cadrelor Militare

Analiza functiei publice reprezinta o tema care este interesanta dintr-o dubla perspectiva: a) Istorica, dat fiind faptul ca functia publica si...

Criza economică în România

Capitolul I.Aspecte generale ale crizei economice in Romania Criza economica pe care Romania incepe sa o traverseze este cu precadere o criza...

Administrație Publică

Administratia publica 1. Sfera de cuprindere a notiunii de administratie publica. 2. Distinctia dintre administratia publica centrala si locala....

Subiecte Sisteme Administrative Comparate

Subiecte Sisteme Administrative Comparate ASE Administratie Publica 2011-01-24 Nr.1 1. Elaborati o analiza comparativa in ceea ce priveste...

Te-ar putea interesa și

Corelații între Calitatea de Resursă Umană pentru Apărare și Calitatea de Funcționar Public

INTRODUCERE Verginia Vedinaş, în prima carte de specialitate care tratează numai problema statutului funcţionarului public, precizează că un loc...

Studiu privind Managementul Mulțimilor în Situații de Criză

INTRODUCERE Mediul regional şi global de securitate este influenţat de efectele negative ale crizei economico – financiare internaţionale, de...

Aspecte Generale Privind Organizarea și Funcționarea Administrației Publice Centrale de Specialitate

INTRODUCERE România a aderat la 1 ianuarie 2007 la Uniunea Europeană, parcurgând tranziţia de la o planificare centralizată, spre economia de...

Sisteme ERP-SAP

CAPITOLUL I. NOŢIUNI INTRODUCTIVE 1.1 Scurt istoric Soluţiile ERP se referă la managementul resurselor de întreprindere, fiind centrate de...

Managementul situațiilor de urgență în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Problematica dezastrelor și a gestionării acestora constituie nu numai un subiect de actualitate, ci și o prioritate în abordarea...

Managementul deșeurilor industriale din cadrul SC RAAL SA

Introducere Reciclarea deşeurilor a ajuns să fie o problemă de maximă importanţă pentru salubritatea generală a Terrei, amploarea fenomenului...

Predarea economiei și a disciplinelor economice în diferite sisteme de învățământ

Conform programei pentru diciplinele economie şi educaţie antreprenorială, aprobată prin O.M.Ed.C. nr. 5462/14.11.2005, conţinutul şi structura...

Apărarea Națională

1. Prezentarea bunului public - aparearea nationala Apararea nationala este un bun public pur, adica un bun aflat in proprietate publica,...

Ai nevoie de altceva?