Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 1969
Mărime: 1.30MB (arhivat)
Publicat de: Carina Petcu
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA “Alexandru Ioan Cuza” IAŞI FACULTATEA DE GEOGRAFIE ŞI GEOLOGIE SPECIALIZAREA TURISM ŞI DEZVOLTARE REGIONALĂ

Extras din proiect

INTRODUCERE:

Franţa este cea mai mare ţară din Europa Occidentală iar la nivel global ocupând locul 37, având două faţade maritime (Oceanul Atlantic şi Marea Mediterană). Ea este împărţită în 26 de regiuni, 21 dintre acestea fiind poziţionate în partea continentală a statului (Franţa metropolitană), 4 regiuni situate peste mări iar Corsica pe insula omonimă.

Regiunea Basse Normandie (Normandia de Jos) aparţine macroregiunii Normandia, la rîndul ei Normandia fiind divizată administrativ în Normandia de Sus, situată la nord de Paris, pe cursul inferior al Senei, şi, în partea vestică, Normandia de Jos care curpinde şi Peninsula Contentin.

Pe teritoriul Normandiei trăiesc 3,5 milioane locuitori, cele mai mari oraşe fiind Rouen, fostă capitală a regiunii, momentan fiind capitala regiunii Normandia de Sus (385.000 locuitori), urmat de Le Havre (247.000 locuitori) şi Cherbourg cu o populatie de 89.000 locuitori.

Regiunea Basse Normandie este compusă din trei depratamente: Manche, Calvados şi Orne, având capitala la Caen. Din punct de vedere geografic, regiunea se învecinează la nord – vest cu Marea Mânecii, la nord – est cu regiunea Normandia de Sus, la sud – est cu regiunea Centre, la sud cu regiunea Pays de la Loire şi în cele din urmă la sud – vest cu o mică porţiune a regiunii Bretagniei. Suprafaţa regiunii este estimată la aproximativ 17.582 km2, la care se adaugă 470 km de litoral, având o populaţie de 1.467.522 locuitori (valoare estimată în anul 2011) fiind a 17- a regiune ca mărime dintre cele 21 de regiuni ale Fanţei metropolitane cu o valoare a produsului intern brut pentru anul 2009 de 34.869 milioane euro.

Din punct de vedere al raportului rural – urban, se poate aminti faptul că regiunea este puternic agricolă, ce are ca activitate de bazează creşterea animalelor, în special a bovinelor. De asemenea industria almentară este bine dezvoltată, în special cea a preparatelor lactate, regiunea fiind renumită pentru brânzeturile ei, cum ar fi Camambert.

POTENŢIALUL TURISTIC NATURAL ŞI ANTROPIC

Se spune că Normandia este pământul culturii, în toate sensurile cuvântului, de asemenea reprezentând pământul de contact între trecut, tradiţie şi viitor.

Regiunea Basse Normandie oferă o varitetate uimitoare de piesaje de coastă, peisaje cu terenuri agricole, păduri de fag şi stejar, la care se adaugă un vast potenţial antropic.

Caen, capitală culturală şi industrială a Normandiei de Jos, reprezintă un oraş de importanţă mare care, în ciuda distrugerilor din 1944, păstrează un frumos patrimoniu artistic.

Aracţii turistice:

• Le Mémorial de Caen: este un muzeu pentru pace, un loc istoric şi de reflectare a legăturii strânse dintre respectarea drepturilor omului şi menţinerea păcii.

Preview document

Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 1
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 2
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 3
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 4
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 5
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 6
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 7
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 8
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 9
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 10
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 11
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 12
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 13
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 14
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 15
Analiza Activității Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franța - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Analiza Activitatii Turistice din Regiunea Basse Normandie - Franta.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Impactul Crizei Economice asupra Turismului Litoral în Franța

INTRODUCERE Turismul, conform definiţiei date de Organizaţia Mondială a Turismului (O.M.T.), reprezintă „Activităţile desfăşurate de persoane, pe...

Ai nevoie de altceva?