Analiză critică - Hotel Ramada Brașov

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2016
Mărime: 12.33KB (arhivat)
Publicat de: Bogdan Stanciu
Puncte necesare: 7
Face parte din Tehnici hoteliere si de restaurant

Extras din proiect

Amplasat în apropiere de centrul de afaceri, financiar, cultural şi comercial al oraşului, acest hotel nou vă oferă lux de 4 stele, o atmosferă elegantă, preparate alese şi un serviciu impecabil.

Se poate ajunge foarte usor fiind intr-o zona accesibila atat pentru posesorii de automobile cat si pentru cei care folosesc trenul.

Facilităţile hotelului

Camerele hotelului Ramada Brasov sunt decorate cu gust si ofera totodata farmecul decorului clasic dar si eleganta, fiecare camera avand un design propriu care creeaza o atmosfera de relaxare si detasare. Camerele au o vedere panoramica deosebita. Au fost selectionate cele mai alese materiale pentru mobilier, ornamente si decoratiuni. Poti fi sigur ca aici cazarea va fi cea mai buna din oras.

Hotel Ramada Brasov dispune de 113 de camere, respectând următoarea structură:

-50 de camere duble standard cu pat king size, din care 42 destinate si fumatorilor, 6 exclusiv pentru nefumatori si 2 pentru persoane cu disabilitati.

-44 de camere cu doua paturi, din care 28 destinate si fumatorilor si 16 exclusiv pentru nefumatori.

-10 camere executive cu pat king size, din care 4 destinate si fumatorilor si 6 exclusiv pentru nefumatori.

-8 apartamente cu pat king size, din care 6 destinate si fumatorilor si 2 exclusiv pentru nefumatori.

-1 apartament executiv (presidential) cu pat matrimonial.

Dotările acestor camere sunt: acces pe bază de cartelă magnetică, sistem automat de control al temperaturii, mini bar, seif, linie telefonică internaţională, LCD TV, televiziune prin cablu si Pay-TV, acces internet gratuit, uscător de păr, detectoare de fum şi sistem de prevenire a incendiilor si birou de lucru.

Camerele sunt foarte frumos aranjate si cu bun gust. Totul este foarte curat incepand de la mocheta de pe jos, la asternuturi(sunt schimbate in fiecare zi), la cada de baie pana la pahare. Nu este praf pe mobila sau pe televizor. Este foarte bine aerisita.

Room service-ul poate fi apelat intre orele 7.00-24.00.

Ramada Hotel dispune totodata si de restaurant, bar, receptie 24 de ore, lift, seif, incalzire, cameră de bagaje.

Un lucru care mi s-a parut de foarte bun este acela ca fumatul este interzis in toate spatiile publice si private ceea ce este un atu pentru ca nu toti oamenii sunt fumatori.

Acestia dispun de aer conditionat care ofera o temperatura optima, nefiind nici cald nici frig iar aerisirea este una de foarte buna calitate.

Internetul wireless este foarte folositor si este gratuit , iar camera este dotata si cu un birou de lucru asta in caz in care te duci acolo in interes de serviciu sau de afaceri.

Au parcare proprie dar din pacate nu-ti poti parca masina decat daca ai facut rezervare in prealabil.

In cadrul activitatilor oferite fac parte sauna, sala de fitness, ski, spa & centru de frumuseţe, masaj, baie turceasca/baie de aburi.

Pot sa spun ca toate aceste activitati merita incercate, personalul este de cea mai buna calitate care nu numai ca este profesionist si foarte bine pregatit dar intretine si atmosfera, facandu-se foarte placuti prin modul in care comunica cu clientii.

Evenimente

Conferinte si seminarii

Proiectat cu eleganta si rafinament, centrul de conferinte pastreaza in acelasi timp spiritul business al hotelului ceea ce ii da un mare plus.

Sala de conferinte este perfecta pentru training sau workshop-uri. Are o capacitate de 150 de locuri si este dotata cu aparate audio-video de ultima generatie si internet wireless.

Aici exista un minus deoarece nu exista decat o singura sala de conferinta si este necesara rezervare pentru aceasta, ceea ce poate creea anumite inconveniente in momentul in care hotelul este ocupat la capacitate maxima. Esti obligat sa stai in acea camera exact cat ai planificat si nu poti depasii timpul pentru ca fiind rezervate ai o ora de intrare si iesire fixa.

Intr-adevar ti se ofera catering iar personalul este intotdeauna la dispozitie pentru orice problema.

Evenimente si receptii

Ramada Hotel organizeaza la cerere si nunti sau orice alt tip eveniment pe care o persoana si-ar putea-o dori.

Petrecerea la care am asistat a fost foarte bine realizata, spatiul a fost acceptabil, muzica a fost la alegerea noastra iar datorita peretilor izolati fonic nu am avut probleme cu cei cazati in hotel avand dreptul sa ascultam oricat de tare dorim si pana la ce ora vrem.

In loc de ospatari, pentru ca a fost buffet suedez ne-au fost oferite hostesse care s-au ocupat de buna desfasurare a petrecerii si de buna dispozitie a celor care se aflau acolo.

Restaurant & Bar

Din pacate nu exista decat un restaurant care este totodata si bar, numele lui fiind SENSES.

Desi este unul singur spatiul este foarte mare, capacitatea pentru restaurant este de aproximativ de 200 de locuri iar pentru bar decat 50.

Localul este perfect atata pentru cine intime de 2 persoane, cat si pentru intalniri cu prietenii sau pranzuri de afaceri.

Localul din punctual meu de vedere este placut si authentic oferind un serviciu excelent şi o bucătărie internaţională foarte complexa.

Dupa cum am mai spus nu este inghesuit, sunt cam 27 de mese de 2, 4, 6 persoane si 3 mese de 12 persoane la care la cerere se pot unii. Foarte frumos aranjate cu tacamuri extreme de curate si fata de masa impecabila.

Scaunele sunt un pic cam incomode ceea ce te preseaza sa nu zabovesti foarte mult la masa.

Exista 5 tipuri de meniuri din care poti sa alegi tot ce iti doresti:

Preview document

Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 1
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 2
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 3
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 4
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 5
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 6
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 7
Analiză critică - Hotel Ramada Brașov - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Analiza Critica - Hotel Ramada Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu privind Piața Turistică din România

CUVÂNT ÎNAINTE Turismul se adresează unor segmente sociale largi şi răspunde din plin nevoilor acestora, detaşându-se printr-un înalt dinamism,...

Gestiune hotelieră - Ramada

Capitolul I: Hotelul 1.1. Prezentare generală În zona de nord a capitalei, la doar 15 minute de Aeroportul Internaţional Otopeni si la câteva...

Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov

1. Introducere Entitatea SC HP TOWER SRL, a fost infiintata in anul 2008 cu punctul de lucru in localitatea Sacele, str. Calea Bucuresti, nr. 13,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotel Aro Palace Brașov

AMPLASARE Amplasat in centrul istoric , ARO PALACE este singurul hotel de cinci stele din Brasov, fiind un etalon al rafinamentului, al...

Grupurile Hoteliere și Segmentarea Ofertei Lor

INTRODUCERE Apariţia primelor hoteluri care funcţionau pe o baza comună se leaga de numele lui Cesar Ritz, care la sfârsitul secolului XIX-lea,...

Ai nevoie de altceva?