Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1099
Mărime: 102.23KB (arhivat)
Publicat de: Lemnaru L.
Puncte necesare: 8
Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Alimentatie si Turism

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 2. Model de analiză economic
  3. 3. Criteriile de analiză diagnostic financiare
  4. 4. Concluzii
  5. 5. Bibliografie

Extras din proiect

1. Introducere

Entitatea SC HP TOWER SRL, a fost infiintata in anul 2008 cu punctul de lucru in localitatea Sacele, str. Calea Bucuresti, nr. 13, avand ca activitate codul 5510: hoteluri si alte facilitate de cazare similare.

Situat la intrarea in Brasov, aproape de zona comerciala a orasului, hotelul Ramada Brasov este primul si singurul hotel ce apartine unui lant international care exceleaza prin calitatea si profesionalismul serviciilor oferite.

Fiind infiintata recent, bilantul contabil si contul de rezultat prezinta informatii pe anii 2008 si 2009, urmand ca analiza diagnostic sa fie realizata pe acesti doi ani.

2. Model de analiza diagnostic

Pentru o vedere de ansamblu a cifrei de afaceri si a profitului (venituri totale-cheltuieli totale), am preluat datele din contul de bilant si cel de profit si pierdere si am realizat o evolutie a celor doi indici pe perioada anilor 2008 si 2009, dupa cum va fi prezentat in diagrama urmatoare:

Se poate observa ca in anul 2008 s-a investit mult, avand in vedere anul 2008 – anul infiintarii – este o necesitate de investitie mare fata de profit, dar isi revine in urmatorul an cu o cifra de afaceri si profit net superioara anului 2008.

Modelul structural de analiza diagnostic pentru hotelul RAMADA Brasov:

Pornin de la modelul general de analiza diagnostic financiara ce cuprinde 4 domenii: diagnostic crestere, diagnostic rentabilitate, diagnostic echilibru financiar si diagnostic risc, am ales 7 criterii, incluse in fiecare din cele 4 domenii, si anume: diagnosticul cifrei de afaceri, diagnosticul lichiditatii si solvabilitatii, diagnosticul rentabilitatii comerciale, diagnosticul rentabilitatii economice, diagnosticul rentabilitatii financiare, diagnosticul bilantului financiar si diagnosticul riscului rentabilitatii.

Pentru analiza diagnostic si ponderea acestor diagnostici, urmeaza tabelul:

CRITERIU PONDERE ARGUMENTARE

1. Diagnosticul cifrei de afaceri 5 Este foarte important deoarece activitatea hotelului nu tine de sezonalitate sau zona turistica, fiind una permanenta, avand ca turism si cel de bussines care este un nivel de turism constant, iar cifra de afaceri nu include veniturile din vânzarea sau transferul activelor şi nici cele din subvenţii.

2. Diagnosticul lichidităţii şi solvabilităţii 5 Este foarte important deoarece se refera la capacitatea firmei de a face fata obligatiilor banesti si de a-si onora platile la termenele scadente. In acest caz, hotelul fiind nou infiintat apar elementele de activ si pasiv respectiv disponibilitati si obligatii.

3. Diagnosticul rentabilitatii comerciale 1 Este secundar deoarece la inceputul afacerii nu este puternic capitalizata, evaluarea fiind mai putin importanta.

4. Diagnosticul rentabilităţii economice 5 Este foarte important deoarece nerealizarea acestui criteriu poate sa duca la retragerea investitiilor.

5. Diagnosticul rentabilităţii financiare 2 Este major datorita faptului ca este posibila obtinerea unui imprumut pentru o consolidare buna a firmei.

6. Diagnosticul bilantului financiar 2 Este major pentru ca implica valoarea reale a patrimoniului si evidenteaza echilibrul dintre active si pasive la nivelul entitatii.

7. Diagnosticul riscului rentabilităţii 1 Este secundar pentru ca exista o posibilitate de a nu acoperi cheltuielile de fabricatie si veniturile obtinute, precum am vazut in anul 2008 al infiintarii entitatii.

Preview document

Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 1
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 2
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 3
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 4
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 5
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 6
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 7
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 8
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 9
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 10
Analiza economico-financiară a hotelului Ramada din Brașov - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Economico-Financiara a Hotelului Ramada din Brasov.doc

Alții au mai descărcat și

Locul și rolul agențiilor de turism pe piața turistică locală studiu de caz SC Sfara Tours SRL Baia Mare

INTRODUCERE Turismul organizat a apărut o data cu afirmarea turismului ca fenomen de masă. El se desfăşoară pe bază de contracte încheiate între...

Situațiile financiare anuale - analiza poziției și performanței financiare la SC Gama SRL

Turismul reprezintă un fenomen economico-social specific civilizației moderne fiind bine ancorat în viața societății și influențat de evoluția...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Analiză critică - Hotel Ramada Brașov

Amplasat în apropiere de centrul de afaceri, financiar, cultural şi comercial al oraşului, acest hotel nou vă oferă lux de 4 stele, o atmosferă...

Analiza economică a întreprinderilor de turism

Introducere SC Aro-Palace SA Localizat în centrul vechi al Braşovului, Hotelul ARO PALACE***** este produsul de top al Grupului hotelier ARO...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Te-ar putea interesa și

Implementarea sistemului de management la SC Ana Hotels SA Brașov

I Prezentarea SC ANA HOTELS SA BRASOV 1. Prezentarea generala a S.C. ANA HOTELS S.A BRASOV La baza înfiinţării primei firme de turism din Braşov...

Ai nevoie de altceva?