Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 5303
Mărime: 31.70KB (arhivat)
Publicat de: Alexe Timofte
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Anca Cristea
Introducere, Date despre hotel, Pozitionarea pe piata,

Extras din proiect

Capitolul 1 Piata industriei hoteliere

Este cunoscut faptul că industria turismului este un domeniu cu o dimamică accentuată implicînd odată cu dezvoltarea sa o creştere economică generală. Pe fondul acestei creşteri s-au mărit şi veniturile populaţiei crescînd astfel, interesul pentru vacanţe. Pentru a veni în întîmpinarea „nevoii” de vacanţă strategiile ofertei (in special a hotelierilor)

trebuiesc foarte bine gîndite pentru a rezista concurenţei din ce în ce mai accentuată.

Analistii din piata locala de turism sunt de parere ca efectul crizei economice internationale asupra companiilor din sector nu va fi la fel de puternic ca in statele din Vest, unde hotelierii au inregistrat scaderi de peste 20% ale gradelor de ocupare, iar imprumuturile pentru investitii hoteliere sunt acordate cu prudenta de catre banci.

În următorii 10 ani cererea de facilitati pentru turism si calatorii va creste in Romania cu un procent anual real de 7,9%, urmand sa atinga 14.110 milioane de dolari, potrivit World Travel & Tourism Council.

Dezvoltarea accelerata a afacerilor din estul Europei duce la o crestere neasteptata a pietei hoteliere, care tinde sa atinga, in viitorul mediu, marje apropiate de ceea ce se intampla pe piata londoneza sau pariziana, cele mai profitabile piete hoteliere europene (pana acum).

In 2007-2008, punctul de inflexiune pentru hotelurile din Romania va creste rapid“, spune Malin Malineanu, directorul de dezvoltare al retelei Best Western in Romania. Aceasta inseamna ca dezvoltarea rapida a pietei din ultimii trei ani, coroborata cu o crestere accentuata a costurilor, va face ca gradul de ocupare de la care hotelul devine profitabil sa creasca mult in acest an. „Daca in urma cu cinci ani un grad de ocupare de 40% insemna profit, din acest an 40% inseamna pierdere“, explica Malineanu.

In piata hoteliera vest-europeana, punct de inflexiune pentru un hotel inseamna un grad de ocupare de 60%, de aici plecand cautarea profitului, detaliaza Malineanu, care crede ca spre o astfel de tinta se va indrepta si piata hoteliera romaneasca din acest an. „Atingerea unui grad mediu de ocupare de 60% (media de acum pe piata romaneasca - n.red.) va fi satisfacator pentru unul-doi ani, dar apoi se va intampla ca in pietele vestice, in special cea londoneza, unde 80% grad de ocupare inseamna profit si la 60% grad constant de ocupare hotelul se inchide“, spune Malineanu. Practic, aceasta se intampla din cauza cresterii costurilor de intretinere, a costurilor cu salariile (din ce in ce mai mari), dar si a faptului ca orice punct de ocupare in plus e din ce in ce mai greu de obtinut si se face prin campanii de marketing sau prin afilierea la un lant international, care nu este ieftina, dar aduce in schimb multa plusvaloare hotelului.

„In acest an, cei care vor controla piata hoteliera se vor concentra foarte mult si vor aparea exit-uri din cauza ca multi proprietari nu vor mai putea tine pasul cu dezvoltarea pietei sau vor prefera sa vanda pentru a avea cash pentru alte investitii“, mai spune Malin Malineanu.

Prima parte a anului 2007 aduce confirmarea acestor estimari: cele mai mari proiecte sunt anuntate de mari investitori (Confort Hotels, Continental Hotels sau RI Investments - companie imobiliara care a anuntat o investitie intr-un hotel de cinci stele de 960 de camere), mai multe hoteluri (printre care Novotel si doua hoteluri din grupul Confort Hotels) au fost vandute in lease back, iar pentru acest an se anunta predominant finalizarea proiectelor incepute, piata parand a trage o gura de aer. Explicatia este ca hotelierii par a astepta sa vada cum va evolua piata cu 8.000 de camere (cate vor fi dupa finalizarea investitiilor anuntate pentru inaugurare in 2007), urmand ca apoi investitiile sa continue.

Pentru ca, dupa cum spune un studiu Deloitte cu previziuni pentru 2007, investitiile vor continua. Cresterea constanta a punctului de la care se amortizeaza investitiile face ca si piata hoteliera romaneasca sa confirme o tendinta confirmata de companiile de consultanta din intreaga lume pentru Europa acestui an: Estul e „hot“, Vestul stagneaza.

„In Europa de Vest s-a investit dintotdeauna si se investeste, intr-un ritm destul de sustinut, in continuare. Dar centrul si estul Europei ar trebui sa experimenteze cea mai mare crestere: riscul de tara este redus, investitiile realizate sunt atractive pentru investitori, iar cererea in crestere va face ca ciclul de dezvoltare sa inceapa puternic la inceputul anului viitor intr-un numar mare de capitale si orase secundare din zona“, spune Mark Wynne-Smith, CEO pentru Europa al companiei de investitii Jones Lang LaSalle Hotels.

Principalele motive ale cresterii estului sunt nu numai cresterea afacerilor, dar si avantul turismului, favorizat de intrarea masiva a operatorilor aerieni low-cost, care a dus la majorarea gradului de ocupare a hotelurilor in tarile est-europene care au aderat la UE in 2004.

Preview document

Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 1
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 2
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 3
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 4
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 5
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 6
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 7
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 8
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 9
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 10
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 11
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 12
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 13
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 14
Analiza poziționării pe piață a Hotelului Popas Turistic Bucovina - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Analiza Pozitionarii pe Piata a Hotelului Popas Turistic Bucovina.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza Pietii Hoteliere din România

Starea actuala a pietei hoteliere din Romania Piata hoteliera din Bucuresti totalizeaza acum 6.000 camere, un nivel inferior celui din tarile...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?