Cuprins
- INTRODUCERE page 3
- CAP.I ANALIZA RESURSELOR UMANE page 4
- I.1 Consideratii generale page 4
- I.2 Conceptul de management al resurselor umane page 4
- CAP.II PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI SI
- RESTAURANTULUI IMPERIAL page 5
- II.1 Hotelul Imperial page 5
- II.2 Restaurantul Imperial page 6
- CAP.III ANALIZA RESURSELOR UMANE IN CADRUL
- HOTELULUI SI RESTAURANTULUI IMPERIAL page 7
- III.1 Structura organizatorica page 7
- III.2 Recrutare, selectarea, angajarea page 17
- III.3 Fisa de post page 20
- III.4 Motivarea personalului page 25
- III.5 Promovarea personalului page 26
- III.6 Eficienta personalului page 26
- III.7 Perfectionarea managementului resurselor umane page 27
- III.8 Aspecte privind tinuta si aspectul pesonalului page 28
- CONCLUZII page 30
Extras din proiect
INTRODUCERE
Turismul este călătoria realizată în scopul recreării, odihnei sau pentru afaceri. Organizatia Mondiala a Turismului( O.M.T. ) defineste turistii ca fiind persoanele ce „călătoresc sau locuiesc în locuri din afara zonei lor de resedintă permanentă pentru o durată de minimum douăzeci si patru (24) de ore dar nu mai lungă de un an consecutiv, în scop de recreere, afaceri sau altele nelegate de exercitarea unei activităti remunerate în localitatea vizatată.” Turismul a devenit o activitate de recreere globală populară. Turismul este ramura economică cea mai puternică pe plan mondial.
Ramura turismului se identifica cu cazarile: lanturi hoteliere nationale si internationale precum si o multime de firme mici, majoritatea afaceri familiale. IMM-urile reprezinta peste 90% din firmele de turism europene. Industria turismului cuprinde de asemenea destinatii cu ofertele si cu bogatiile lor naturale si culturale, precum si operatori turistici profesionisti.
Globalizarea, proliferarea de noi destinatii, noile tehnologii au schimbat mediul competitiv al tarilor europene. Astazi instrumentul cel mai puternic în promovarea turistica îl reprezinta imaginea unei tari sau a unei regiuni sau al unui produs turistic.
Industria hoteliera şi a restaurantelor , apreciată în cele mai multe tări ca o activitate autonoma, distinctă a domeniului turistic , reuneşte într-un sistem coerent toate procesele desfaşurate în unitătile de cazare generate de primirea , sejurul si plecarea calatorului, dar şi de servirea acestuia Continutul acestui domeniu a evoluat pe masura dezvoltarii capacitătilor de cazare si a implicării lor in activitatea turistică, amplificăndu-se cu noi functii si forme de prestatii.
Studierea unei firme de turism se deosebeşte esential de cea a unei firme de comert tocmai prin faptul că produsele acesteia sunt de fapt servicii pentru care prima impresie , comportamentul personalului este foarte importantă Aceasta reprezintă elemente de materializare a serviciului , mod de punere în practică si realizarea prestatiilor.
Practica demonstrează că restaurantele,barurile , cofetăriile sunt o componentă esenţială a industriei turismului. Serviciile de cazare şi de alimentaţie reprezintă o combinaţie armonioasă de prestaţii în cadrul turismului, de aceea separarea acestora nu este posibilă. Astfel, se pot întâlni restaurante, baruri, cofetării, fără a avea în preajmă hoteluri, vile, sau tabere, dar invers nu se poate.
Importanta lucrării de fată constă in abordarea aspectelor referitoare la resursele umane ale hotelului si restaurantului Imperial
CAP.I ANALIZA RESURSELOR UMANE
I.1 Consideratii generale
Managementul resurselor umane ca orice alt domeniu stiintific este rezultatul cercetarii specializate. Desprinzându-se de managementul general, managementul resurselor umane s-a diferentiat si s-a automatizat, restrângându-si problematica sau obiectul de studiu si în consecinta s-a specializat având în prezent un loc bine precizat în cadrul managementului general.
Cu alte cuvinte, Mangementul Resurselor Umane ar putea fi definit ca un complex de masuri concepute interdisciplinar, cu privire la recrutarea personalului, selectia, incadrarea, utilizarea prin organizarea ergonomica a muncii, stimularea materiala si morala pana in momentul incetarii contractului de munca.
Managementul resurselor umane este o abordare strategica si coerenta a managementului celui mai pretios bun al unei întreprinderi – oamenii care lucreaza si care, în mod individual sau colectiv, contribuie la atingerea obiectivelor organizationale pentru a obtine un avantaj comparativ durabil. În plus, fiecare aspect al managementului angajatilor trebuie sa fie integrat cu managementul afacerii.
I.2 Conceptul de management al resurselor umane
In teoria traditională a organizatiei, salariatii erau priviti din perspectiva modului in care aceştia executau anumite operatii prestabilite, puneau in mişcare maşini şi dispozitive tehnologice sau indeplineau unele activităti. Aşa au apărut şi conceptele, folosite şi astăzi din păcate, de „fortă de muncă“ sau „mană de lucru“. Conceptul de „forta de munca” desemna totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale pe care omul le utilizeaza în procesul obtinerii bunurilor si serviciilor.
Managementul resurselor umane presupune îmbunatatirea continua a activitatii angajatilor în scopul realizarii misiunii si obiectivelor organizationale. In acest sens, actiunile manageriale trebuie să ia in considerare fiecare salariat ca o individualitate distinctă, cu caracteristici specifice. Aplicarea cu succes a managementului resurselor umane presupune existenta unui sistem de evaluare a performantelor, a unui sistem de stimulare şi de recompensare a rezultatelor angajatilor
CAP. II PREZENTAREA GENERALA A HOTELULUI SI RESTAURANTULUI IMPERIAL
II.1 HOTELUL IMPERIAL
Hotelul Imperial, incadrat la 3 stele, este unitatea reprezentativa a societatii comerciale S.C.EDY &LEO COMPANY S.R.L. cu sediul general pe strada Runcu , numarul 62, sector 4 , Bucuresti, acesta fiind si unicul sediu al societatii. S.C. EDY & LEO COMPANY S.R.L. , prin hotelul Imperial, are ca obiect de activitate serviciile de turism si cele aferente acestei activitati.Acesta a trecut printr-o etapa de renovare la inceputul anului 2009 , iar in toamna aceluiasi an a fost deschis pentru oferi conditii de cazare si dotari foarte bune.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Analiza Resurselor Umane la Hotel Imperial.doc