Colocviu practică - Hotel Caro

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 6345
Mărime: 200.31KB (arhivat)
Publicat de: Luca Negru
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Patricia Dodu
UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA,FACULTATEA DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL

Extras din proiect

INTRODUCERE

Dezvoltarea impetuoasa a turismului în ultimele decenii, ampla lui extindere pe plan national si international, avântul continuu al miscarii turistice, care cuprinde azi categorii tot mai largi de oameni de vârste, pregatire si profesiuni diferite, au determinat ca turismul sa reprezinte un fenomen extrem de important al lumii.

Notiunea de turism, trebuie adaptata permanent conditiilor concrete, acordata schimbarilor în viata economica si sociala, confruntata cu activitatea practica. În acest context, turismul reprezinta ansamblul activitatilor, relatiilor si masurilor, generate de organizarea si desfasurarea unei calatorii de agrement sau în alte scopuri, precum si industria care concura la realizarea acesteia, respectiv activitatea agentiilor de turism, a unitatilor de cazare, de alimentatie publica, a întreprinderilor de transporturi, a unitatilor prestatoare de servicii catre populatie sau organizatiilor de specialitate, etc.

Analizând multitudinea aspectelor legate atât de complexa miscare turistica, specialistii si cercetatorii cu preocupari în acest domeniu au ajuns la concluzia ca turismul, vazut si înteles ca o activitate economica, s-a transformat într-o componenta de seama a economiilor nationale ale tot mai multor tari datorita faptului ca el, ca orice activitate economica de sine statatoare, absoarbe un procent important din rândul populatiei active care lucreaza în unitatile cu profil turistic, contribuie la crearea venitului national, iar încasarile din turismul international au o pondere însemnata în totalul exportului de marfuri si servicii al unei tari.

Lucrarea de fata este o analiza a activitatii hotelului Caro, hotel la care mi-am desfasurat stagiul de practica si care m-a impresionat prin încercarea de a realiza satisfactia clientilor asigurând o gama completa de servicii de o calitate ireprosabila.

Mai mult, personalul hotelului Caro este hotarât sa atraga atentia clientilor sai printr-o abordare diferita a ideii de turism bazata pe informare corecta si consiliere într-o relatie pe termen lung.Secretul lor consta intr-o amabilitate ridicata,relatiile foarte bune dintre personal si departamente si zambetul afisat in orice situatie.

CAPITOLUL I

PREZENTAREA GENERALA A SOCIETATII

1.1 ISTORICUL FIRMEI:

Hotelul CARO face parte dintr-un complex turistic în curs de amenajare, dar care se doreste încă de pe acum un centru de referinţă în domeniul hotelier. Început în 1993, el a fost gata şi a gazduit primii oaspeţi la sfârşitul lunii aprilie 1994. În anul 1998 a fost dat în folosinţă cel de-al doilea hotel CARO-PARC, în 1999 cel de-al treilea CARO-BELVEDERE, iar în 2002 şi 2003 a fost finalizată ce-a de-a patra aripă CARO-GOLF A. Incepand cu luna aprilie a anului 2005 a fost data in folosinta a 5-a aripa a hotelului, CaroGolf B.Incepand cu luna august 2008 se doreste deschiderea noii aripe formata din cca 50 camere,2 junior suite si un apartament dotat cu jacuzzi si acces individual la lift.

Complexul CARO CLUB este înconjurat de peste 3000 metri pătraţi de parc cu posibilitate de acces la lac, dispunând si de o parcare pentru circa 300 de autoturisme. O gradină prevazută cu mese si fotolii de rachită completează acest spaţiu, dându-i o nota aparte, şi unde oaspeţii pot beneficia de aer curat, linişte si odihnă.

În baza Hotărârii Guvernului nr./1994 si a Ordinului Ministerului Turismului nr.87/1992, Hotelul CARO, având ca obiect de activitate cazarea si prestările de servicii specifice, a fost clasificat la categoria de 3 stele.

STRUCTURA SI CAZAREA IN HOTELUL CARO:

În randurile care urmeazã va voi prezenta cum este împartit hotelul Caro pe tipuri şi numãr de camere. Astfel avem:

Caro Golf 4* - cu un numar total de 151 de camere, împãrtite la rândul lor în:

• 101 King Bedded Golf;

• 31 Twin Bedded Golf;

• 18 Deluxe Golf;

• 1 Suite Golf.

Caro Parc 3* - cu un numãr total de 54 de camere din care:

• 28 King Bedded Parc;

• 8 Duplex Parc;

• 18 Twin Bedded Parc.

Caro Horoscop 2* - cu doar 11 camere structurate astfel:

• 1 Suite Horoscop;

• 4 Twin Bedded Horoscop;

• 6 King Bedded Horoscop.

La un numar total de 216 camere, se mai adauga înca 15 sãli de conferinţã, ajungând astfel la 231 spaţii amenajate pentru clienţi.

Preview document

Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 1
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 2
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 3
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 4
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 5
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 6
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 7
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 8
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 9
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 10
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 11
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 12
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 13
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 14
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 15
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 16
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 17
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 18
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 19
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 20
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 21
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 22
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 23
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 24
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 25
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 26
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 27
Colocviu practică - Hotel Caro - Pagina 28

Conținut arhivă zip

  • Colocviu Practica - Hotel Caro.doc

Alții au mai descărcat și

Program de Marketing - Hotel Europa Eforie Nord

INTRODUCERE Eforie Nord se prezintă astăzi turiştilor ca o staţiune modernă, căutată de numeroşi vilgiaturişi români şi străini. Condiţiile...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Caiet de practică economică

Data Ora Activitatea desfăşurata Îndrumător Observaţii 10.07.2006 9ºº-10ºº Cunoaşterea hotelului 10ºº-11ºº Cunoaşterea personalului din...

Ai nevoie de altceva?