Descrierea unui agent economic din ramura turismului

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 1515
Mărime: 18.71KB (arhivat)
Publicat de: Teofil Stanciu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. Tanasescu Rodica
U N I V E R S I T A T E A B I O T E R R A FACULTATEA DE INGINERIE SI MANAGEMENT AGROTURISTIC

Extras din proiect

Activitatea turistică se numară printre cele cateva fenomene ce s-au impus în epoca.contemporană, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trasatură caracteristică a secolului nostru.

Turismul reprezintă un fenomen economico–social specific civilizaţiei moderne, puternic ancorat in viata societatii şi, ca atare, influenţat de evolutia ei. România dispune de un vast si valoros potenţial turistic natural si antropic, ca si de o bogata tradiţie in domeniul călătoriilor, ceea ce argumenteaza pentru viitor înscrierea turismului intre ramurile de baza ale economiei.

Turismul, importantă ramură a economiei naţionale, caracterizată printr–un larg evantai de activitaţi, are in aceasta etapă, sarcini multiple pe linia cresterii eficienţei sale economico–sociale, a sporirii aportului sau la produsul intern brut, la echilibrarea balantei comerciale si de plăti, paralel cu asigurarea celor mai bune conditii pentru odihna si recreerea turistilor români si străini.

Pe teritoriul României se găsesc multe locuri pitoresti care atrag atenţia multor turisti cum ar fi: Litoralul Mării Negre, de la Năvodari pana la Mangalia, cuprinde staţiunile numite, pe drept cuvant “perlele Mării Negre”.

In timpul lunilor de vară, litoralul devine un adevarat “furnicar” de oameni,care vin aici nu numai pentru băile de soare si de mare, dar si pentru nămolul din lacul Techirghiol. Pe litoral se fac, de asemenea, tratamente in tot timpul anului in sanatoriile de la Eforie si Mangalia.

Delta Dunarii este o altă zonă a ţarii noastre care atrage mulţi turişti prin peisajul sau cu totul deosebit, deplasarea se face cu vase speciale, de-a lungul bratelor principale ale Dunării, sau cu mici bărci, pe gârlele dintre braţe.

Sulina, cel mai important oraş din Deltă, este şi un centru de cură de soare si băi de mare.

Dunărea oferă atracţii deosebite in cuprinsul defileului. O dată cu construirea lacului de acumulare de la Porţile de Fier, regiunea aceasta a devenit si mai cautată de turişti.

Munţii Carpaţi, cu privelişti si locuri minunate aproape la fiecare pas, cu păduri si pajişti întinse, văi si lacuri glaciale dintre cele mai frumoase, peşteri,o climă sănătoasă, cu un aer foarte curat.

Munţii Carpaţi, acesibili pretutindeni, oferă condiţii favorabile pentru o valorificare complexă în turism, atât pentru formele de bază–odihnă si tratament, cat şi pentru cele specifice–sporturi de iarnă, drumeţie, alpinism speoturism, cunoaştere, vânătoare, pescuit etc.

Amenajările pentru desfăşurarea turismului in condiţii tot mai bune cuprind construirea de hoteluri alpine, restaurante, cabane, teleferice, şosele si marcaje pe cărările de munte.

Dupa parcurgerea fazelor preliminatorii ale cercetării condiţiilor de dezvoltare a turismului într-o anumită arie geografică trebuie să ne asigurăm că ceea ce investim este si rentabil. Problema investiţiilor nu este de natură pur geografică, ci mai degrabă economică. O regiune sau o zonă georafică poate dispune din abundenţă de resurse naturale si valori turistice, dar nu le va putea exploata raţional decât atunci când turiştii vor fi dispuşi să le viziteze. Din această cauză, determinarea tipologiei clientelei aşteptate trebuie să se realizeze ţinând cont de tendinţele actuale si previzibile ale călătorilor cu destinaţie in zona geografică dată, în condiţiile în care trebuie să se aibă în vedere si apariţia ofertelor concurente, care vor provoca in permanenţă modificari in distribuţia fluxurilor turistice.

Investiţiile în industria turismului sunt mari consumatoare de capital, atât din cauza costului ridicat al infrastructurii, cât si al echipamentului turistic.Din acest punct de vedere, industria turismului se dezvoltă, în primul rând, prin intermediul unor investiţii specifice, legate direct de dezvoltarea bazei tehnico-materiale a activităţii turistice propriu-zise (cazare, alimentaţie, transport, agrement etc.) şi, în al doilea rând, prin investiţii nespecifice, destinate dezvoltării infrastructurii generale tehnice si sociale, care concură la punerea în valoare a obiectivelor de interes turistic.

Decizia de a investi într-un proiect turistic depinde de o serie întreagă de criterii bazate pe realitate, acestea referindu-se la o situaţie politică stabilă, la garanţiile ce li se acordă investiţiilor, la informaţiile cu privire la cadrul juridic existent, informaţii asupra instituţiilor financiare si bancare care ar putea contribui la sprijinirea programului de finanţare, capacitatea acestuia de a fi o sursa viitoare de beneficiu, obtinerea unor incasari suficiente pentru a amortiza investiţia într-un timp util dar şi la riscul pe care ni-l asumam in cadrul investiţiei.

Fiecre dintre variantele mentionate mai sus poate fi apreciata astfel:

- costul propriu-zis al investiţiei

- cheltuielile de exploatare

- marja netă de profit

- preţul terenului de construcţie

- evaluarea costului construcţiei propriu-zise

- valoarea mobilierului

- costul instalaţiilor anexe

Preview document

Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 1
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 2
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 3
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 4
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 5
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 6
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 7
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 8
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 9
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 10
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 11
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 12
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 13
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 14
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 15
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 16
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 17
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 18
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 19
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 20
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 21
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 22
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 23
Descrierea unui agent economic din ramura turismului - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Descrierea unui Agent Economic din Ramura Turismului.doc

Alții au mai descărcat și

Sibiu

Memoriu justificativ De sute de ani, cetatea Sibiului s-a situat în calea invaziilor din Evul Mediu, al conflictelor şi războaielor. De aceea, în...

Protejarea și Conservarea Resurselor Turistice din România

Argument Turismul este ansamblul relatiilor si faptelor constituite din deplasarea si sejurul persoanelor pentru care locul de sejur nu este nici...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?