Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4604
Mărime: 36.99KB (arhivat)
Publicat de: Carla Nechita
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

INTRODUCERE

Turismul constituie un domeniu distinct de activitate, reprezentând totodată o ramură a economiei naţionale. Această ramură se regăseşte în sfera sectorului terţiar întrucât cuprinde activităţi ce pot fi încadrate în sfera serviciilor: transport, cazare, alimentaţie, agrement, furnizarea de informaţii, comercializarea de vacanţe. În acelaşi timp, reprezintă o ramură de interferenţă datorită legăturilor complexe care se dezvoltă între turism şi celelalte ramuri ale economiei naţionale.

Activitatea turistică se numără printre puţinele fenomene care s-au impus, dezvoltarea sa spectaculoasă constituind o trăsătură caracteristică a secolului nostru. Turismul poate fi privit ca un sistem de multiple interacţiuni şi relaţii interdependente între factorii ofertei şi cererii turistice, iar armonizarea celor două componente de bază presupune acţiuni de planificare. Întreaga activitate turistică poate să fie planificată în funcţie de spaţiu şi de timp, la nivel naţional, regional, local şi respectiv pe termen lung, mediu si scurt.

Industria turismului cuprinde firme concurente care încearcă să acopere cu produse/servicii o parte cât mai mare a pieţei turistice. Se poate vorbi despre o rivalitate între firme care depăşeşte concurenţa obişnuită şi care se desfăşoară în planul preţurilor, al diversificării produselor/serviciilor şi al publicităţii. Piaţa firmei de turism se caracterizează prin faptul că, fiind concomitent producătoare/prestatoare şi distribuitoare de servicii, este mai complexă, reprezentând o combinare între caracteristicile firmei de producţie şi cea de comerţ.

O dată cu modificările din turism se schimbă şi regulile sau metodele utilizate în această industrie şi este din ce în ce mai stringentă nevoia elaborării unor noi strategii pentru a asigura succesul în condiţii de concurenţă . În acest sens, autorul Metin Kozak a identificat patru elemente principale, fiecare fiind asociat cu anumite strategii: punerea clientului pe primul loc, să fii un leader prin calitate, inovarea radicală şi întărirea poziţiei strategice .

În viziunea managementului strategic, cercetarea continuă a mediului extern este o etapă esenţială a analizei strategice impusă de nevoia de a cunoaşte şi înţelege contextul şi forţele concurenţiale care acţionează în cadrul acestuia, de a anticipa şi gestiona schimbările care se produc, de a realiza un raport optim între vocaţia firmei, capabilitatea strategică şi evoluţiile previzibile ale factorilor care-l compun . Pentru întreprinderile din turism devine astfel important să utilizeze un instrument managerial prin care să identifice diferenţa dintre percepţiile managerilor cu privire la aşteptările clienţilor şi aşteptările actuale ale clienţilor, cu scopul de a dezvolta ulterior strategii prin care să răspundă acestor aşteptări.

DIAGNOSTICUL JURIDIC

Statutul juridic al SC Cetate Apuseni SA

Societatea comercială „Cetatea Apuseni S.A.”, cu sediul în Alba Iulia, are ca profil general al activităţii turismul, structura sa fiind turismul de afaceri şi turismul internaţional, neavând astfel caracter sezonier. Aceasta asigură ca servicii de bază, cazare şi alimentaţie publică în Alba Iulia fiind structurată şi asigurată în acest sens cu personalul corespunzător. Categoria unităţii este de două stele. Societatea îşi propune în statut asigurarea condiţiilor de cazare şi alimentaţie publică, dar şi a unor servicii suplimentare care vin să completeze şi să optimizeze prestaţiile sale turistice.

În anul 1995 S.C. Cetate S.A. (fostul OJT Alba) se divide în trei societăţi comerciale în vederea privatizării, una dintre acestea fiind S.C. Cetate Apuseni S.A. Obiectul de activitate al societăţii îl constituie prestarea de servicii turistice. Este o societate cu capital privat, capital majoritar românesc, înregistrată la 28 august 1995, având numărul de înmatriculare la Registrul Comerţului: J01/547/1995 şi codul unic de identificare 7688331. Este o societate cu capital privat, capital majoritar romanesc, al carei obiectiv principal este prestarea de servicii turistice.

Complexul „Cetate” al societăţii se află în Alba Iulia în centrul cartierului Cetate, într-un spaţiu cu construcţii moderne lângă parcul Tineretului şi în imediata apropiere a unora din cele mai cunoscute obiective turistice ale municipiului: Catedrala Reîntregirii, Teatrul de vară, Muzeul Unirii, Statuia lui Mihai Viteazul, Casa de Cultură a Sindicatelor, Palatul Principilor Ardealului, Palatul Bethlem, Biblioteca Batthyaneum, Obeliscul Horea, Cloşca şi Crişan, Porţile Cetăţii.

Hotelul Cetate din Alba Iulia este situat pe platoul istoric al municipiului Alba Iulia şi dispune de lobby spaţios, primitor, recepţie, sală pentru servirea micului dejun, restaurant, lift, parcare proprie păzită. Complexul mai dispune de un restaurant cu 3 saloane, un bar de zi, 2 terase şi o grădină de vară. Restaurantul permite organizarea meselor festive, conferinţelor, simpozioanelor şi a Revelionului. În holul hotelului funcţionează o agenţie de turism, prin intermediul căreia se organizează excursii interne şi externe.

Conducerea, administrarea şi reprezentarea societăţii se efectuează de către asociatul Elena Morar, pe termen nelimitat. Societatea activeaza in domeniul turismului, obiectul principal de activitate conform CAEN, 5510 - Hoteluri si alte facilitati de cazare similare.

Preview document

Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 1
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 2
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 3
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 4
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 5
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 6
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 7
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 8
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 9
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 10
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 11
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 12
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 13
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 14
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 15
Diagnosticul întreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Diagnosticul Intreprinderii Hotel Cetatea Apuseni - Alba Iulia.doc

Alții au mai descărcat și

Prezentarea unui hotel și analiza pieței

DENUMIREA FIRMEI: S.C. “Luxury” S.R.L. FORMA JURIDICĂ: Societate cu răspundere limitată NUMĂRUL ŞI DATA ÎNREGISTRĂRII : J10/2313/1998 SEDIUL...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?