Dubai - Urbanism Hibrid

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3780
Mărime: 96.48KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioana Agachi

Extras din proiect

Dubai este un exemplu extrem de urbanism.Astazi este unul dintre cele mai rapide cresteri de orase din lume, acesta reprezintă oraspandire post-industriale si auto-orientat spre cultura urbana.

Explozia de mega-scară a structurilor invecinate oferă oportunităţi pentru studiul unor noi tipologii de a construi programe şi forme. Cu mediul urban grilă, monotonie şi previziunile urbane, au generat noi forme geometrice şi noi morphologies acţionand ca un catalizator pentru inovare. Poate aceasta este timpul potrivit, în evoluţia secolului 21 in arhitectura, să se studieze şi să se adopte noi forme si tehnologii. Aura de optimism şi de aparenţa succesul financiar din noua cladire explozivă pare să impună, proaspeti, indrazneti arhitecti si designeri.

În ultimii douăzeci de ani, la un ritm remarcabil, Dubai s-a dezvoltat într-o răscruce de drumuri la nivel global. Acest urbanism miraj continuă să se răspândească în afara verticalului şi orizontalului, fără nici semne de bătrâneţe. Acesta ia în urbanismul pe verticala un urias atriums şi treceri printre turnuri-raspandind un fel de "Nothingness,"in desert.

Pentru ochii vizitatorului, acest oras cosmopolitan ar putea parea special şi hyperactiv. Alura sa constă în capacitatea sa de a se adapta rapid, in complexitatea acesteia, în contradicţii.

Orasul tinde să fie peste tot si nicaieri in acelasi timp, pentru că acesta nu are nici un centru urban sau de bază. Dubai se refera la noutatea şi marime, într-un act de auto-dezvoltare în curs de desfăşurare şi fantezie. De aceea, arhitectura este cruciala, pentru ca defineşte aceste elemente. Mai mult decât o mare intindere de shopping mall-uri, oraşul este format din "zone-cap". În acest Parc de atractie orientate spre urbanism, nu există nici o diferenţiere între vechi si nou. Totul este recent. Dar totul pare să indice către turnurile gemene ale consumerismului şi turismului.

Aici, arhitectura si interioarele acţioneaza în calitate de consumator-ism, la actul de cumpărare, datorita experientei efemere. Interiorioarele spatiilor pentru cumparaturi sunt tot mai mari, mai de lux si seducatoare. Libera de formă şi dezvoltarea noilor tehnologi pe calculator au dat naştere la un nou set de posibilitati formale.

Dubaiul este un prototip al noului oraş post-globalizat care creează pofte, mai degrabă decât rezolvă probleme. Dubaiul este dependent de noi promisiuni: El dă naştere la un efemer de calitate, o cultură de "instantanee." Sprijinindu-se pe puternice campanii media, prin noi oraşe satelit şi mega-proiecte planificate şi anunţate aproape săptămânal. Această abordare a constructiilor este axată exclusiv pe marketing şi vânzare.

În calitate de arhitect vizionar Cedric Pret nota într-un interviu în 2001, "adevaratul consumator de idei şi de imagini există în timp, astfel încât dorinta de a face show-a fost tradata imediat, spre deosebire de Londra sau Manhattan Un oraş care nu se schimbă şi se reinventeze este un oraş mort "

Recenta dezvoltare a Dubaiului a pus pe masa proiecte imobiliare de prospectare şi de destinatii de vacanta de vis. Dar ceea ce lipseşte este realizarea unei arhitecturi vizionare. Acum este momentul pentru proiecte de arhitectura pentru a fi inovatoare şi originale. Acum este momentul pentru a iniţia un discurs de mult-dorit despre fata noua a orasului.

Metropolitan Dubai

şi creşterea numărului de Arhitectura Fantezie

Fantezia cuprinde toate formele de vis. În arhitectură, implică o complexitate de elemente,care la nivelul ochiului este doar un exerciţiu care declanşează posibilităţi pentru viitor. Într-un sens, toata arhitectura este fantezie. Proiectarea de arhitectura este întotdeauna speculativă, deoarece ea încearcă să se axeze pe speculatiile viitorului.

Preview document

Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 1
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 2
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 3
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 4
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 5
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 6
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 7
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 8
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 9
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 10
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 11
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 12
Dubai - Urbanism Hibrid - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Dubai - Urbanism Hibrid.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?