Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 2525
Mărime: 355.99KB (arhivat)
Publicat de: Isidor Ionescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Dr. Petronela Nedea
UNIVERSITATEA CREŞTINĂ DIMITRIE CANTEMIR FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC ŞI COMERCIAL MASTER – MANAGEMENTUL AFACERILOR ÎN TURISM

Extras din proiect

1. Prezentarea generală a Staţiunii Durău

Situată la 100 km de Piatra Neamţ şi la 6 km S-V de comuna Ceahlău (de care aparţine din punct de vedere administrativ), la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masiv Ceahlau (în partea de NV)- renumit pentru legendele sale şi tradiţiile magice - staţiunea se află într-o regiune montană frecventată încă din secolul al XVIII-lea.

La Durău se afla o mică biserică pictată de celebrul pictor român Nicolae Tonitza.

Pe unul din traseele care urcă muntele Ceahlău, turiştii pot admira cascada Duruitoarea (25 m înălţime), cu un impresionant jet de apa şi zgomot asurzitor (de unde îşi trage şi numele).

Climatul subalpin tonic-stimulant, aerul curat, fără praf şi particule alergice, atmosfera ozonată sunt principalii factori naturali de cură.

Staţiunea, deschisa in toate anotimpurile anului, este recomandată pentru odihnă şi tratament al nevrozelor astenice, a stărilor de slăbiciune, a anemiei, pentru refacerea după eforturi psihice sau intelectuale.

Exista posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlău (Ocolaşu Mare-1907 m şi Toaca-1904 m, ) şi de a practica sporturile de iarna (pârtie de schi, cu diferite grade de dificultate).

Căi de acces: DN 15 (Turda - Tg.Mures - Piatra Neamţ - Bacău) cu derivaţie pe DJ 155 F din Bistricioara (16 km) sau de la Bicaz - baraj (28 km).

Staţiunea Durău a devenit în ultimii ani cea mai frecventă bază de plecare pentru drumeţiile în Ceahlău. Trasee montane fac lesnicios drumul până la cascada Duruitoarea sau la cabanele „Fîntînele” (1240 m alt.) şi „Dochia” (1870 m alt.)

Statiunea Durau reprezinta o destinatie de vacanta ideala in orice sezon, fiind deschisa pe toata perioada anului. Activitatile ce pot fi desfasurate aici sunt nenumarate. Fiind o regiune de munte, cel mai important aspect este reprezentat de prezenta Partiei de Ski Durau, o destinatie de vacanta ideala in perioada sezonului rece, atat pentru nemteni, cat si pentru cei ce sosesc aici din judetele invecinate. Se pot practica pe aceasta partie sporturi de calitate, avand in vedere ca stratul de zapada de aici inregistreaza mereu dimensiuni apreciabile.

Datorita climatului montan favorabil, caracterizat prin aerul curat, puternic ozonat, lipsit de alergeni si praf, statiunea este recomandata pentru tratarea diverselor afectiuni, precum nevrozele sau starile de anemie si slabiciune. Aceasta locatie este apreciata de turistii care ii trec pragul drept o locatie perfecta pentru odihna, relaxare si refacere dupa perioade ce au solicitat eforturi psihice si intelectuale indelungate. Alternativele de cazare sunt numeroase si diverse, pe masura posibilitatilor turistilor, care au de ales intre mai multe optiuni: cabane, pensiuni, vile, sau hoteluri moderne.

In ceea ce priveste activitatile ce pot fi desfasurate aici in perioada sezonului cald, turistii vor avea ocazia de a urma din Statiunea Durau, diverse trasee marcate catre unele dintre cele mai reprezentative atractii naturale ale Muntilor Ceahlau. Cascada Duruitoarea, cu un nume sugestiv, pe masura zgomotului pe care il provoaca, se bucura de o mare apreciere din partea celor care o viziteaza. La aceasta cadere de apa, de aproximativ 25 metri, ajung majoritatea traseelor ce pornesc de la baza statiunii. Nu merita a fi uitata nici Manastirea Durau, un important lacas de cult din zona.

In apropiere de Durau se gaseste si Parcul National Ceahlau, ce se intinde pe o suprafata ce masoara mai mult de 7.700 hectare si cuprinde zone si specii de animale si plante ocrotite de lege. Datorita peisajelor inedite si tuturor atractiilor de aici, Statiunea Durau reprezinta o adevarata oaza de frumusete, impresionand negresit orice turist care soseste pe aceste plaiuri ale judetului Neamt.

Preview document

Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 1
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 2
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 3
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 4
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 5
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 6
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 7
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 8
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 9
Fișă de Prezentare a Stațiunii Durău - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Fisa de Prezentare a Statiunii Durau.docx

Alții au mai descărcat și

Valorificarea Potentialului Turistic din Orasul Botoșani

1. Introducere Turismul este o ramură a economiei naţionale, cu funcţii complexe, ce reuneşte un ansamblu de bunuri si servicii oferite spre...

Stațiunea Vatra Dornei

I Consideratii generale 1.1. Pozitie geografica: Situata in nordul Romaniei, in zona estica a depresiunii intramontane Dorna, înconjurata de...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Părerea turiștilor români asupra turismului din Romania

Din graficul de mai sus reiese faptul că, majoritatea turiștilor români preferă să se informeze de pe Social media în ceea ce privește alegerea...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?