Grupul Merlin Entertainment

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 3635
Mărime: 47.54KB (arhivat)
Publicat de: Steliana Sandu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Merlin Entertainment Group este un operator britanic de parcuri de distracție și alte atracții. Acesta este cel mai mare din Europa, și global pe locul al doilea după Walt Disney Parks and Resorts.

Cu sediul în Poole, Marea Britanie, Merlin Entertainments cuprinde 94 de atracții, 7 hoteluri și 2 sate de vacanță în 21 de țări, pe 4 continente. Acest success a fost susținut de parteneri puternici din sectorul public și privat, cu organizații diverse ca Disney și Worldwide Fund for Nature (WWF).

1. Scurt istoric

În decembrie 1998, Nick Varney, Andrew Carr și echipa de senior manangement al Vardon Attractions au încheiat un contract de management, pentru a forma Merlin Entertainments Group Ltd, cu sprijinul firmei de capital privat Apax Parteners. Apax a vândut compania unui alt investitor financiar, Hermes Private Equity în 2003.

Când parcurile tematice Legoland au fost date spre vânzare, Varney a vrut să le cumpere însă Hermes nu a vrut să investească mai mult capital și a vândut Merlin grupului Blackstone pentru aproximativ 110 milioane de lire sterline. Blackstone negocia să cumpere controlul Legoland pentru aproape 250 milioane de lire sterline și atunci l-a îmbinat cu Merlin.

Sub Blackstone, Merlin a continuat să cumpere Gardaland, un parc de distracții Italian, și apoi The Tussauds Group, proprietarul muzeelor de ceară Madame Tussauds pentru 1 milird de lire sterline.

După achiziționarea lui Tussauds, Dubai International Capital a deținut 20% din Merlin Entertainment.

Grupul Tussauds ca o entitate separată a încetat să mai existe, controlul asupra atracțiilor sale, incluzând Madame Tussauds, The London Eye, Chessington World of Adventures, Alton Towers, Thorpe Park și Heide Park, revenind lui Merlin.

Pe 17 iulie 2007, ca parte a finanțării pentru întelegerea Tussauds, Merlin a vândut proprietățile Alton Towers, Thorpe Park, Warwick Castle și Madame Tussauds unui investitor privat, Nick Leslau și firmei sale Prestbury. Deși atracțiile aparțin lui Leslau, ele continuă să fie exploatate de Merlin, funcționând pe un contract de închiriere pe 35 de ani. Chessington World of Adventures (a cincea atracție a lui Tussauds) nu a fost inclusă în această înțelegere.

Prin organizarea de vânzare a proprietăților și dând Dubai International Capital o participație în entități combinate, Merin a fost capabil să achiziționeze Tussauds, fără a fi nevoie de alte investiții de capital suplimentare de la Blackstone sau acționarii săi.

Începând din 2007, negocierile au fost redeschise pentru răscumpărarea resortului spaniol Port Aventura, care a fost construit de Tussauds în 1994 și a funcționat până în 1998, când a fost vândută la Universal Studios. De atunci a fost revândut grupului bancar spaniel La Caixa.

Blackstone a vândut 20% din companie unei firme private CVC Capital Parteners, reducând propritatea Blackstone la 34%. CVC a achiziționat alt 8% din fonduul de investiții Dubai, oferindu-i un total de 28%. KIRKBI, un trust danez a crescut de asemenea participația, în curs de dezvoltare ca cel mai mare acționar, cu 36%. CVC a plătit un preț care a evaluat Merlin la 2,25 miliarde de lire sterline, mai mare de șase ori, decât Merlin și Legoland împreună valorau atunci cand Blackstone le-a achiziționat, în urmă cu cinci ani.

La sfârșitul anului 2010, a fost anunțat că Merlin ar cumpăra atracții de divertisment situate în Australia și Noua Zeelandă în valoare de aproximativ 115 milioane de dolari de la Roadshow Theme Parks and Attractions. Aceasta ar include Sydney Aquarium, Sydney Wildlife World, Oceanworl Manly, Sydney Tower și Koala Gallery din Australia, și Kelly Tarlton’s Underwater World din Noua Zeelandă. În data de 3 martie 2011, înțelegerea a fost încheiată. Aceasta a fost urmată de achiziția de 140 de milioane de dolari a Living and Leisure Australia care deținea câteva atracții în regiunea Asia – Pacific, incluzând UnderWater World, Melbourne Aquarium, Falls Creek, Hotham Alpine Resort, Otway Fly, Illawarra Fly, Busan Aquarium și Siam Ocean World. Atracțiile vor fi eventual renovate pentru a se potrivi cu brandul Merlin Entertainments.

În 2010, proprietățile companiei a găzduit aproape 41 de milioane de oaspeți, făcându-l cel de-al doilea cel mai visitat parc thematic din lume, după Walt Disney Parks and Resorts. În 2011, proprietățile companiei au găzduit aproximativ 46,4 milioane de oaspeți.

Compania deține un total de 623 de atracții. În 2012, acestea au atras 54 de milioane de vizitatori, iarîn prezent deține un număr de 18000 de angajați care lucrează la atracțiile din întreaga lume, precum și la birourile de sprijin din Poole, Dorset, etc.

2. Brand-urile Merlin Entertainment Group

2.1. Alton Towers Resort

Alton Towers Resort este numărul 1 în Marea Britanie ca destinație de scurtă pauză și locul unde locuitorii Marii Britanii pot evada. Resortul oferă un parc thematic lider în lume, roller coaster care este la înălțime și distracții pentru familie fără sfârșit, două hoteluri fantastice, un parc acvatic cu galoane de distracție, un spa de lux pentru final în relaxare și divertisment caraghios în golful extraordinar.

Aici vă puteți bucura de plimbări și atracții fantastice care oferă distracție pentru copii de toate vârstele și familii. Călătorie în necunoscut pe lumea primului drop coaster în cădere liberă, explorați naufragiul ascuns de distracții subacvatice, reciful Sharkbait by Sea Life și aventura în zona de distracții Cloud Cuckoo Land, în special pentru vizitatorii tineri. Pentru cei care caută adrenalină pot încerca roller coaster-ul Rita care prinde o viteză uimitoare și se răsucește.

Parcul tematic Alton Towers este împărțit în 13 arii tematice: Towers Street, Mutiny Bay, Katanga Canyon, Gloomy Wood, Forbidden Valley, Dark Forest, Cloud Cuckoo Land, X-Sector, Adventure Land, Storybook Land, Old MacDonald´s Farm, The Towers and The Gardens.

2.2. Chessington World of Adventures Resort

Când vine vorba de aventuri pentru întreaga familie, nu este nici un loc ca Chessington World of Adventures Resort. Vreme de 80 de ani a fost o grădină zoologică, un parc thematic din 1987 și ca urmare a adăugării unui hotel in 2007, au devenit un resort tematic safari în 2010. Acum exploratorii lor nu trebuie să restrângă plimbările palpitante, întâlnirile uimitoare de animale sălbatice și spectacole interactive într-o singură zi. În schimb, ei pot lua tot ceea ce au de oferit și să rămână peste noapte în imediata vecinătate a parcului.

Resortul este plin de distracții, iar dacă oaspeții lor stau și mănâncă, lenevesc în spa sau rătăcesc printr-un tunel subacvatic, înconjurat de rechini, vor ca timpul petrecut aici să fie de neuitat.

Cu peste 40 de plimbari și atracții, 220 de specii de animale și un hotel cu tema safari, chessington este cea mai îndrăzneață aventură din Marea Britanie, cu mult prea multe de explorat într-o singură zi.

Preview document

Grupul Merlin Entertainment - Pagina 1
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 2
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 3
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 4
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 5
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 6
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 7
Grupul Merlin Entertainment - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Grupul Merlin Entertainment.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Merlin entertainment - parcul de distracții Gardaland

Grupul Merlin Entertainment este cel mai mare operator din industria divertismentului, care urmareste sa ofere experiente unice, memorabile celor...

Ai nevoie de altceva?