Hawaii

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 26 în total
Cuvinte : 12581
Mărime: 1.38MB (arhivat)
Publicat de: Veniamin Chiriță
Puncte necesare: 6
UNIVERSITATEA BABES- BOLYAI, CLUJ- NAPOCA FACULTATEA DE GEOGRAFIE, SPECIALIZAREA GEOGRAFIA TURISMULUI

Extras din proiect

Introducere

Numai pronunţând cuvântul "Hawaii" ne vin în minte imagini seducatoare: plaje retrase cu nisipuri fine, paduri tropicale, munţi ce se înalţă deasupra norilor, apusuri de soare de neuitat, cascade argintii în văi încă necălcate. Acest “Paradis al Pacificului” continuă să fie un loc al imortalizării soarelui şi al valurilor, un loc al experienţelor exotice, un loc încântător pentru milioane de oameni veniţi din toate părţile lumii. Dintre toate destinaţiile de pe pământ, Hawaii este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute, iar frumuseţea acestui spaţiu şi a oamenilor ce locuiesc aici este mai impresionantă decât ceea ce ne imaginăm înainte de a vizita aceste insule. Statul Aloha, cum sunt supranumite insulele, nu dezamăgeşte pe nimeni, având ceva de oferit fiecărui vizitator în parte. Din vârful munţilor până la malul oceanului oriunde iţi întorci privirea este ceva de văzut, de vizitat.

Pe lângă frumuseţile naturale, capitala Honolulu este poate cea mai mare supriză. Este cel mai mare oraş dintre Asia şi America şi oferă o parte din luxul sofisticat al New York-lui, Tokyio-ului şi Parisului la un loc.

Spiritul Aloha este spiritul ospitalităţii ce vibrează din cultura multietnică. Aloha înseamnă “Noroc”,”Salut”,”Bună Ziua”,”La revedere”, “Cu bine” dar are şi alte foarte multe nuanţe. Cununile de flori sunt de asemenea un simbol al insulelor. Ele erau oferite în trecut zeilor în timpul ceremoniilor religioase iar în prezent sunt produse mii de ghirlande în fiecare zi pentru industria turistică. Acestea sunt oferite în dar turiştilor, în formă de respect la venire şi la plecare sau pur şi simplu pentru a semnifica spiritul aloha.

Festivalurile de dansuri hula şi muzica hawaiană fac parte din decorul şi farmecul hawaian şi sunt considerate ca fiind adevărate atracţii turistice.

Astfel, putem spune “Hawaii” este unul dintre cele mai cunoscute branduri din intreaga lume. Turiştii sunt atraşi datorită faptului că aici sunt practicabile aproape toate formele şi tipurile de turism cunoscute într-o mai mică sau mai mare măsură.

Amplasarea şi localizarea geografică

Hawaii (în limba hawaiiană / engleza hawaiiană: Hawai'i, cu okina) este un arhipelag în Oceanul Pacific, cunoscut istoric, ca “Insulele Sadwich”. În dialectul american Hawaii se pronunţă în cel puţin 3 moduri diferite, iar în limba hawaiiană există de asemenea câteva varietăţi posibile dar cea mai folosită pronunţie este cea a vorbitorilor de limbă engleză născuţi şi rezidenţi aici: Hawai’i.

Statul „Aloha”, cum a fost poreclit oficial Hawai’i devenind cel de-al 50 stat al Statelor Unite pe 21 august 1959, ocupă o suprafaţă aproape în întregime de origine vulcanică. Este alcătuit dintr-un lanţ de insule care se extinde la aproximativ 2600 km, între insula Hawaii din sud-est şi insula Kure din nord-vest şi acoperă o suprafaţă de pământ de 6423,4 mile pătrate (16729 km pătraţi) în Pacificul central-nordic, incluzând 93 km pătraţi de ape.

Coordonatele geografice pentru capitala Honolulu sunt 21°18’25” lat.N, 157°51’30” long.V. Insulele Hawaiene au 750 de mile (1207km.) de ţărm.

Hawaii este singurul stat din America care nu este geografic situat în America de Nord, este complet înconjurat de apă, nu are graniţele trasate de o linie dreaptă şi este într-o continuă creştere datorită vulcanilor activi. Cel mai înalt munte din arhipeleag Mauna Kea (4205 m), de pe Insula Mare Hawaii este chiar mai înalt decat vârful Everest dacă ar fi să îi calculăm înălţimea de la baza lui care se află pe fundul Oceanului Pacific.

Insulele Hawaii au fost locuite cu secole in urma. Cercetatorii si istoricii au demonstrat că primii locuitori ai insulelor au fost marinarii polinezieni, care după mai multe popasuri facute pe aceste insule au hotarat să se stabilească aici.

În insulele Hawaii, turistii se pot bucura de vremea frumoasa pe tot timpul anului, lipsită de vreme racoroasa, lucru care face ca hotelurile de aici să fie pline pe tot parcursul anului.

Temperaturile medii pe timp de 25 ani au inregistrat valori de 25.5 grade celsius vara, iarna acestea nescazând mai sub mai mult de 20grade C.

Temperatura apei se situează între 74°F.(23°C) si 80°F.(26°C.) în lunile de vară. Există condiţii de surf şi se produc furtuni sezoniale în Pacific.

Principalele insule ale arhipelagului Hawaii

Statul Hawaii este alcătuit din insule şi ostroave situate în apropierea centrului Pacificului de Nord. Statul este format din 8 insule principale şi 124 ostroave, recife şi bancuri de nisip. Întinzându-se de la NV pana la SE (şi de la cel mai vechi până la cel mai recent), insulele mari din Hawai’i sunt: Ni’ihau, Kaua’i, O’ahu, Moloka’i, Lana’i, Koho’olawe, Maui şi Insula Mare (Big Island) Hawai’i.

Prima dintre acestea Insula Mare Hawaii este de departe şi cea mai mare de aceea a fost numită de localnici „Big Island ” sau „Insula Mare”. Folosirea acestui termen este motivată de dorinţa de a evita confuzia întregului stat cu a unei singure insule. Spre nord-vest de insule se întinde un lanţ de ostroave, recife de corali şi bancuri de nisip. Cel mai mare din acestea este Laysan, care are o suprafaţă de 400 de hectare. Statul Hawaii nu este coextensiv cu unitatea geografică numită Insulele Hawaii sau Lanţul Hawaiian. Insulele Midway din nord nu fac parte din stat dar sunt administrate de guvernul SUA. Atolul Palmyra, o insula în sudul insulelor principale a fost teritoriu Hawaiian dar a fost exclus in 1959 şi a rămas teritoriu SUA.

Ficarei dintre insulele principale îi corespunde o culoare, culoare reprezentată în culoarea hainelor porturilor tradiţionale şi care derivă din culoarea florilor, simboluri ale insulelor.

Insula Mare Hawaii, deseori numită doar „Insula Mare” sau „Insula Orhidee”, este aproape de doua ori mai mare decat celelalte la un loc şi este cea mai tânără insulă a arhipelagului. Cu o forma triunghiulară colţuroasa, se extinde 150 km de la nord la sud şi 122 km de la est la vest. Suprafaţa totală a insulei este de 4,028 mile pătrate şi creşte în fiecare zi. Insula este o mare masă muntoasă dominată de două vârfuri vulcanice, Mauna Loa şi Mauna Kea. Pe lângă marele strat de lavă dezgolit şi văi sterpe acoperite de cenuşă vulcanică, care acoperă o mare parte din insulă, Hawai’i are mari suprafeţe de păduri tropicale, numeroase cascade şi mari întinderi de păşuni. Acestei insule îi corespunde culoarea roşie.

Insula Maui este numită şi „Insula Prietenoasă” datorită ospitalităţii locuitorilor. Are o suprafaţă totală de 728,8 mile pătrate (1 187,6 km pătraţi) şi doi vulcani separaţi. Este a doua insulă ca mărime din arhipelag, şi a 17-a ca marime din Statele Unite ale Americii, iar culoarea insulei este roz. Maui este cea mai mare insulă din districtul Maui care mai cuprinde şi insulele Lanai Kaho’olawe şi Moloka’i. Împreună cele 4 insule sunt cunoscute sub numele de Maui Nui. În partea de nord a insulei se întinde Kalaupapa, o aşezare pentru oamenii care suferă de lepră. Aici, părintele Damien, un preot catolic belgian, a stat alaturi de leproşi până când a murit de boală în 1889.

Insula Oahu, numită şi „Locul de adunare”, este a treia insulă ca mărime din arhipelag şi a 20-a insulă ca mărime din SUA. Suprafaţa totală a insulei este de 597 mile pătrate (1 545,4 km pătraţi). Ea este casa a peste 75% din populaţia totală a arhipelagului iar culoarea acestei insule este galben. Aici se află principalul aeroport, principalul port şi centrul de comandă militar al Pacificului. De asemenea se afla capitala statului- orasul Honolulu cel mai important centru financiar, de afaceri şi educaţional Honolulu este situat intr-o stramtoare la baza lantului Ko’olau. În apropiere se afla trei repere geografice, Punchbowl, Diamond Head si Koko Head, toate acestea fiind rămăşiţele unor cratere vulcanice stinse. În partea de sud platoul se uneşte cu o câmpie largă care înconjoară portul Pearl Harbor. Plaja Waikiki de aici este faimoasă în întreaga lume.

Preview document

Hawaii - Pagina 1
Hawaii - Pagina 2
Hawaii - Pagina 3
Hawaii - Pagina 4
Hawaii - Pagina 5
Hawaii - Pagina 6
Hawaii - Pagina 7
Hawaii - Pagina 8
Hawaii - Pagina 9
Hawaii - Pagina 10
Hawaii - Pagina 11
Hawaii - Pagina 12
Hawaii - Pagina 13
Hawaii - Pagina 14
Hawaii - Pagina 15
Hawaii - Pagina 16
Hawaii - Pagina 17
Hawaii - Pagina 18
Hawaii - Pagina 19
Hawaii - Pagina 20
Hawaii - Pagina 21
Hawaii - Pagina 22
Hawaii - Pagina 23
Hawaii - Pagina 24
Hawaii - Pagina 25
Hawaii - Pagina 26

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Primul Pas pe Aeroportul Honolulu este Începutul unei Vacanțe de Vis în Hawaii

Capitolul 1: PREZENTAREA GENERALĂ A REGIUNII TURISTICE HAWAII Prin destinaţie turistică se poate înţelege o ţară, o regiune din cadrul unei ţări,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Conjunctura economică în SUA și Canada

1.1.Aspecte generale 1.1.1.Canada Canada este un stat situat în extremitatea nordică a continentului american. Ca suprafaţă, Canada este cea mai...

Lanțul Hotelier Best Western

I. Date generale Lanțul hotelier Best Western Lanțul hotelier Best Western a fost fondat în anul 1964 ca un sistem de sesizare informațională...

Primul Pas pe Aeroportul Honolulu este Începutul unei Vacanțe de Vis în Hawaii

Capitolul 1: PREZENTAREA GENERALĂ A REGIUNII TURISTICE HAWAII Prin destinaţie turistică se poate înţelege o ţară, o regiune din cadrul unei ţări,...

Locul Turismului în Economia din SUA

CAPITOLUL I. PREZENTAREA GENERALA 1.1 Asezare geografica S.U.A. sunt aşezate în partea centrală a Americii de Nord, între ţărmurile Oc. Atlantic...

S.U.A

Nume oficial: United States of America (Statele Unite ale Americii). Situarea: In partea centrala a Americii de Nord, intre 24º, 33’-49º...

Insulele Hawaii

Hawai este cel mai sudic stat al Statelor Unite ale Americii situate in Oceanul Pacific fiind traversate de paralela de 200 latitudine...

Destinație turistică Hawaii

destinatie turistica se poate intelege o tara, o regiune din cadrul unei tari, un oras un sat sau o statiune. Indiferent de tipul destinatiei,...

Zonele Vulcanice de pe Glob

Vulcanismul Sub denumirea de vulcanism se înțeleg totalitatea proceselor și fenomenelor geologice, legate de ascensiunea magmei din mantaua...

Ai nevoie de altceva?