Modelarea și simularea activitățiilor turistice

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 6866
Mărime: 1.61MB (arhivat)
Publicat de: Gabriela Angheluta
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. INTRODUCERE ... 2
  2. CAPITOLUL I - DESCRIEREA ACTIVITĂȚII DIN UNITATEA DE OSPITALITATE ȘI IMPORTANȚA ACESTEIA ÎN SERVICIILE TURISTICE ... 3
  3. 1.1 Piscina - parte integrantă în activitățile de agrement 3
  4. 1.2 Clasificarea piscinelor ... 4
  5. 1.3 Rolul sistemului de încălzire a apei unei piscinei din cadrul unei unități hoteliere ... 7
  6. 1.4 Elementele componente și descrierea principiului de funcționare al unui sistem de încălzire a apei din piscine ... . 8
  7. CAPITOLUL II - DESCRIEREA SISTEMULUI AUTOMATIZAT ... 10
  8. 2.1 Metode de încălzire a apei din piscină utilizate ... 10
  9. 2.2 Senzorii sistemelor de încălzire .. 11
  10. 2.2.1 Senzori utilizați în cazul sistemului de încălzire prin schimbător de căldură sau pompă de căldură ... 11
  11. 2.2.2 Senzori utilizați în cazul sistemului de încălzire prin energie solară 12
  12. 2.3 Descrierea elementelor de execuție comandate .. 14
  13. 2.4 Descrierea sistemului de automatizare propriu - zis .. 15
  14. CAPITOLUL III - OPTIMIZĂRI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE MONITORIZAREA ȘI CONTROLUL PISCINELOR UTILIZÂND IoT (Internet of Things) .. 17
  15. 3.1 Avantajele și dezavantajele automatizării piscinelor ... 21
  16. CONCLUZII 25
  17. BIBILOGRAFIE . 26

Extras din proiect

INTRODUCERE

Având în vedere faptul că industria turismului reprezintă un domeniu complex, fie că ne place sau nu tehnologia își pune amprenta și în acest domeniu deoarece aceasta avansează și o face într-un mod alert. Automatizarea se referă la orice (o tehnologie, proces sau procedură) care există pentru a reduce sau elimina intrările (umane sau de altă natură), în același timp menținând sau îmbunătățind ieșirile. Astfel, tehnologia, procesul sau procedura funcționează independent și necesită puțină intervenție suplimentară. În sensul său cel mai larg, automatizarea îndeplinește sarcini care obișnuiau să fie făcute de către oameni. Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia inteligenței artificiale avansează, automatizarea se referă și la luarea autonomă a deciziilor pentru a face lucruri pe care oamenii nu le-au putut face niciodată.

Automatizarea unității de cazare este benefică atât pentru oaspeți, cât și pentru personalul unității, îmbunătățind eficiența operațională a hotelului și, totodată îmbunătățind experiențele trăite pe parcusul șederii oaspeților datorită sistemului de automatizare de înaltă tehnologie. Automatizarea este un concept care a fost aplicat în diverse situații, de exemplu, modul în care clienții se pot autoservi la supermarketuri, check-in-ul mobil etc.

Unele dintre tendințele din industrie conduc la îmbunătățiri și economii mari pentru companiile din industria hotelieră. Dezvoltatorii de hoteluri își planifică clădirile, infrastructura, structura de gestionare și cerințele de personal. Aceasta include aspecte precum:

-

Automatizarea accesului oaspeților pentru check-in-uri / check-out fără contact, ceea ce înseamnă operarea fără personalul recepției;

-

Control inteligent al aplicațiilor de lumini, televizor, ventilatoare, jaluzele, aer condiționat, încălzire și toate tehnologiile interne, menținând în același timp costurile energetice reduse;

-

Solicitări de servicii digitale în timp real cu notificări automate, astfel încât personalul să fie notificat instantaneu;

-

Planificarea intuitivă a angajaților și gestionarea sarcinilor care optimizează programele pentru a reduce costurile de personal și a distribui în mod egal volumul de muncă.

Automatizarea adaugă plus valoare și personalizează șederea oaspeților în unitatea respectivă, dar utilizarea excesivă poate distruge relațiile umane pe care oaspeții le caută și le apreciază. În cele din urmă, prezența umană nu poate fi niciodată înlocuită de un sistem automatizat, chiar dacă este foarte eficient, iar acest lucru este foarte important pentru ca sectorul ospitalității să rămână „ospitalier” în continuare.

CAPITOLUL I

DESCRIEREA ACTIVITĂȚII DIN UNITATEA DE OSPITALITATE ȘI IMPORTANȚA ACESTEIA ÎN SERVICIILE TURISTICE

1.1 Piscina - parte integrantă în activitățile de agrement

Piscina reprezintă un bazin creat artificial care este umplut cu apă, dedicat înotului, relaxării sau diverselor terapii acvatice, precum și spațiul adiacent (plaja piscinei sau sala piscinei) împreuna cu dotările tehnice și funcționale aferente. După natura activităților desfășurate într-o unitate hotelieră, piscina reprezintă un serviciu care face parte din departamentele operaționale, adică are loc prestarea nemijlocită a serviciului, acesta fiind generator atât de costuri, cât și de încasări.

Activitățile acvatice sunt o parte importantă a recreerii în cadrul unui hotel. Astfel, pentru majoritatea turiștilor, prezența unei piscine devine decisivă în alegerea unui loc de cazare. Piscinele sunt adesea văzute ca o necesitate în afacerile hoteliere. Atunci când turiștii caută cel mai bun hotel, facilitățile piscinei le pot influența adesea decizia. De asemenea, activitățile recreative în apă pot aduce beneficii pentru sănătatea utilizatorilor, inclusiv exerciții fizice și de relaxare.

În mod firesc, prima întrebare care se pune este în ce condiții se proiectează o piscină într-o structură de primire turistică? În primul rand, se va ține cont de numărul potențialilor utilizatori ai bazinului. Normele spun că o persoană are nevoie de 2 m² de suprafață a apei. Calculele topografice nu se opresc aici, întrucât se recomandă ca zona destinată copiilor, unde adâncimea maximă nu trebuie să depășească 0,8 m, să fie separată de zona pentru adulți fie printr-un gard despărțitor, fie să apară ca un bazin distinct. Dimensionarea suprafeței se face în funcție de numărul maxim de locuri de cazare.

Nu în ultimul rand, un element esențial de care trebuie să se țină cont în proiectarea piscinei este plasarea sa în aer liber sau la interior. Dacă pentru un bazin de interior lucrurile sunt clare, iar exploatarea sa este permanentă, pentru unul de exterior lucrurile sunt mai complexe.

Deoarece piscina face parte din activitățile de agrement mult dorite de clienții unui hotel în primul rând pentru destindere, relaxare, este esențial ca aceasta să satisfacă cerințele mai multor categorii de clienți, spre exemplu:

-

persoanele cu dizabilități pot avea nevoie de căi de acces speciale în apă;

-

piscina pentru copii ar trebui să fie liniștită și cu temperaturi ale apei mai mari;

-

piscinele termale/ pentru tratament trebuie sa aibă apa mai caldă;

-

incinta piscinei trebuie să ofere oportunitatea și să îndemne la jocuri și distracție în apă;

-

incinta piscinei trebuie să îndemne pe oricine la antrenamente și exerciții gimnastice;

-

piscinele de competiții sportive trebuie să ofere posibilități bune de antrenament.

Întreținerea corespunzătoare a piscinelor este eficientă în prevenirea majorității problemelor de sănătate din cauza apei contaminate din aceste bazine. Curățarea, reînnoirea apei, filtrarea, ventilația și dezinfectarea sunt măsuri preventive, esențiale care reduc riscul apariției unor astfel de probleme.

Bibliografie

1.

Contemporary Challenges of Independent Hotels Automation on the Way to Achieving Competitiveness: Focus on the Hotel Services Market of the Black Sea Coast. Disponibil pe URL: https://www.researchgate.net/publication/320904450_Contemporary_Challenges_of_Independent_Hotels_Automation_on_the_Way_to_Achieving_Competitiveness_Focus_on_the_Hotel_Services_Market_of_the_Black_Sea_Coast [accesat la data de 19 martie 2022].

2.

Proiect pentru Piscine. Disponibil pe URL: https://www.happypool.ro/tag/proiect-pentru-piscine-happy-pool/ [accesat la data de 19 martie 2022].

3.

Criterii pentru proiectarea unei piscine. Disponibil pe URL: https://www.consult-mob.ro/informatii/criterii-pentru-proiectarea-unei-piscine [accesat la data de 19 martie 2022].

4.

Natural Swimming Pool Design. Disponibil pe URL: https://atrium.lib.uoguelph.ca/xmlui/handle/10214/1652 [accesat la data de 19 martie 2022].

5.

What is pool automation? Disponibil pe URL: https://www.masterpools.com.au/resources/faqs/what-is-pool-automation/ [accesat la data de 19 martie 2022].

6.

Pentru piscine. Disponibil pe URL: http://pentrupiscina.ro [accesat la data de 19 martie 2022].

7.

Totul despre piscine. Disponibil pe URL: https://www.consult-pools.ro/articole/totul-despre-piscine [accesat la data de 19 martie 2022].

8.

What Is A Swimming Pool Skimmer? Disponibil pe URL: http://www.publicnow.com/view/7D5BA85B1C7670A3015FC0A89457DD01FD660345 [accesat la data de 22 martie 2022].

9.

How To Install A Pool Skimmer? Disponibil pe URL: https://www.swimmingpoolsteve.com/pages/skimmer.html [accesat la data de 22 martie 2022].

10.

Swimming pools. A deeper look at energy efficiency. Disponibil pe URL: https://www.lcautomation.com/wb_documents/lcautomation/carbon%20trust%20swimming%20pool%20guide%20ctg009.pdf [accesat la data de 22 martie 2022].

27

11.

Încalzire piscine. Disponibil pe URL: https://panosol.ro/incalzire-piscine/ [accesat la data de 25 martie 2022].

12.

Panouri încalzire piscină. Disponibil pe URL: https://nedavi-solar.ro/panouri-incalzire-piscina/ [accesat la data de 25 martie 2022].

13.

Ghid pentru supraveghere și monitorizare a calității apei de piscine și bazine de înot. Disponibil pe URL: https://insp.gov.ro/download/cnmrmc/Ghiduri/Igiena%20Mediului%20si%20Apa%20Potabila/Ghid-Ape-Piscine-Bazine-Inot.pdf [accesta la data de 1 aprilie 2022].

14.

Heat pump systems. Disponibil pe URL: https://www.solar-sky.com/heat-pump-systems/ [accesat la data de 1 aprilie 2022].

15.

Pool and SPA. Disponibil pe URL: https://www.poolandspacentre.co.uk/help/swimming-pool-heat-exchangers-overview.html [accesat la data de 1 aprilie 2022].

16.

Temperature Sensors. Disponibil pe URL: https://www.wenglor.com/en/Temperature-Sensors-for-Swimming-Pools/a/118 [accesat la data de 1 aprilie 2022].

17.

Solar Pool Heating - Control and Automation. Disponibil pe URL: https://rimstar.org/renewnrg/solar_pool_heating_control_automation.htm [accesat la data de 1 aprilie 2022].

18.

Solar Pool Heating. Disponibil pe URL: https://exactsolar.com/solar-pool-heating/ [accesat la data de 2 aprilie 2022].

19.

Cum se încălze.te apa din piscină - metode .i dispozitive, structuri .i metode. Disponibil pe URL: https://kak-svoimi-rukami.com/ro/2013/11/kak-nagret-vodu-v-bassejne-sposoby-i-ustrojstva-konstrukcii-i-metody/ [accesat la data de 2 aprilie 2022].

20.

Metode de încălzire a apei din piscină. Disponibil pe URL: https://aquatechn.com/ro/kanalizaciya/bassejn-s-podogrevom-roskosh-i-komfort-svoimi-rukami.html#i-13 [accesat la data de 5 aprilie 2022].

21.

https://www.youtube.com/watch?v=d6wRY8xrqMs [accesat la data de 14 aprilie 2022].

22.

https://www.youtube.com/watch?v=2UgVDNOg3p8 [accesat la data de 14 aprilie 2022].

23.

https://www.youtube.com/watch?v=4lt8MHlO5kk&t=2s [accesat la data de 14 aprilie 2022].

28

24.

https://www.youtube.com/watch?v=F0emYjuKed4&t=11s [accesat la data de 14 aprilie 2022].

25.

https://www.youtube.com/watch?v=m7uw0kguMQ0 [ accesat la data de 14 aprilie 2022].

26.

https://www.youtube.com/watch?v=59uyKQrk_jY [accesat la data de 14 aprilie 2022].

27.

https://www.youtube.com/watch?v=aDYAeHbJDK8 [accesat la data de 14 aprilie 2022].

Preview document

Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 1
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 2
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 3
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 4
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 5
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 6
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 7
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 8
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 9
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 10
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 11
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 12
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 13
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 14
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 15
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 16
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 17
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 18
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 19
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 20
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 21
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 22
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 23
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 24
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 25
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 26
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 27
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 28
Modelarea și simularea activitățiilor turistice - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Modelarea si simularea activitatiilor turistice.pdf

Te-ar putea interesa și

Marketing Agroturistic

1.1 Marketingul în turism Economia serviciilor, în care se încadreaza si activitatile de turism, constituie un sector productiv, care este...

Simularea schimburilor turistice potențiale între România și Uniunea Europeană

1.1. Comerţul internaţional cu servicii: delimitări conceptuale Sfera serviciilor depăşeşte astăzi cel puţin jumătate din activităţiile economiei...

Cercetarea de Marketing în Cadrul Târgurilor și Expozițiilor

INTRODUCERE „Profesia de marketing, teoriile sale, practicile şi chiar ştiinţele de bază pe care le produce sunt determinate de instrumentele sale...

Piața Agroturistică

PIAŢA AGROTURISTICĂ 1.1 Definirea şi caracteristicile pieţei agroturistice Cea mai utilizată definire a pieţei turistice este aceea prin care se...

Particularitățile Pieței Agroturistice

Definirea și caracteristicile pieței agroturistice Turismul reprezintă activitatea cu caracter recreativ sau sportiv, constând din parcurgerea pe...

Marketing Turistic

1.1. Conceptul de marketing 1.2. Marketingul serviciilor – domeniu distinct al marketingului 1.3. Locul marketingului turistic în marketingul...

Ai nevoie de altceva?