Pensiunea Mira & Alexa

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 4308
Mărime: 1.15MB (arhivat)
Publicat de: Alin Gheorghe
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Localitatea Runcu se află în judeţul Dâmboviţa. Comuna Runcu este formată din satele: Runcu-reşedinţă a comunei, Bădeni, Brebu, Ferestre, Piatra şi Siliştea. Denumirea de Runcu nu este unică, ea întâlnindu-se în mai multe judeţe ale ţării. Denumirea comunei, îşi are originea în configuraţia terenului, cu dealuri, deoparte şi de alta a văii unui râu, defrişate. De altfel Runcu-runcuri provine de la latinescul runcus(runcare). Este axplicabil acest fapt, deoarece pe aceste locuri au fost păduri masive, defrişate încet, încet, începand cu valea, apoi cu dealurile unde primii locuitori şi-au aşezat casele. Asupra numelui satului, în Bădeni se păstreaza legenda venirii unui cioban ardelean, Runceanu, care s-a aşezat pe Valea Ialomicioarei, având pentru turmele sale tot cei trebuie. De la Runceanu se zice ca se trage numele satului Runcu.

Comuna Runcu este situata la 8 km de Fieni, întinzându-se pe o suprafata de 79,1km², de-a lungul Ialomicioarei apusene, afluent al Ialomiţei, de-o parte şi de alta, pâna aproape de muntele Orlea. In general, perimetrul localităţii este delimitat: la nord de Muntele Orlea, la răsărit de Plaiul Oilor, la sud de oraşul Fieni şi la apus de Plaiul Domnesc.

Localitatea se află la o altitudine ce variază între 600-880 m. Altitudinea maximă a dealurilor runcene este data de Vârfurile Gâlma- peste 886 m şi Gâlma Brebului cu înalţimi de 887,5 m. In general înalţimea dealurilor scade progresiv către sud, Vârful Tămâslacu Runcului având cota cea mai mică, sub 400 m. Dealurile runcene au farmec şi bogăţie, date de livezi şi pajişti, dar şi de splendoarea caselor înşirate pe pantele acestora. O imagine de neuitat este dată şi de vârfurile ce domină localitatea, unele cu păduri şi poieni odihnitoare. Sunt înalţimi magnifice, unele dealuri identificate ca locuri întărite (cetăţui), destinate cândva observării şi apărării străbunilor, ce locuiau în această zonă.

- asigurarea unor condiţii foarte bune de relaxare şi odihnă: drumeţii, relaxarea în aer liber ( hamac în curte) etc

- oferirea unui meniu culinar preparat în bucătăria proprie cu materii prime din grădina şi ferma personală, cu posibilitatea participării oaspeţilor pensiunii la gătirea mâncării.

- crearea, la alegerea turistului, a unui program care permite atât vizitarea zonei cât şi prezentarea tezaurului şi a tradiţiilor specifice regiunii noastre.

Acestea sunt câteva din propunerile noastre pe care le oferim turiştilor în ideea de a dori să-l facem să aibă o vacanţă de neuitat.

Principalul obiectiv pe termen scurt ar fi promovarea turismului rural prin participarea la târguri şi expoziţii pentru a atrage cât mai mulţi clienţi la pensiunea noastră. Următorul obiectiv pe termen scurt este cunoaşterea preferinţelor turiştilor noştrii pentru îmbunătăţirea şi diversitatea produselor şi activităţilor noastre astfel încat să satisfacem şi cele mai pretenţioase cerinţe.

Obiectivul cel mai important pe termen lung este să ne fidelizam clientela şi să atragem turişti stăini. Tot un obiectiv la fel de important ar fi acela de a ajunge lider pe piaţa turistică locală.

Dezvoltarea unei afaceri în turism poate fi rentabilă mai ales ȋn mediul rural având în vedere că în România numărul turiştilor este în continuă creştere, urmând tendinţele de pe piaţa internaţională. Anual, se estimează o creştere de aproximativ 3,5% în domeniul turistic mondial.

Demararea şi conducerea unei astfel de afaceri nu se află numai la îndemâna întreprinzătorilor din regiunile dezvoltate, ci pot fi realizate cu succes şi în regiunile rămase în urmă din punct de vedere economic.

Preview document

Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 1
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 2
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 3
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 4
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 5
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 6
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 7
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 8
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 9
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 10
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 11
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 12
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 13
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 14
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 15
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 16
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 17
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 18
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 19
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 20
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 21
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 22
Pensiunea Mira & Alexa - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Pensiunea Mira & Alexa.doc

Alții au mai descărcat și

Analiza activității turistice a pensiunii Casa de Sub Stâncă

INTRODUCERE Turismul rural este un concept care cuprinde activitatea turistică organizată și condusă de populația locală și care are la bază o...

Înființarea pensiunii turistice Daisy

CAP. I CONDIŢII MINIME DE ÎNFIINŢARE A UNEI PENSIUNI 1.1 Condiţii minime pentru pensiunile turistice şi agroturistice Activităţile desfăşurate în...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?