Potențialul turistic al orașului Ankara

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 3458
Mărime: 9.22MB (arhivat)
Publicat de: Luca Toma
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adriana Manolica
Un proiect despre potentialul turistic al Ankarei

Extras din proiect

Capitolul 1. Potenţialul turistic antropic

1.1.Potenţialul cultural-istoric

A.Scurt istoric

Ankara (cunoscută sub numele de Angora până în 1930, şi în perioada clasică Ancyra), este capitala Turciei şi al doilea cel mai mare oraş al ţării după Istanbul.

Întemeiat în 2000 î.Hr. ,oraşul s-a modernizat abia în anul 1923, când a devenit capitala Turciei. Partea cea mai interesantă a oraşului este Ulus, partea veche. Construit pe două dealuri, oraşul se caracterizează prin străzile abrupte şi şerpuitoare.

Cele mai vechi aşezări din jurul centrului oraşului Ankara au aparţinut civilizaţiei Hatti, care au trăit în perioada epocii de bronz. Artefactele descoperite în oraş au relatat faptul că Ankara a fost numită de hitiţi Ankuwash pana în anul 1200 î.Hr.

În anul 278 î.Hr. ,Ankara impreună cu restul centrului Anatoliei a fost ocupată de rasa celtică a Galatiei, aceştia fiind primii care au transformat Ankara în principalul trib major, sediul principal al tribului Tectosages.

Mult mai târziu , în anul 25 î.Hr. , oraşul a fost cucerit de regele Augustus, trecând astfel sub controlul Imperiului Roman. Fiind capitala provinciei romane Galatia, Ancyra continua să fie un important centru comercial.

Ankara este de asemenea faimoasă datorită monumentului Ancyranum (Templul lui Augustus si al Romei), care conţine înregistrările oficiale ale “Actelor lui Augustus”, sub numele Res Gestae Divi Augusti, o inscripţie facută în marmură pe pereţii acestui templu.

Situată în centrul Anatoliei, Ankara este un important nod atât la figurat, pentru comerţ, cât şi la propriu, fiind centrul drumurilor şi căilor ferate turceşti.

Înainte să devină capitala ţării, Ankara era faimoasă pentru lâna caprelor sale (lână de Angora).

Ankara stăpâneste inima Turciei, fiind aleasă nu degeaba de Ataturk pentru noua sa republica. Diplomati, oameni de afaceri sau artisti, alaturi de politicieni locali gasesc acest oras o locatie potrivita activitatii lor. Monumente ale civilizatiei anatoliene, balet, jazz sau opera, nimic nu lipseste pentru ca cei prezenţi aici să fie pe deplin încantati.

B.Monumente si locuri isorice (arhitectura)

Citadela Ankara – bazele citadelei au fost puse de galatieni, cu ajutorul unei lave proeminente, apoi terminată de romani. Bizantinii si cei din dinastia Seljuks au făcut restaorări si au adus îmbunătăţiri. Zona dimprejurul şi interiorul citadetelei este cea mai veche parte din Ankara. În interior, pe pereţii citadelei se pot admira exemple extraordinare si multă arhitectură tradiţională.

În zona citadelei se gasesc multe locuri cu verdeaţă, unde turiştii se pot relaxa, tot aici au prins viaţă o mulţime de case turceşti, acum renovate si transformate în localuri, vinoteci, restaurante.

Teatrul Roman – în interiorul citadelei se pot vedea rămăşiţele teatrului, scena şi culisele scenei. Statuile romane găsite aici sunt expuse în Museul Civilizaţiei anatoliene. Zona spectatorilor din teatru este încă sub cercetări.

Templul lui Augustus – aflat în cartierul Ulus al oraşului. A fost construit de regele galatian Pylamenes în anul 10 d.Hr. ca un tribut lui Agustus şi reconstruit de romani în antichitate, secolul al doilea.

Baia Romană – situată pe Cankiri Avenue în Ulus, are trei secţiuni specifice băilor romane: frigidarium (zona rece), tepidarium (zona temperata) şi caldarium (zona fierbinte). Au fost construite în timpul împăratului Caracalla (secolul 3 d.Hr.), în onoarea lui Asclepios, zeul medicinei. Astăzi au rămas doar baza si primul etaj.

Coloana lui Julian – ridicată in anul 362 d.Hr. probabil pentru a comemora vizita împăratuli roman Julian Apostate. Are 15 m înălţime si o decoraţiune tipică cu frunze.

Monumentul Republicii – ridicat în 1927, în Ulus Square, ca un simbol a lui Ataturk's si al poporului turc care s-au luptat pentru independenţă în războiul Liberal.

Monumentul unui viitor sigur şi confident – construit în anul 1935 în Guven Park, poartă cuvintele lui Ataturk către poporul său: “Fii mândru, muncitor şi crede în tine”.

Monumentul Victoriei – ridicat în 1927, pe Zafer Square în cartierul Sihhiye, il reprezintă pe preşedintele Ataturk în uniformă.

Preview document

Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 1
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 2
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 3
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 4
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 5
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 6
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 7
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 8
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 9
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 10
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 11
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 12
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 13
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 14
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 15
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 16
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 17
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 18
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 19
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 20
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 21
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 22
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 23
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 24
Potențialul turistic al orașului Ankara - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Potentialul Turistic al Orasului Ankara.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Turcia - Politici Turistice

REPUBLICA TURCIA ( TÜRKIYE CÜMHURIYETI) Motto: “Pace in tara, pace in lume” Turcia, tara asezata pe doua continente, la estul extreme al...

Turcia

Aprilie , 2010 TURCIA Pamanturile Turciei sunt situate in locul in care trei continente alcatuiesc lumea veche. Asia, Africa si Europa sunt mai...

Ai nevoie de altceva?