Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 7121
Mărime: 375.17KB (arhivat)
Publicat de: David Timofte
Puncte necesare: 7
UNIVERSITATEA: PETROL-GAZE PLOIESTI FACULTATEA: STIINTE ECONOMICE SPECIALIZAREA: ECONOMIA COMERTULUI,TURISMULUI SI SERVICIILOR

Cuprins

  1. Cap.I.:Introducere pag.3
  2. Cap.II.:Potentialul turistic al tarii pag.6
  3. 2.1.:Potentialul turistic natural pag.7
  4. 2.1.1.:Potentialul turistic al reliefului pag.7
  5. 2.1.2.:Potentialul turistic climatic pag.8
  6. 2.1.3.:Potentialul turistic hidrografic pag.8
  7. 2.1.4.:Potentialul turistic al vegetatiei pag.8
  8. 2.1.5.:Potentilalul turistic al faunei pag.9
  9. 2.2.:Potentialul turistic antropic pag.9
  10. Cap.III.:Regiuni turistice in Mongolia pag.15
  11. Cap.IV.:Destinatii turistice in Mongolia pag.22
  12. Concluzii pag.23
  13. Bibliografie pag.24

Extras din proiect

Cap.I.:Introducere

Suprafata: 1.565.000 km2

Asezare geografica: 41°30'-52°10' N, 88°10'-119°40' E

Populatia: 2.156.000 locuitori

Densitatea populatiei: 1,3 locuitori/km2

Capitala si cel mai mare oras: Ulan Bator, 600.500 locuitori

Limbi: peste 90% din populatie vorbeste mongola Khalka, una dintre limbile mongole

Produse importate: bunuri de consum, piese de masini, combustibili, produse chimice, produse alimentare, materii prime

Produse exportate: vite, cai, lana, carne, fluorina, metale neferoase

Moneda oficiala: tugrik (1 tugrik = 100 mongos)

Produsul intern brut: 1860000000 dolari SUA

Forma de stat: republica populara

1.1.Scurt istoric

Mongolii au intrat in istorie in secolul al XIII-lea,sub conducerea puternicului Genghis Khan,care a cucerit un imens imperiu Euro-asiatic.

Dupa moartea conducatorului Genghis Khan,imperiul a fost divizat in mai multe statulete mongoleze puternice,dar acestea au fost distruse in secolul al XIV-lea.Eventual,mongolii s-au retras in locurile lor de odinioara,dar au ajuns sub stapanirea regulilor si traditiilor chinezesti.Mongolia si-a castigat independenta in anul 1921.Un regim comunist a fost instalat in anul 1924.

În secolul 13, Mongolia a fost centrul unui Imperiu Mongol, cel mai mare imperiu cu suprafaţă continuu-terestră din istoria lumii. După mai mult de un secol, Imperiul Mongol şi-a sfârşit existenţa, iar Mongolia a redevenit un teritoriu fracturat de lupte interne, ceea ce a permis, în 1636, cucerirea Mongoliei Interioare de către dinastia Qing, şi, în 1691, supunerea celei Exterioare (propriu-zise). Ambele regiuni şi-au declarat independenţa în anul 1911, dar numai Mongolia Exterioară şi-o poate menţine, datorită sprijinului rusesc. După Revoluţia Rusă din Octombrie 1917, trupe chinezeşti au reocupat Mongolia Exterioară în 1919, dar s-au văzut prinse la mijloc în Războiul civil rus - conflictul dintre "Albi" şi Armata Roşie, extins şi în teritoriul extra-mongol - şi s-au retras în anul 1921. În 1924, a fost proclamată Republica Populară Mongolă. Mongolia s-a aliniat politicii sovietice. Acei oameni politici care au cerut o cale mai puţin dependentă, precum Bodoo sau Dandzan, au fost înlăturaţi şi executaţi sumar. În anul 1928, Horloogiin Cioibalsan a preluat puterea. Sub conducera sa, colectivizarea forţată, epurările, ca şi distrugerea mănăstirilor lamaiste din 1937 au provocat moartea a 10 000 de persoane.

În al doilea război mondial, URSS a apărat Mongolia de invazia japoneză în bătălia de la Halhin Gol. Trupe mongole au participat la ofensiva sovietică împotriva Japoniei, desfăşurată în Mongolia Interioară - august 1945 (Operaţiunea "Furtună de August"). Pericolul prezentat de trupe mongole ocupând porţiuni ale Mongoliei Interioare a provocat recunoaşterea de către Republica Chineză a independenţei Mongoliei Exterioare, cu prevederea unui referendum în jurul acestei opţiuni. Referendumul a avut loc la 20 octombrie 1945, şi, potrivit evidenţei oficiale, 100% din electorat s-a pronunţat în favoarea independenţei. După proclamarea Republicii Populare Chineze, cele două ţări şi-au acordat recunoaşterea reciprocă la data de 6 octombrie 1949.

La moartea lui Cioibalsan, în Moscova - 26 ianuarie 1952, Yumjaagiyn Tsedenbal a preluat puterea. În 1956, şi, din nou, în 1962, 'cultul personalităţii' lui Cioibalsan a fost condamnat oficial. Mongolia a continuat să fie strâns legată de Uniunea Sovietică, mai ales după ruptura sino-sovietică de la sfârşitul anilor 1950. În momentul vizitei lui Tsedenbal la Moscova, din august 1984, parlamentul i-a anunţat oficial retragerea, înlocuindu-l cu Jambyn Batmonh.

În 1990, Partidul Revoluţionar al Poporului Mongol a cedat controlul unic al guvernării, permiţând deschiderea drumului ce avea să ducă la noua constituţie din 1992, prin care era abolită Republica Populară şi se genera un regim statal hibrid, parlamentar-prezidenţial.

Limba mongolă aparţine familiei de limbi altaice. Este o limbă aglutinantă, vorbită de către cca. 5,7 milioane de persoane în întreaga lume.

1.2.Date generale

Mongolia este o republică parlamentară cu o suprafaţă de 1,65 mil. km2 şi o populaţie de 2,6 mil.locuitori, situată în partea central-estică a Asiei, între Rusia şi China. Este divizată în 21 provincii (numite în mongolă aimag), capitala Ulaanbaatar (Ulan Bator) care înseamnă “Eroul Roşu”, este o unitate administrativă separată.

Simbolul naţional este “soyombo”-ul, care apare pe steagul Mongoliei. Fiecare componentă are un înţeles: foc, soare, lună, pământ, apă şi simbolul yin-yang. Acest simbol datează din secolul al 17-lea.

1.3. Caracteristici geografice

Republica Mongolia din estul Asiei Centrale este una dintre cele mai putin populate tari ale lumii. Ea are o granita de 3000 km cu Rusia in nord si o alta foarte scurta (150 km) cu Kazahstan in vest. Are o suprafata totala de uscat de 1.565.000 km2 si o populatie de 2.156.000 de locuitori. Aproape intregul teritoriu al Mongoliei este situat la o inaltime de peste 1.000 de metri peste nivelul marii. Ea este asezata pe Platoul Asiei Centrale si se inalta in vestul Muntilor Altai, ale caror varfuri ating peste 4.300 de metri. Acestia includ Muntele Monch Chajrchan (4.362 metri), cel mai inalt varf din tara. La est de Muntii Altai este o depresiune cu peste 300 de lacuri care inconjoara un bazin fertil drenat de raurile Selenge si Tuul. In coltul sud-estic al acestui bazin se gaseste Ulan Bator (Ulaanbaatar) capitala si centrul comercial al Mongoliei. Partea nordica a Desertului Gobi acopera Mongolia de sud si de sud-est. Cea mai mare parte a Mongoliei se afla intr-o zona seismica activa, iar cutremurele sunt un lucru obisnuit in toata tara.

Preview document

Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 1
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 2
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 3
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 4
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 5
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 6
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 7
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 8
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 9
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 10
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 11
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 12
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 13
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 14
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 15
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 16
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 17
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 18
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 19
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 20
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 21
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 22
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 23
Potențialul turistic și destinații turistice în Mongolia - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Potentialul Turistic si Destinatii Turistice in Mongolia.docx

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Activităților Turistice între Turcia și Germania

ARGUMENT Turcia este o ţară unică, amplasată între două continente – Europa si Asia – o pozitie unica, ce a dat nastere unei culturi ce reflecta...

Ai nevoie de altceva?