Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 2 fișiere: docx, pptx
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 5498
Mărime: 4.83MB (arhivat)
Publicat de: David Timofte
Puncte necesare: 8
Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Economia Turismului,Comerţului şi Serviciilor

Cuprins

  1. I. Enunţarea temei produsului turistic 2
  2. II. Indicarea traseului cu prezentarea localităţilor şi obiectivelor vizitate 2
  3. III. Elemente de prezentare generală 3
  4. IV. Descrierea traseului pe zile 4
  5. V. Analiza de preţ 11
  6. VI. Condiţiile de comercializare 12

Extras din proiect

PROGRAM DE ORGANIZARE ŞI COMERCIALIZARE A PRODUSULUI TURISTIC CU TEMA:

„Sa cunoastem Romania”

I. Enunţarea temei produsului turistic

Tema produsului turistic: „Sa cunoastem Romania”.

II. Indicarea traseului cu prezentarea localităţilor şi obiectivelor vizitate

Circuitul ales se desfăşoară prin următoarele locaţii: Ploiesti – Targoviste(Muzeul Curtea Domneasca,Turnul Chindiei,Muzeul de Istorie) – Curtea de Arges ( Manastirea Curtea de Arges, Biserica mănăstirii ,Fântâna lui Manole) - Călimăneşti (Manastirea Cozia) –Ramnicu Valcea –Ocnele Mari-Franesti ( Manastirea Dintr-un Lemn )-Horezu (Manastirea Horezu )-Manastirea Polovragi-Baia de Fier (Pestera Muierii)-Targ Jiu (Parcul Coloana Infinitului,Parcul Municipal)-Tismana (Manastirea Tismana )-Petrosani-Hateg-Sibiu (Palatul Brukenthal,Piata Mica-Podul Mincinosilor,Turnul Sfatului,Parcul Sub Arini )-Fagaras-Brasov (Biserica Neagra,Turnul Negru,Bastionul Fierarilor,Poarta Ecaterina,Strada Sforii,Sinagoga Ortodoxa,Bastionul Tesatorilor )-Moeciu (Castelul Bran )-Sinaia (Castelul Peles,Castelul Pelisor )-Ploiesti.

III. Elemente de prezentare generală

- număr turişti: 16;

- număr de ghizi: 1;

- număr de şoferi: 1;

- mijloc de transport: autocar modern, clasificat 3*, cu climatizare;

- număr de kilometrii parcurşi: 991km/total

- număr de zile şi nopţi: 6 zile, 5 nopţi;

- perioada de desfăşurare :19 Iunie-24 Iunie 2012;

- preţ/persoană: 926 lei.

IV. Descrierea traseului pe zile

Ziua 1 (165 km )

Ora 7:00 –prezentare la imbarcare, Ploiesti, Str.Trei Ierarhi la sensul giratotiu.

Ora 7:15-deplasarea din Ploiesti-Targoviste-Pitesti- Curtea de Arges. Cazare la Casa de Oaspeti Pelerinul- Curtea de Arges . Se viziteaza In Targoviste:Complexul Muzeal Curtea Domnească, Muzeul de Istorie,Biserica Domneasca Mare,Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi,Muzeul Regional de Istorie (Galeriile Stelea)-Manastirea Curtea de Arges, Biserica mănăstirii,Fântâna lui Manole.

"Curtea Domneasca" grupeaza monumente din secolele XV-XVIII. Prima casă domnească, împrejmuită cu un zid de incintă din piatră, cu turnuri patrulatere, datează din vremea domniei lui Mircea cel Bătrân. Sub Vlad Ţepeş (1456-1462) Curtea Domnească a dobândit noi construcţii printre care şi Turnul Chindiei.

După domnia lui Radu de la Afumaţi, în timpul lui Petru Cercel au avut loc ample lucrări de construcţie vechiului palat i se adaugă unul nou, înconjurat de grădini, cu fântâni alimentate cu apă adusa din apropierea Targovistei prin conducta din lemn de pin.

Au loc lucrari de reconstructie în timpul domniei lui Constantin Brâncoveanu, care au durat 7 ani. Cele doua case domneşti au fost transformate într-un palat în "stil brâncovenesc".

Turnul Chindiei - Încă de la intrare, vizitatorul se simte copleşit de silueta zveltă şi elegantă a Turnului Chindiei, unic şi măreţ în capătul aleii pietruite.

Funcţiile turnului au evoluat: turn-clopotniţă în secolele XIV-XV; turn de stajă şi apărare în secolele XV-XVI; turn ceasornic în secolul al XVII-lea; 1853 - foişor de foc.

Vizitatorul urcă 122 de trepte pentru a se bucura de încântătoare privelişte a oraşului şi împrejurimilor ce i se oferă de la înălţimea celor 27m ai terasei turnului, va zăbovi la etajele al doilea şi al treilea pentru odihnă, timp în care se poate familiariza cu personalitatea domnului Vlad Ţepeş, prezentă în fotoexpoziţia intitulată "Vlad-Ţepeş- Dracula. Legendă şi adevăr istoric".

Muzeul de Istorie - apartine Complexului Muzeal “Curtea Domneasca”. Actualul muzeu de istorie a fost deschis în luna septembrie 1986 în clădirea fostului "Palat de Justiţie".

Acum aici se află expoziţia de bază a muzeului, cu exponate din epoca paleolitică până în 1918.

Există aici dovezi materiale şi spirituale ale existenţei populaţiei geto-dacice, ceramică şi figurine neolitice, tezaurul de monede de argint thassiene şi macedonene din secolele II şi I îHr. de la Căprioru, tezaurul de monede dacice de la Adânca, obiecte de podoabă.

Muzeul Tiparului si al Cartii Romanesti Vechi - A fost inaugurat la 11 mai 1967 într-o clădire construită în a doua jumătate a secolului al-XIX-lea în stil neoromânesc, după planurile arhitectului Ion Mincu, pe beciuri cantacuzine de secol XVII.

Muzeul adăposteşte mărturii ale civilizaţiei unui popor exprimate printr-unul dintre cele mai profitabile în timp meşteşuguri- tiparul.

Începând cu apariţia scrisului şi continuând cu inventarea tiparului cu litere mobile de către Guteberg şi răspândirea lui în europa, muzeul prezintă dovezi ale trudei meşterilor tipografi şi miniaturişti, care au început la Târgovişte: macarie, Dimitrie Liubavici, Oprea Logofătul, Coresi, Antim Ivireanu, Mitrofan Gregoraş, Meletie Macedoneanu, etc.

Momentul apariţiei tiparului în Ţara Românească este în tiparul voievodului Radu cel mare, cu sprijinul lui Macarie, tipăreşte la Mânăstirea Dealu primele cărţi religioase, în limba slavonă: Liturghier(1508), Octoih(1510), Evanghelier(1512).

Preview document

Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 1
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 2
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 3
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 4
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 5
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 6
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 7
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 8
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 9
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 10
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 11
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 12
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 13
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 14
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 15
Producerea și comercializarea voiajelor - studiu de caz Subcarpații Getici - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Producerea si Comercializarea Voiajelor - Studiu de Caz Subcarpatii Getici.docx
  • Producerea si Comercializarea Voiajelor - Studiu de Caz Subcarpatii Getici.pptx

Alții au mai descărcat și

Potențialul Turistic al României

CAPITOLUL I. COMPONENTELE TURISMULUI Turismul se referă la activitatea desfăşurată de o persoană, pe durata călătoriilor şi sejururilor, în locuri...

Rezervarea spațiilor de cazare

Activităţile de rezervare reprezintă primul contact al clientului cu hotelul. Impresia pe care o creează acest sector reprezintă primul element de...

Turism Balnear în Transilvania

1.Introducere „Cunoaşterea caracteristicilor clmatice şi bioclimatice locale ale staţiunilor şi regiunilor ţării înlesneşte şi o evaluare sporita...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?