Program turistic internațional - Bali Indonezia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 39 în total
Cuvinte : 8783
Mărime: 2.29MB (arhivat)
Publicat de: Lucia Oprea
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: C.Angelescu

Cuprins

  1. 1. Introducere
  2. 1.1 Titlul Programului Turistic
  3. 1.2 Tara descrisa touristic
  4. 1.3 Piata Tinta
  5. 2. Descrierea programului turistic
  6. 3. Analiza de prêt
  7. 4. Mix de promovare

Extras din proiect

1. Introducere

Prin turism se întelege:

• în primul rând, ansamblul de activitati prin care omul îsi petrece timpul liber calatorind în alta localitate sau tara, pentru a vizita oameni si locuri, monumente si muzee, pentru a-si îmbogati cunostintele generale, pentru a se distra si a face sport, pentru odihna sau tratament;

• în al doilea rând, industria creata pentru satisfacerea tuturor bunurilor si serviciilor solicitate de turisti la locul de destinatie, la un înalt nivel calitativ si în conditiile protectiei si conservarii resurselor turistice, în special, si a mediului înconjurator, în general.

Mai întâi au existat motivații practice (locuri bogate în vânat sau adecvate agriculturii, ținuturi aflate în imediata apropiere a apelor sau catastrofe naturale) ce i-au determinat pe oameni să se deplaseze, dar acestea s-au schimbat odată cu intervenția sedentarismului în viața oamenilor. În Egiptul Antic și în alte culturi vechi de pe toate continentele existau, deja, pelerinaje la templele divinităților(ex: pelerinajul musulmanilor la Mekka/Mecca numit Hadsch sau întâlnirea hindușilor pentru baia rituală în Gange). Alte motive de a călători au fost comerțul extern și menținerea relațiilor politice și economice cu coloniile sau cu alte ținuturi dependente. Încă din vremea romanilor existau localități celebre, renumite stațiuni pentru cei bogați (Baiae). Romanii bogați posedau proprietăți în provincii, pe care din timp în timp le vizitau. Nordicii călătoreau în Groenlanda și America, Arabii pe tot cuprinsul Oceanului Indian. Nu rareori, pe atunci, călătoriile erau percepute ca agresiuni de către localnici.

Europa și-a revenit lent după invazia barbarilor (motivul „călătoriei”: condiții mai bune de viață) din declinul politic și economic (în timp ce stabilitatea prevala în China și Japonia). Curând se dezvoltă în Europa un bogat turism religios. De-a lungul rutelor de pelerinaj și în localitățile favorizate de poziția lor geografică pe aceste trasee (porturi, intersecții de drumuri comerciale) s-au înființat pe toate continentele centre comerciale, care i-au readus pe comercianți.

Cuvântul turism/tourism este utilizat începând din anul 1811 iar cel de turist/tourist este atestat din 1840. În anul 1936, Liga Națiunilor a definit turistul străin ca fiind „cineva care călătorește în străinătate pentru o perioadă de timp mai lungă de 24 de ore.” Succesoarea acesteia Națiunile Unite, a completat această definiție specificând durata maximă de 6 luni. Turismul de recreere a fost asociat cu Revoluția Industrială din Marea Britanie – prima țară din Europa care a promovat turismul de recreere și odihnă pentru lucrătorii din industrie al cărui număr era în creștere în acea perioadă. Inițial, acesta era destinat deținătorilor de mijloace de producție, oligarhiei economice, comercianților și proprietarilor de fabrici. Aceștia reprezentau noua clasă de mijloc. Cox&Kings a fost prima companie turistică oficială înființată în 1758.

Originea britanică a acestei noi industrii este reflectată și de denumirile utilizate. În Nice, Franța, una dintre primele stațiuni de pe riviera franceză ce s-a impus de-a lungul timpului, promenada poartă și astăzi numele de „Promenada Englezilor”, iar în multe alte stațiuni istorice din Europa continentală, hoteluri vechi, de rezonanță, sunt denumite Bristol/Carlton/Majestic, ceea ce reflectă dominanța de început a clienților englezi.

Mulți dintre turiștii atrași de turismul de odihnă călătoreau la tropice, atât în perioada de iarnă cât și în cea de vară. Locurile cele mai vizitate erau : Mexic, Bali în Indonezia, Brazilia, Cuba, Republica Dominicană, Malaezia, insulele din Polinezia, Queensland din Australia, Tailanda, Florida și Hawaii din Statele Unite ale Americii.

Turismul de masă s-a dezvoltat datorită progreselor tehnologice, permițând transportul unui număr mare de persoane într-un timp scurt către locuri de interes turistic, astfel încât din ce în ce mai mulți oameni s-au putut bucura de petrecerea timpului liber în respectivele localități sau stațiuni.

În Statele Unite ale Americii, primele stațiuni litorale în stil european au fost amenajate în Atlantic City, New Jersey și Long Island, New York.

În Europa continentală, printre primele stațiuni s-au numărat: Ostend, devenită populară datorită locuitorilor orașului Brussels ; Boulogne-sur-Mer (Pas-de-Calais) and Deauville (Calvados) pentru parizieni; și Heiligendamm, fondată în 1793, ca primă stațiune de litoral pe malul Mării Baltice.

S-a remarcat în special în Europa o piață de lux în turismul din ultimele decenii, care se bazează pe voiaje de scurtă durată. Turiștii interesați de această formă de turism au venituri disponibile ridicate, timp de odihnă considerabil, sunt educați, și au gusturi sofisticate. Cererea se definește, astfel, prin calitatea superioară vizată, ceea ce a condus la fragmentarea pieței turismului litoral de masă, turiștii pretinzând versiuni specializate, stațiuni mai liniștite, stațiuni pentru petrecerea concediilor în familie ori hoteluri axate pe turismul de nișă. Dezvoltarea tehnologiei și a infrastructurii de transport ( avioane cu reacție, linii de zbor low-cost și aeroporturi mult mai ușor accesibile) au făcut ca multe tipuri de turism să devină mult mai accesibile. Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 500.000 persoane se află în avion în fiecare moment. Au intervenit, de asemenea, modificări în stilul de viață, cum ar fi vârsta de pensionare, fapt ce susține turismul de-a lungul întregului an. Acesta este facilitat de vânzările online ale produselor turistice. Unele site-uri au început acum să ofere și pachete dinamice, când un preț inclusiv este estimat pentru un pachet personalizat solicitat de turist. Au existat și anumite regresiuni în turism, cum a fost cea datorată atacului di 11 septembrie și amenințărilor teroriste destinate destinațiilor turistice (Bali și mai multe orașe din Europa). De asemeni cele datorate tsunami-ului din 26 decembrie 2004 și cutremurului din 2004 din Oceanul Indian ce a afectat țările din Asia de la Oceanul Indian și Insulele Maldive. Mii de vieții s-au pierdut atunci și mulți turiști au murit, fapt ce a condus la stoparea sau restricționarea turismului în respectivele zone. Termenii de turism și călătorie sunt uneori folosiți ca sinonime. În acest context, călătoria poate fi definită ca și turismul, dar se diferențiază prin faptul că se referă la o anumită destinație sau un scop bine definit. Termenul de turism sau turist sunt folosiți uneori cu sens peiorativ, inplicând interesul superficial pentru cultura sau locurile vizitate de turiști.

Ca rezultat al recesiunii din anii 2000, sosirile internaționale au suferit o puternică reducere începând cu anul 2008. Creșterea din 2007 – 2008 a fost de numai 3,7% pe primele 8 luni din 2008. Piața asiatică și cea a Pacificului au fost afectate și piața din Europa a stagnat în timpul lunilor de vară boreala, în timp ce cea din America a avut rezultate mai bune deoarece prin reducerea ratei de expaniune și-a asigurat o creștere de 6% din ianuarie până în august 2008. Doar Orientul Mijlociu și-a continuat creșterea rapidă în această perioadă, atingând o creștere de 17% față de aceeași perioadă a anului 2007. Această încetinire suferită de turismul internațional s-a reflectat și la nivelul industriei de transport aerian, printr-o creștere negativă în septembrie 2008 și o creștere de 3.3% a traficului de pasageri până în septembrie. Industria hotelieră a raportat, de asemeni, o reducere, gradul de ocupare a camerelor continuând să fie în declin. Deoarece situația economică globală s-a deteriorat dramatic în timpul lunilor septembrie și octombrie ca rezultat al crizei financiare globale, era de așteptat ca trendul să continue în 2008 și 2009. Această situație s-a intensificat prin faptul că pe durata primelor 4 luni din 2009 sosirile au scăzut la 8%, unele regiuni fiind afectate și mai mult datorită influenței virusului AH1N1.

Preview document

Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 1
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 2
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 3
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 4
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 5
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 6
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 7
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 8
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 9
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 10
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 11
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 12
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 13
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 14
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 15
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 16
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 17
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 18
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 19
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 20
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 21
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 22
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 23
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 24
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 25
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 26
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 27
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 28
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 29
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 30
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 31
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 32
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 33
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 34
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 35
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 36
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 37
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 38
Program turistic internațional - Bali Indonezia - Pagina 39

Conținut arhivă zip

  • Program Turistic International - Bali Indonezia.doc

Alții au mai descărcat și

Potențialul turistic și destinații turistice în Indonezia

Introducere Scurt istoric Indonezia are o istorie lunga incepand cu perioada preistorica, cand primul locuitor al arhipelagului a fost Omul Java...

Turism de enclavă - Stațiunea Bali

Inaintea inceperii prezentarii detaliate a arhipelagului Indonezian si a insulei Bali vom da niste definitii din perspectiva “turismului de...

Bali - insula fericirii

BALI - Insula Fericirii Unul dintre cele mai frumoase locuri din Asia, Bali este un adevãrat paradis turistic, care atrage aproape trei milioane...

Tradiții în Zona Rurală a Banatului

1. Banat - generalităţi 1.1. Regiunea istorică Banat Banatul este o regiune istorică care se întinde pe teritoriul a trei ţări: România, Serbia,...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Potențialul Turistic al Indoneziei

1. INTRODUCERE 1.1 DEFINIRE (potenţial, componente) Turismul prezinta ansamblul de masuri puse în aplicare pentru organizarea si desfasurarea...

Insula Bali

I se mai spune “insula zeilor” si “dimineata lumii”. Indragostitii o numesc “paradisul ingerilor”. Aceasta insula plina de mister si povestiri...

Ai nevoie de altceva?