Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 3353
Mărime: 74.34KB (arhivat)
Publicat de: Arcadian Dumitrache
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Introducere 3
  2. Capitolul 1 Informaţii privind locaţia 4
  3. Capitolul 2 Aspecte privind organizarea serviciului de alimentaţie 6
  4. Capitolul 3 Analiza nutriţională a meniului comercializat 9
  5. Concluzii
  6. Bibliografie

Extras din proiect

Introducere

Hanu’ plin de voie bună şi bucate alese. Un loc cum puţine mai găseşti în Bucureştiul de astăzi. Un loc în care statul la masă e un obicei, nu o nevoie. Un loc unde să poţi degusta cele mai bune bucate alături de această licoare veselă, de îi spune lumea, bere.

În cadrul acestui proiect am ales prezentarea calităţii serviciilor de alimentaţie pentru restaurantul Hanul Berarilor.

Hanul Berarilor Interbelic a fost deschis în anul 2009 în fosta casă Bucur, a 14-a perlă în coroana lanţului City Grill, soră bună ( de generaţie şi inspiraţie) cu Caru`cu bere.

Un panou aşezat în Piaţa Naţiunilor Unite, exact pe podul pe sub care se scurge Dâmboviţa, te îmbie cu promisiuni de “bere multă şi bucate alese”. Exact ce are nevoie să audă un suflet ostenit dupa 8 ore de muncă cu faţa în monitor.

Odată intrat în curtea încăpătoare, plină de copaci puternici care umbresc mesele risipite în liniştea serii timpul se opreşte în loc. Oboseala dispare, aerul curat îţi invadează plămânii.

Construită la începutul anilor 1900, după canoanele unei case boiereşti respectabile, Hanu’ Berarilor e dotat ca la carte cu pivniţă, demisol, mansardă şi pod, iar vara cu o grădină impresionant de veselă şi verde.

Clădirea este superbă, iar seara frumuseţea ei este pusă în evidenţă de un sistem bine gândit de lumini. Esti întâmpinat de zâmbetul fetelor de la intrare care te vor ghida spre masa dorită precum şi de muzica de calitatea a violonistului. Saloanele sunt cochete şi te protejează de zumzetul restaurantelor open-space. Am numărat aproximativ 6 săli, dintre care una este în stil bar.

Capitolul 1

Informaţii privind locaţia

Pe 8 octombrie şi-a deschis porţile Restaurantul berărie Hanu' Berarilor Interbelic (fosta "Casă Bucur"), cel mai nou membru al grupului City Grill, la adresa din Strada Poenaru Bordea, nr.2 ( între Cheiul Damboviţei şi Bulevardul Unirii).

Situat într-o clădire pe două nivele din apropierea centrului vechi al capitalei şi înregistrată ca monument istoric, restaurantul eveniment îşi propune să refacă atmosfera boemă a perioadei interbelice, atât prin păstrarea designului arhitectural, cât şi printr-un program artistic zilnic la prânz şi la cină. Clădirea cunoscută la începutul secolului sub numele "Casa Oprea Soare" şi ulterior "Casa Bucur" are o istorie lungă, deloc uşoară.

Dumitru Oprea Soare, unul dintre cei doi băieţi ai starostelului cojocarilor din Bucureşti, a primit de la tatăl său o moştenire şi un loc de casă de 3000 de metri pătraţi în Centrul Capitalei. Pe acest teren Dumitru Oprea Soare hotărăşte să construiască o locuinţă suficient de mare pentru a putea gazdui mai multe generaţii.

Proprietarul împreună cu celebrul arhitect Petre Antonescu (figură dominantă în activitatea arhitecturală a României secolului XX) au hotărât cum va arăta viitoarea Casă Soare ce urma să amintească de stilul vechilor case româneşti, stil cunoscut sub denumirea de "neo-românesc".

Construită între anii 1910-1914 şi înconjurată de 3 străzi - Sfinţii Apostoli, Apolodor şi Poenaru Bordea, casa a fost rechiziţionată în 1945 de către Partidul Socialist, acesta fiind înlocuit în timp de sucursale ale Partidului Comunist. Dupa 63 de ani se recunoaşte dreptul de proprietate al moştenitorilor, aceştia intrând efectiv în posesia imobilului în 20 martie 2008.

Într-o atmosferă parcă de demult apusă, hanul poate adăposti evenimente unice în viaţă, oferind celor ce poposesc sub umbra sa o atmosferă îmbelşugată de voie bună, mese încărcate, bucate alese pe sprânceană, bere cât vezi cu ochii şi celebrul ciolan la proţap despre care s-au spus atâtea poveşti. Şi tot pentru evenimente speciale din viaţa oamenilor, nunţi, botezuri, petreceri, mese festive sau mese organizate pentru turişti, hanul pune la dispoziţie printre altele şi o organizare aparte, event manager, consultant pentru alegerea meniului şi oportunitatea degustării lui. Toate acestea le întâlneşti la han ca să ai cu ce te mandri în ziua în care ai să începi să povesteşti.

Preview document

Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 1
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 2
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 3
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 4
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 5
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 6
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 7
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 8
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 9
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 10
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 11
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 12
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 13
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 14
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 15
Proiect știința alimentației - Hanu Berarilor - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Proiect Stiinta Alimentatiei - Hanu Berarilor.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Organizarea unui Eveniment

Prezentare generala “Organizarea de evenimente constă în procesul de organizare a unui festival, congres, conferință, ceremonie, competiție,...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?