Raport de practică - Hotel Vila Verde

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 24 în total
Cuvinte : 5368
Mărime: 54.03KB (arhivat)
Publicat de: Alice Ciobotaru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Introducere

Am ales hotelul “Vila Verde”, pentru a efectua stagiul de practică cu scopul de a căpăta minimul de experință în domeniul turismului în ceea ce privește organizarea unei unități hoteliere.

Stagiul de practică a avut loc în perioada 22.10.2012 pina la 09.11.2012, s-a desfășurat in conditii favorabile pentru mine, alături de un personal amabil, de la care am aflat multe lucruri noi, importante care trebuie știute de un viitor specialist în turism.

În această perioadă am avut posibilitatea să observ operațiunile efectuate de angajații hotelului, iar managerul de vânzări mi-a oferit accesul la multe documente conținând informații despre unii dintre principalii parteneri.

În acest raport este prezentată caracteristica hotelului, situația actuală, oferta și piața de distribuție.

Astfel, deși la început nu știam decât lucruri teoretice despre activitatea unui hotel, pe parcursul zilelor de practică am avut ocazia să le observ și de asemenea să le pun în practică, sub supravegherea poersonalului Vila Verde.

Am analizat in deaproape activitățile tuturor angajaților firmei și am observant că într-o întreprindere se pune foarte mult accentul pe buna colaborare și înțelegere între angajații firmei indifferent de statutul acestora. Și pentru ca toate obiectivele propuse sa fie finalizate mai este nevoie și de buna dispoziție.

Deși am efectuat stagiul de practică pe o perioadă scurtă, am fost tratată ca făcând parte din colectivul hotelului. Acest lucru m-a determinat să-mi doresc o carieră în acest domeniu.

Sinteza raportului:

Prin conținutul acestui proiect, am dorit să realizez o prezentare cât mai adecvată și complexa a modului de funcționare a unui hotel pe piața orașului Chișinău. Scopul meu a fost să îmbin noțiunile teoretice cu cele practice, observate in cadrul stagiului de practică deșfășurat în cadrul hotelului “Vila Verde”.

Deși nu este de mult timp pe piață a reușit prin respectful și seriozitatea de care dă dovadă să ofere clienților o gamă variată de servicii la prețuri avantajoase.

Obiectivele practicii

- Să mă inițiez în organizarea si funcționarea instituției în care îmi desfășor practica de inițiere;

- Să selectez și să analizez acte normative, instrucțiunele ce reglementează activitatea instituției respective;

- Să mă inițiez în mecanismul de elaborare a deciziilor în instituția în care îmi desfășor activitatea;

- Să acumulez informații despre evoluția domeniului de activitatea în instituție;

- Să-mi formez abilitați de lucru in cadrul colectivului de muncă;

- Să preiau experiențe noi de activitate profesională care vor contribui la formarea competențelor profesionale;

- Să demonstrez interes față de viața, activitatea instituției în care îmi petrec practica;

I. Prezentarea generala a hotelului “Vila Verde”

1.1 Istoric

Hotelul Vila Verde, Complex Turistic reprezintă un complex hotelier fomat din 3 constructii, terasa si o Galerie de Picturi in incinta Hotelului. Hotelul si-a lansat activitatea in anul 2001 si este unul dintre primele hotele in categoria Hotel de 3 Stele din Republica Moldova. Este situat la doar 10 minute calatorie cu automobil de central orasului, intr-o zona rezidentiala recent construita.

Locaţie

Hotelul Vila Verde este situat pe strada Grenoble 110, la o distanta de aproximativ 20 minute mers pe jos de obiectivele istorice si zona de afaceri a centrului capitalei, oferind vizitatorilor orasului aflati in vacanta sau intr-o calatorie de serviciu, acces rapid la atractiile turistice din Chisinau si din imprejurimile sale: MallDova, Grand Hall, Sun City, Grădina Botanică, lacul "Valea Morilor", Centrul International de Expozitii „Moldexpo” s.a.

Hotelul Vila Verde este situat la aproximativ 10 km de la Aeroportul Internaţional Chişinău, la aproximativ 5 km distanta de gările auto şi cea feroviară. Putem asigura transport , pentru o taxă suplimentară.

Dotare

Complexul hotelier "Vila Verde" oferă 87 camere de diverse tipuri: single, double, semilux si lux, cu o capacitate maxima de 162 locuri de cazare. Hotelul Vila Verde oferă oaspetilor sai posibilitatea de a organiza conferinte, seminare, intalniri de afaceri, simpozioane, training-uri, cursuri si workshop-uri, în cele 5 săli de conferinţe, modern echipate si frumos amenajate , cu o capacitate de la 20 pina la 110 persoane. Pentru diverse evenimente corporative,fourchette si banchete, hotelul ofera trei săli elegante şi confortabile, cu o capacitate totala de aproximativ 200 persoane.

Preview document

Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 1
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 2
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 3
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 4
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 5
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 6
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 7
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 8
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 9
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 10
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 11
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 12
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 13
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 14
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 15
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 16
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 17
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 18
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 19
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 20
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 21
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 22
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 23
Raport de practică - Hotel Vila Verde - Pagina 24

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Hotel Vila Verde.docx

Alții au mai descărcat și

Caiet de practică

Ziua 1: Luni, 18.05.2015, interval orar 09.00 – 18.00 În prima zi în cadrul unităţii de practică, am aflat informaţiile generale despre unitate....

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Te-ar putea interesa și

Practică de producție la întreprinderea de profil - Baza de odihnă Mark

INTRODUCERE: I “ REGIUNEA ZATOKA” Regiunea Zatoka este uimitor, loc unic n Ucraina. Zatoka - un scuipat de nisip se întinde peste 20 de...

Ai nevoie de altceva?