Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 2214
Mărime: 2.28MB (arhivat)
Publicat de: Ilinca Rădulescu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof.coordonator: Conf.Univ.dr. Carmen Babaita

Extras din proiect

Capitolul I : Prezentarea firmei de turism

Societatea comericiala “CASA BUNICII” este societate cu raspundere limitata si are statut de persoana juridica.

La 18 mai 2008 a fost inregistrata cererea societatii comerciale “Casa Bunicii” cu sediul Str. Virgil Ontiu, nr. 3, Timisoara – Timis

Societatea comerciala “Casa Bunicii “ a luat fiinta in baza Legii 311990 prin sentinta civila a Judecatoriei Timisoara , este inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului sub nr : J35380 2004

Deocamdata nu putem vorbi despre o cifra de afaceri a societatii deoarece restaurantul “Casa Bunicii” a inceput sa functioneze abia in data de 10 mai 2009.

Obiectiele principale ale societatii sunt urmatoarele :alimenetaita publica si activitati creative extrascolare ( in cadrul Miniclubului)

Restaurantul “Casa Bunicii” se adreseaza in principal familiilor cu copii.Acest lucru ii diferentiaza de concurenta si constituie una din ideile centrale ale filozofiei afacerii.Din acest motiv se acorda o atentie sporita clientilor isotiti de copii cat si nevoilor specifice ale acestora.

In incinta societatii se afla sub acelasi acoperis un Miniclub unde sunt organizate petreceri pentru copii si After-school,care este pus la dispozitia parintilor foarte ocupati,acestia isi pot aduce copii la After-school, unde li se ofera masa si conditii speciale pentru a-si pregati temele.

Restauran nu este mare, totusi are o ambianta placuta cu o capacitate de 17 mese a cate 5 locuri plus 20 mese pe terasa afara a cate 4 locuri .Spatiul se presteaza si pentru oranizarea unor evenimente precum: zile de nastere , botezuri , intalniri de afaceri.

Meniul restaurantului este divers,incepand de la aperative calde si reci , ciorbe ,fripturi si terminand cu o gama larga de prajituri si deserturi.

Istoria Restaurantului “Casa Bunicii”

…sau despre restaurant

Conceptul Casa Bunicii a aparut dintr-un vis .Visul de a crea ceva comod , familial si inedit .Lucru privind conceptia a inceput din vara anului 2008 iar lucrarile de constructii si amenajarle s-au incheiat in februarie 2009.

Restaurantul s-a deschis official in data de 10 mai 2009.

Dupa cum arat si numele “ Casa Bunicii” a fost gandit sa fie un loc in caresa te simti ca la bunica. Adica este comod si intim, mancarea este gustoasa iar personalul amabil si zambitor.Locul de joaca pentru copii si el in completarea celor de mai sus. Ambianta restaurantului este una relaxanta , familiala.Clientii trebuiesa se simta bine,copiii la fel,fara constrangerile protocolare ale unui local extraelegant. Cu toate acestea “Casa Bunicii” nu se adreseaza persoanelor fara pretentii sau cu un comportament indoielnic.

Meniul este construit in jurul ideii de proaspat , de gatit pe loc din ingrediente cat mai sanatoase si folosind metode traditionale, asa cum si bunica ar face.Nu suntem adeptii ingredientelor cumparate semipreparate iar mancare o vom congeal doar atunci cand va fi strict necesar.

Restaurantul nostru propune in primul rand bucataria banateana si romaneasca insa ofera si cele mai cunoscute sortimente din meniul international.

Folosirea ingredientelor proaspete si prepararea “in casa” presupune costuri de functionare mai mari decat ale unui restaurant ce foloseste produse congelate si semipreparate.Din acest motiv Casa Bunicii nu are preturile unui fast food.

Noi spunem ca ceea ce oferim este pretul cerut astfel incat clientul face “o buna afacere”venind la noi.

Bauturile servite sunt cele comune in orice restaurant racoritoarele ,sortimentele de cafea espresso ,ceaiurile variate, ciocolata calda,bere, vin , spirtoase.La acestea se alatura o gama variata de freshuri si hake-uri pe baza de fructe proaspete.

Stilurile de servire al clientilor trebuie sa fie unul bazat pe amabilitate si comunicare. Meniul se va schimba destul de des,vor fi si preparate netrecute in meniu si asfel rolul ospatarilor de a prezenta noutatile si avantajele casei este unul sporit .

Toti angajatii au o atitudine prietenoasa fata de clienti , zambesc in prezenta acestora si sunt dornici sa-i ajute astfel ca momentele petrecute in restaurant sa fie perfecte si de neuitat.

Preview document

Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 1
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 2
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 3
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 4
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 5
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 6
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 7
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 8
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 9
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 10
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 11
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 12
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 13
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 14
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 15
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 16
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 17
Raport de practică - Restaurantul Casa Bunicii - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Raport de Practica - Restaurantul Casa Bunicii.doc

Alții au mai descărcat și

Raport practică Restaurant Da Vinci

1.1 Obiectivele stagiului de practică - înţelegerea şi punerea în practică a conceptelor şi principiilor teoretice; - cunoaşterea şi înţelegerea...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Turism Rural

1.Itroducere in TRChiar dacă o definiţie a turismului rural ar putea părea ca fiind foarte simplă – acea formă de turism practicată în spaţiile...

Ai nevoie de altceva?