Rusia - profilul pieței turistice

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4685
Mărime: 30.79KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

GENERALITATI

Asezare geografica: Federatia Rusa este cel mai mare stat din lume si ocupa 11,5% din teritoriul modial, suprafata sa fiind de 17 milioane Kmp. Teritoriul Rusiei se intinde pe o lungime de 10 mii km de la Marea Baltica la Vest si Marea Japoniei la Est. In Rusia exista 11 fusuri orare.

• Populatie: 145 mil. de locuitori, care constituie 100 de natii vorbitoare de limba proprie. 81,5% - rusi, 3,8% - tatari, 3% - ucraineni, 1,2% ciuvashi, 0,9% bashkiri, 0,8% - belorusi, 0,7% – mordovi, 0,6% – nemti, 0,6% - ceceni, cate 0,4% - evrei, armeni, avari s.a.

• Forma de stat: Republica Federativa democrata cu guvernare prezidentiala si cu parlament bicameral, alcatuit din Duma de Stat si Consiliul Federatiei. Presedintele statului se alege o data la 4 ani. In anul 2004 Presedinte al Federatiei Ruse a fost ales Vladimir Putin. Guvernul este condus de catre un prim-ministru. In prezent prim-ministru este Mihail Fradkov.

• Capitala: Moscova – cca. 9 mil. locuitori. In acelasi timp, datorita migratiei populatia zilnica este de 11,5 mil. oameni. Astfel, densitatea reala a orasului este de 10,5 mii oameni/km2. De remarcat ca zilnic din suburbii in capitala sosesc cca. 2 mil. oameni, din care 700-750 mii vin la munca, 600-700 mii in sopuri culturale si personale, 60 mii in institutii de invatamant.

• Alte orase importante: Sankt Peterburg (4,7 mil. locuitori), de asemenea, este un centru administrativ si cultural important, deseori numit a doua capitala sau capitala de nord a Rusiei. Cele mai mari orase cu populatia de peste 1 mil. de locuitori: Nijnyi Novgorod, Nivosibirsk, Ekaterinburg, Samara, Omsk, Celeabinsk, Kazani, Perimi, Ufa, Rostov-pe-Don, Volgograd.

• Limba oficiala: rusa - este folosita pe tot teritoriul. In acelasi timp, in regiuni unde locuiesc compact anumite popoare se foloseste limba natala proprie si dialecte, se editeaza ziare, exista scoli in limba natala.

• Religie oficiala: crestini (ortodoxsi, catolici, protestanti), islamici, buddisti, iudei.

• Moneda nationala: rubla ruseasca (RUR) .

2. SITUATIA ECONOMICA A RUSIEI

La mai mult de un deceniu de la prăbuşirea Uniunii Sovietice din 1991, Rusia încearcă în continuare să edifice o economie de piaţă funcţională şi să atingă o creştere economică mai ridicată.

După dizolvarea URSS-ului, primele semne ale refacerii economice au apărut în Rusia în 1997, arătând influenţele economiei de piaţă. Totuşi, în acel an, criza financiară asiatică a culminat în august în Rusia cu deprecierea rublei. Au urmat creşterea datoriei publice şi scăderea nivelului de trai pentru cea mai mare parte a populaţiei. În anul următor, 1998, recesiunea a continuat.

1999, economia a început să se refacă. Această refacere a fost favorizată de o rublă slabă, care a scumpit importurile şi a stimulat exporturile. În 1999-2005, creşterea produsului intern brut a fost de aproximativ 6,7%, în special datorită creşterii preţului petrolului, continuării politicii rublei slabe, dar şi creşterii producţiei industriale. În momentul de faţă, Rusia are un excedent comercial uriaş, datorat barierelor protecţioniste la importuri şi corupţiei locale care împiedică intreprinderile mici şi mijlocii străine să importe produse ruseşti fără intermedierea firmelor locale.

Preview document

Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 1
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 2
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 3
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 4
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 5
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 6
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 7
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 8
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 9
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 10
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 11
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 12
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 13
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 14
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 15
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 16
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 17
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 18
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 19
Rusia - profilul pieței turistice - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Rusia - Profilul Pietei Turistice.doc

Alții au mai descărcat și

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Profil piață turistică - Germania

WattmetreInformaţii generale Germania este situată în partea central-vestică a Europei. Se învecinează cu nouă ţări europene, Olanda, Belgia,...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Potențialul turistic a Rusiei

Este un complex fortificat care include Palatele Kremlinului şi Catedralele Kremlinului care domină Piaţa Roşie din Moscova. Complexul serveşte ca...

Ai nevoie de altceva?