Studiu de caz - vacanță Bansko 2012

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Turism
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 6409
Mărime: 43.32KB (arhivat)
Publicat de: Aida Bucur
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. BULGARIA-PREZENTARE GENERALA
  2. BANSKO- PREZENTARE GENERALA
  3. TRASEU PLOIESTI-BANSKO
  4. ASPEN GOLF, SKI & SPA
  5. BELLA VISTA FAMILY HOTEL
  6. CHELTUIELI

Extras din proiect

BULGARIA

Bulgaria oficial Republica Bulgaria este o tara a situata in Peninsula Balcanica. Se invecineaza cu Romania la nord (in cea mai mare parte de-a lungul Dunarii), Serbia si Republica Macedonia la vest si Grecia si Turcia la sud. La est, teritoriul tarii este delimitat de Marea Neagra.

Are o suprafata de 110.910 km² si o populatie de 7.351.234.

Ca atractii turistice, exista mai multe locuri istorice precum şi staţiuni de iarnă: Boroveţ, Bansko şi Pamporovo. Alte staţiuni: Nessebar, Sozopol şi Varna sunt situate pe coasta Mării Negre şi sunt populare vara.

Balcic

Este un orasel situat pe tarmul Marii Negre, in Bulgaria, la circa 60 de km de Vama Veche. Intre anii 1913 – 1940 a apartinut Romaniei, in urma celui de al doilea razboi balcanic (iunie - august 1913). In 1940, Cadrilaterul, inclusiv Balcicul, a fost redobandit de Bulgaria.

Castelul “Cuibul linistit”, resedinta preferata a Reginei Maria a Romaniei, se afla in Balcic, este inconjurat de o gradina botanica, la fel de celebra, unicat in Europa centrala si de est, in special datorita colectiei de cactusi.

Pentru mult timp orasul a fost supranumit Orasul Alb, deoarece in jur se gasesc dealuri albicioase. De altfel, intregului tarm i s-a spus, din aceleasi motive, Coasta de Argint. In prezent, brosurile din Bulgaria care prezinta orasul il numesc “perla litoralului bulgaresc”.

Doua atractii turistice importante, aflate in relativa apropiere, sunt Capul Kaliakra, situat la circa 35 de kilometri distanta, si oraselul Nessebar, ceva mai departe – circa 120 de kilometri. La o distanta mai mica se afla si salba de statiuni turistice, printre care Albena si Nisipurile de Aur.

Nessebar

Este un oraş si staţiune turistică în regiunea Bourgas din Bulgaria, situat la circa 120 km sud de Balcic. Este amplasat pe o peninsulă lungă de 850 m şi lată de 350 m, în care se ajunge printr-un istm. În timpul existenţei sale îndelungate, şi-a pierdut 1/3 din teritoriu, fiind acoperit de mare. Sub apă, la 80 de metri distanţă de ţărm, încă se pot vedea rămăşiţele zidurilor fortăreţei. În prezent se află conservat doar zidul de vest cu poarta, care apără oraşul de continent.

Nessebar este unul dintre cele mai vechi oraşe din Europa, construit pe vechile ruine ale aşezării trace “Mesambria” , “oraşul lui Melsa”. Oraşul şi-a păstrat importanţa ca port de-a lungul dominaţiei turce. Au fost construite nave şi s-a făcut comerţ cu grâne şi lemn. După eliberare, Nessebar s-a transformat într-un mic oraş de pescari. În timpul existenţei sale, oraşul a găzduit şi un episcop, fiind şi centru episcopal. În 1956 oraşul a fost proclamat rezervaţie arhitecturală şi arheologică. Ruinele antice ale zidurilor fortificate, cu porţi, care datează din secolele III-IV, bisericile din secolele V-VI, cele păstrate din secolele X-XI, din perioada medievală şi cele 60 de case din perioada renaşterii dau oraşului şi în prezent o atmosferă cu totul specială. Legendele spun că în timpul existenţei sale, în Nessebar au existat peste 40 de biserici. În prezent există însă date certe doar pentru 26 dintre ele. Moştenirea culturală a vechiului oraş poate fi observată de turişti în cele patru muzee existente: Muzeul de arheologie, Muzeul etnografic, Biserica Sf. Ştefan care conţine fresce din perioada secolelor XIX-XVII şi Biserica Sf. Spas care conţine fresce din secolul XVII. Din 1983, oraşul vechi din Nessebar este înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

Varna

Este un oraş în estul Bulgariei, situat pe coasta de vest a Mării Negre. Este un important port maritim şi staţiune balneară.

Varna mai este numita si „capitala maritimă a Bulgariei”, deoarece este cel mai mare oraş de coastă bulgar. Varna a fost de asemenea pentru mult timp baza Marinei Bulgare. În prezent, aici se află un Muzeu Naval, cu o navă-muzeu.

Sofia

Odata ajunsi in Sofia, puteti cunoaste orasul incepand cu o plimbare pe Bulevardul Vitosha, o zona cocheta, dedicata mai ales cumparaturilor, dupa care va veti opri cu siguranta pentru a savura o cafea , poate la bistroul Havana. Puteti continua cu o vizita in gradinile ce inconjoara Palatul de Cultura, un loc preferat de recreere pentru majoritatea locuitorilor. De asemenea, Piata Parlamentului este un loc impresionant ca si biserica Alexander Nevski.

Atractiile turistice sunt date de peisajul montan si litoralul Marii Negre, cunoscut pentru nisipurile fine, specifice acestei tari. Varna este statiunea vedeta a litoralului Bulgariei.

Preview document

Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 1
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 2
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 3
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 4
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 5
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 6
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 7
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 8
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 9
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 10
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 11
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 12
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 13
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 14
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 15
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 16
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 17
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 18
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 19
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 20
Studiu de caz - vacanță Bansko 2012 - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Studiu de Caz - Vacanta Bansko 2012.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu comparativ privind imaginea destinațiilor turistice Poiana Brașov - România și Bad Gastein - Austria

Lucrarea de față își propune să analizeze două stațiuni turistice montane renumite, una din România, Poiana Brașov și cealaltă din Austria,...

Stațiunea Slănic Moldova

Stațiunea Slănic Moldova I.Prezentarea generală a stațiunii turistice Stațiunea Slănic-Moldova din județul Bacău este așezată pe Râul Slănic, un...

Slănic Moldova

Slănic Moldova este un oraș în judetul Bacău,  România. Are o populație de 5.017 locuitori. Cunoscută localitate balneară, Slănic Moldova este...

Turismul rural în comuna Bran

Turismul rural, ecologic si cultural în comuna Bran Pe baza experienteiternationale si a practicilor întâlnite în ultimii ani, în România sunt...

Serviciile în Turism

Turismul reprezinta astazi, prin continutul si rolul sau, un domeniu distinct de activitate, o componenta de prima importanta a vietii economice...

Hotelurile Hilton

Hilton Hhonors Worldwide : Razboiul loialitatii Hotelurile Hilton privesc cele mai frecvente programe ale oaspetilor ca cel mai important...

Ai nevoie de altceva?