Intership practică

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 6 în total
Cuvinte : 2231
Mărime: 24.83KB (arhivat)
Publicat de: Florea Elena
Puncte necesare: 4
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dr. Săndica Ion
Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala
Universitatea din Bucuresti, Bucuresti
Specializare: Consiliere în Asistență Socială

Extras din referat

F.E. este o mamă de 39 de ani care are o fiică, pe D.E, în vârstă de 19 ani și este căsătorită de 17 ani cu I.I. Aceasta se află la cea de-a doua căsătorie, I.I. fiind tatăl vitreg al lui C.E. Aceștia s-au căsătorit în urmă cu 15 ani, când fata lui F.E. era foarte mică. Familia locuiește în aceeași casă cu mama lui F.E. , o femeie de 69 de ani.

D.E. a terminat acum aproape un an liceul, iar ca orice adolescentă de vârsta ei are un prieten. Relația dintre D.E. și tatăl ei biologic nu a existat până când aceasta a crescut, ea nefiind lăsată să-și vadă tatăl, spunându-i-se doar lucruri rele despre el.

F.E. . nu a lăsat-o pe fiica ei să aibă nicio relație cu tatăl ei, când acesta venea să o viziteze mama îi spunea să plece pentru a nu apela la alte măsuri. Însă, odată cu maturizarea timpurie și creșterea, D.E. a inceput să perceapă altfel lucrurile și să meargă să-și vadă tatăl fără ca mama ei să știe. Până într-o zi când fata i-a spus mamei unde a fost, spunându-i să nu reacționeze într-un mod neadecvat la aflarea veștii. Cele două au avut un conflict pe această temă, dar au ajuns la un numitor comun într-un final: D.E. mergea să-și vadă tatăl fără ca tatăl vitreg să știe.

La începutul căsătoriei relația dintre membrii familiei era una bună, mai existau mici neînțelegeri, dar odată cu trecerea timpului acestea au început să se multiplice și chiar să se agraveze. Fiind la vârsta adolescenței, D.E. avea un prieten, însă tatăl ei vitreg nu era de acord, spunând că ar trebui să învețe, să nu vorbească vecinii despre ea. Din această cauză au și început să apară neînțelegi între cei doi.

De o perioadă de timp I.I. și F.E. sunt plecați în străinătate, D.E rămânând în grija bunicii. Cât timp au fost în țară au existat numeroase conflicte între I.I. și D.E. Mama încerca să diminueze conflictele între cei doi, dar reușea pentru momentul respectiv, fiind o situație ce se repeta aproape zilnic.

D.E. nu era singura persoană cu care I.I. avea conflicte, ci atunci când ceva nu era așa cum considera el că ar trebui să fie și îi vorbea și soacrei pe un ton neadecvat. F.E. încerca să diminueze conflictele din cadrul familiei, vorbind cu soțul ei, dar nu a ajuns la niciun rezultat.

În urma acestor întâmplări, adolescenta a decis că este mai bine să vorbească despre tot ceea ce o macină, dorindu-și să găsească și o soluție.

Stadiul I- Raport (alianță) și structurare

În urma ultimelor discuții din familie, D.E. apelează la un consilier.

C: Bună ziua: Numele meu este Frâncu Alina-Elena. Permiteți-mi să vă spun ce vom face în această ședință. Astăzi ne vom focaliza pe ceea ce considerați dumneavoastră că este cel mai important și veti încerca să gasiți cele mai bune soluții în vederea depășirii acestei situații dificile.

Vom avea 7 ședințe de consiliere, iar pe parcursul fiecărei ședințe vom încerca să parcurgem problema pe care dumneavoastraă o considerați importantă astfel încât să se ajungă la un rezultat pozitiv.

Stadiul II-Obținerea de informații, definirea problemei, identificarea părților pozitive

C: Din câte am înțeles la telefon, ceea ce va determinat să veniți aici este relația pe care o aveți cu mama dumnevoastră și cu tatăl vitreg.

Am înțeles bine?

D.E.: Întra-adevăr, așa este. Nu am o relație tocmai bună cu mama mea și cu soțul ei, căci tată nu îi pot spune. Poate că l-am considerat tatăl meu când eram copil, dar acum am înțeles cu adevărat cum stau lucrurile și nu îl mai pot privi ca pe un părinte.

În fața altora poate părea un om bun, dar acasă nu este așa.

C: Ce v-a determinat să spuneți aceste lucruri despre tatăl dumneavoastră vitreg?

D.E: Atitudinea lui în fiecare zi, faptul că în fiecare zi consumă alcool și face scandal. Nu este zi în care să nu bea și să nu spună că nu îi convine ceva în casă. Mai ales la mine. Mereu îi spune mamei că ies prea mult, că ar fi mai bine să nu am un iubit. O influențează împotriva mea, iar ea nu vede asta. Nu vrea să înțeleagă ceea ce este evident și anume că el mai mult încearcă să ne despartă, decât să fim o familie.

Mamă, este bunica mea,dar eu așa îi spun, nu este de acord cu această situație, locuind în aceeași gospodărie. Însă, pe de altă parte. Ea nu ar fi de acord cu despărțirea lor pentru că se gândește la ce va spune lumea dacă va divorța la vârsta ei și cum se va descurca singură.

Preview document

Intership practică - Pagina 1
Intership practică - Pagina 2
Intership practică - Pagina 3
Intership practică - Pagina 4
Intership practică - Pagina 5
Intership practică - Pagina 6

Conținut arhivă zip

  • Intership practica.docx

Te-ar putea interesa și

Metode de cercetare - forța de muncă pe timp de criză - studenții

Introducere Locul de muncă reprezintă o etapă importantă în viața oamenilor și posibilitatea de a pune în practică toate cunoștințele acumulate...

Program de intervenție educatională (invatare-dezvoltare) dedicat Resurse umane

1. DENUMIRE PROGRAM: Program de internship pentru studenții de resurse umane 2. DURATA: 3 luni 3. CONTEXTUL PROGRAMULUI DE FORMARE: Pe tot...

Agenția națională de administrare fiscală

Organizatia in care vrem sa activam in viitor se numeste Agentia National de Administrare Fiscala(ANAF). Agentia Nationala de Administrare Fiscala...

Recrutarea personalului

1. Ce este recrutarea Recrutarea este procesul prin care atragem (de pe piaţa muncii sau din interiorul companiei) candidaţii cei mai potriviţi...

Intermedierea Locurilor de Muncă pentru Studenții și Absolvenții Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor

I. IDENTIFICAREA IDEII PROIECTULUI ŞI A SURSEI DE FINANŢARE 1.1. Titlul proiectului: Intermedierea locurilor de muncă pentru studenții si...

Engleză în afaceri

1. Socialising - Reading The following text is about cultural diversity. Read it through once and decide which of the three statements (A, B or...

Ai nevoie de altceva?