Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 2184
Mărime: 21.42KB (arhivat)
Publicat de: Ionel Tudorache
Puncte necesare: 6

Extras din referat

CAP 1. Repere informative

Istoria bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 15 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o banca locala, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima institutie bancara din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti. BT este cea mai mare institutie bancara cu capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, care detine 15% din capitalul social, este actionar semnificativ.

Banca Transilvania ofera trei tipuri de carduri:carduri de credit;cadruri de debit;carduri Co-branded

CAP. 2 Cardurile de credit

Oferta de carduri de credit a Băncii Transilvania este formată din:

• MasterCard Forte

• MasterCard Forte pentru medici

• Visa Gold

• Visa Platinum

2.1.MasterCard Forte

Mastercard Forte este un card de credit cu cont în lei şi utilizare internaţionala, pe care poţi obţine o linie de credit de până la 5.000 EURO. Cardul de credit Mastercard Forte poate fi utilizat atât în ţară cât şi în străinătate oriunde apare afişată sigla Mastercard, pentru retrageri de numerar şi plăţi la comercianţi. Datorită tehnologiei cip incorporate, cardul conferă acum o siguranţă sporită tranzacţiilor efectuate.

Cardul este emis pe o perioadă de 2 ani. Limita creditului acordat este de maxim 5 venituri eligibile, în funcţie de scoring, dar nu mai mult de 5000 EUR, cu condiţia încadrării în gradul de îndatorare. Banca Transilvania este unul dintre principalii jucători în domeniul cadurilor, având o cotă de piaţă de aproape 10%. In ceea ce priveşte MasterCard Forte, banca a emis până acum peste 60.000 de carduri, fiind unul dintre cele mai atractive produse datorită avantajelor pe care le oferă clienţilor.

2.2 MasterCard Forte pentru medici

Cardul Mastercard Forte - Divizia pentru Medici este un mijloc de plată flexibil şi eficient, graţie liniei de credit oferite, care poate să ajungă până la 5.000 EUR. Cardul are o perioadă de graţie de maximum 55 de zile, iar rulajul lunar minim este de 10%.Banca Transilvania, prin Divizia Pentru Medici, a adus pe piaţă primul card de credit dedicat în exclusivitate medicilor. Noul produs, Mastercard Forte pentru medici, oferă utilizatorilor beneficiile unui instrument de plată alternativ, cu o linie de credit de până la 5.000 de EUR, Internet Banking gratuit timp de 6 luni şi o poliţă de asigurare malpraxis, în cele mai bune condiţii, informează un comunicat al băncii.

Cardul poate fi folosit pentru plăti la comercianţi atât în ţara, cât şi în străinătate, fără nici un comision. De asemenea, cu Mastercard Forte medicii poţ plăti fără comision, facturile Orange, Vodafone sau Zapp, de la bancomatele BT.

2.3 Visa Gold

Visa Gold este un card de credit cu cont în lei, pe care poţi să-l foloseşti în ţară şi în străinătate, oriunde apare afişată siglă Visa, atât pentru a retrage numerar cât şi pentru a face cumpărături direct de la comercianţi. Cu acest tip de card de credit poţi efectua tranzacţii on-line, off-line şi pe Internet.Cardul are o perioadă de graţie de maxim 55 de zile (dacă începi să-ţi utilizezi creditul în data de 1 a unei luni, perioadă de graţie va fi până în data de 25 a lunii următoare). Cardul este emis pe o perioadă de 2 ani. Limita creditului acordat este de maxim 5 venituri eligibile, în funcţie de scoring, dar nu mai mult de 10.000 EUR (echivalent în lei), cu condiţia încadrării în gradul de îndatorare.

2.4 Visa Platinum

Visa Platinum este un card de credit cu cont în lei, pe care poţi să-l foloseşti în ţara şi în străinătate, oriunde apare afişată siglă Visa, atât pentru a retrage numerar cât şi pentru face cumpărături direct de la comercianţi. Cu acest tip de card de credit poţi efectua tranzacţii on-line, off-line şi pe Internet. Cardul are o perioadă de graţie de maxim 55 de zile (dacă începi să-ţi utilizezi creditul în data de 1 a unei luni, perioadă de graţie va fi până în data de 25 a lunii următoare). Cardul este emis pe o perioadă de 2 ani. Limita creditului acordat este de maxim 5 venituri eligibile, în funcţie de scoring, dar nu mai mult de 30.000 EUR (echivalent în lei), cu condiţia încadrării în gradul de îndatorare.

CAP.3 Carduri de debit

Visa Electron, Mastercard Mondo și Mastercard Direct sunt carduri de salarii, cu cele mai mici comisioane de pe piață. Cardurile de salarii de la Banca Transilvania oferă posibilitatea de a dispune de banii în orice moment, fie prin cumpărări directe de la comercianți, fie prin retrageri de la bancomat.

3.1 Cardul Visa Electron

Cardul poate fi utilizat atât pe teritoriul României cât și în afara țării, oriunde apare afișată sigla Visa/Visa Electron atât pentru retrageri de numerar cât și pentru plăți la comercianți.

Avantajele utilizării cardului Visa Electron:posibilitatea achitării facturilor telefonice Orange, Vodafone, Zapp direct de la bancomatele Bancii Transilvania - comision 0;posibilitatea de a schimba codul PIN direct de la bancomatele Bancii Transilvania- comision 0.

Preview document

Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 1
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 2
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 3
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 4
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 5
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 6
Principalele instrumente moderne de plată la Banca Transilvania - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Principalele Instrumente Moderne de Plata la Banca Transilvania.doc

Te-ar putea interesa și

Cardul și plățile prin card

INTRODUCERE Lucrarea de față iși propune să analizeze aspectele relevante ale cardurilor bancare, instrumente de plată care sunt asimilate tot mai...

Cardul - produs bancar modern la Banca Transilvania

Introducere Banca Transilvania reprezinta una dintre cele mai atractive actiuni listate la bursa datorita ritmului de crestere inregistrat de la...

Analiza Produsului Bancar Mastercard Gold

1. Prezentarea societătii si produselor oferite de BRD-GSG 1.1. Prezentarea societătii BRD-GSG Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca...

Organizarea și funcționarea băncilor comerciale din România pe exemplul Băncii Transilvania

INTRODUCERE Lucrarea Organizarea și funcționarea băncilor comerciale din România pe exemplul Banca Transilvania dorește să evidențieze progresele...

Banca Transilvania

CAPITOLUL I “PREZENTAREA GENERALA A BANCII TRANSILAVANIA” ELEMENTE DEFINITORII ALE SOCIETATII “BANCA TRANSILVANIA” S.A. BANCA TRANSILVANIA este...

Cardul de credit Mastercard Credisson BT

PREZENTAREA BANCII TRANSILVANIA Istoria bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 15 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost...

Ai nevoie de altceva?