Etapele constituierii unei societăți comerciale

Referat
8.7/10 (4 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1425
Mărime: 8.94KB (arhivat)
Publicat de: Emanoil Dumitrache
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pavel Stanciu

Cuprins

  1. 1. Stabilirea denumirii societatii comerciale de catre asociati sau actionari:
  2. Denumirea trebuie rezervata la Oficiul Registrului Comertului (denumirea nu trebuie sa apartina altei societati comerciale si trebuie sa corespunda cerintelor legale). Trebuie facuta si rezervarea emblemei societatii, emblema nefiind obligatorie.
  3. La Oficiul Registrului Comertului se completeaza de unul dintre asociati un formular de verificare a disponibilitatii si de rezervare a denumirii societatii in care se vor trece 3 variante de denumire a noii societati, in ordinea preferintelor. Daca prima denumire nu poate fi aprobata, se va verifica a doua denumire iar daca nici aceasta nu va fi aprobata se va verifica si ultima varianta.
  4. Daca exista si o emblema se va completa si un formular de rezervare a emblemei, care trebuie insotit de reprezentarea grafica a emblemei in 10 exemplare cu dimensiunea de 5 - 6 cm. Dovezile de rezervare a denumirii si emblemei se elibereaza in 2 zile de la depunerea cererilor (uneori in 24 de ore).
  5. 2. Expertiza aporturilor in natura la capitalul social
  6. Bunurile care vor fi aduse in societate de catre asociati sau actionari si care constituie capital social, trebuie evaluate de experti autorizati in domeniu.
  7. Aporturile in natura pot fi : cladiri, masini, utilaje, calculatoare, programe de calculator, etc.
  8. Expertii vor intocmi un raport in care se va mentiona daca aporturile in natura pot constitui capital social conform legii si vor stabili valoarea acestora (valoarea se mentioneaza in actul constitutiv al societatii).
  9. 3. Redactarea actului constitutiv
  10. Dupa ce asociatii sau actionarii au primit dovada rezervarii denumirii si emblemei si dupa evaluarea aporturilor in natura (in cazul in care acestea exista) se trece la redactarea actului constitutiv.
  11. Redactarea actului poate face fie de catre asociati sau actionari, fie de persoane cu studii juridice (avocatii, consilierii juridici sau notari). Actul constitutiv va fi autentificat la un birou notarial.
  12. La cerere, actul constitutiv poate fi redactat de catre consilierii juridici ai Biroului unic deschis la Oficiul Registrul Comertului.
  13. Actul constitutiv trebuie semnat de catre toti asociatii sau actionarii societatii infiintate.
  14. 4. Deschiderea contului provizoriu al societatii la banca
  15. Se va deschide un cont provizoriu al societatii la o banca de catre unul din asociati sau de un imputernicit al acestora.
  16. La alegerea bancii trebuie sa aveti in vedere avantajele pe care banca le poate oferi societatii tale:
  17. - calitatea si promptitudinea serviciilor;
  18. - cuantumul comisioanelor practicate de banca;
  19. - facilitati sau credite, etc.
  20. Unul dintre actionari sau imputernicitul societatii se va prezenta la Serviciul pentru Persoane Juridice al bancii cu urmatoarele acte:
  21. - actul constitutiv;
  22. - actul de identitate;
  23. Vor trebui completate formularele bancii pentru deschiderea imediata a contului provizoriu si se va plati comisionul practicat de banca pentru aceasta operatiune.
  24. 5. Varsarea capitalului social in contul provizoriu al societatii
  25. In acest cont provizoriu se va varsa capitalul integral sau partial (nu uitati sa luati chitanta care dovedeste depunerea capitalului!).

Preview document

Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 1
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 2
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 3
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 4
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 5
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 6
Etapele constituierii unei societăți comerciale - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Etapele Constituierii unei Societati Comerciale.doc

Alții au mai descărcat și

Societăți comerciale

NOTIUNEA DE SOCIETATE COMERCIALA Dezvoltarea economiei de piata a determinat o continua extindere a sferei de aplicare a dreptului comercial si...

Constituirea unei societăți comerciale

Pentru constituirea societatilor comerciale este necesara intocmirea si procurarea unor acte, obtinerea unor avize, etc. dupa cum urmeaza: A....

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?