Plan de afacere - SC Remobila

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 7 în total
Cuvinte : 1223
Mărime: 16.23KB (arhivat)
Publicat de: Cosmin Prodan
Puncte necesare: 8

Extras din referat

1. Descriere generala a afacerii

S.C. Remobila are ca domeniu de activitate prelucrarea mobilei vechi/uzate cu codul CAEN 3109 ( Fabricarea si reconditionare mobila). Firma noastră va oferi servicii de colectare, restaurare şi vânzare a diverselor piese de mobilier cliențiilor cu venituri mici și medii care nu-și permit achiziționarea unui mobilier nou, dar și poprietarilor de cafenele, localuri, birouri.

Misiunea firmei este de a oferi clientilor sai mai mult decat simple piese de mobilier; doreste sa ofere o atmosfera calda si primitoare caselor sau birourilor celor ce apreciaza calitatea produselor noastre.

Obiectivele noastre pe termen scurt sunt următoarele: lansarea site-ului; găsirea purtătorilor de mesaj; distribuirea de afişe în scările blocurilor; amenajare spaţiu de colectare a mobilei; încheiere contracte cu asociaţiile de locatari; încheiere parteneriat cu o firmă auto; încheiere contract de reconditionare mobila scoli.

Cele pe termen lung constau în: parteneriate cu agenţiile imobiliare; construirea unui show-room propriu; atragerea clientilor cu venit ridicat, care doresc ceva personalizat pentru afacerea lor.

Produsele pe care le vom comercializa sunt obiecte de mobilier făcute fie prin restaurarea unor obiecte de mobilă veche, fie prin reutilizarea resurselor de lemn din mobila foarte uzate.

Piata pe care dorim sa intram nu este exploatata inca in Arad, fiind putini concurenti care se ocupa si de reconditionarea mobilei. Unul dintre acestia este Azteca Grup, prezent deja pe piata locala.

Concurenta indirecta este reprezentata de firme precum Casa Rusu, Mobexpert, Staer care acoperă o mare parte din piaţa locala de mobilă. Acestea nu acoperă şi nisa de piaţa pe care firma noastră doreşte să o acopere.

Ceea ce va aduce success firmei noastre sunt produsele unicate pe care le realizam la cererea clientilor nostri.

2. Produse si servicii

Produsele pe care le vom comercializa sunt obiecte de mobilier făcute din fie prin restaurarea unor obiecte de mobilă adunate, fie prin reutilizarea resurselor de mobilă adunate: de exemplu, prin transformarea unui şifonier clasic într-un birou. Se pot realiza în funcţie de cerere cât şi de creativitatea designerului diverse piese de mobilier care să aibă un aspect extrem de plăcut şi care sa atragă ochiul publicului doritor.

Publicul tinta sunt persoanele cu venituri modeste, dar si proprietarii de localuri si cafenele care vor sa îşi mobileze aceste afaceri într-o notă discordantă de cele ale competiţiei şi pentru a atrage un public specific acestui tip de consumatori.

3. Plan de marketing

Analiza pietei

Firma noastra ofera produse de calitate pentru clienti care apreciaza mobile atent executata si aspectul placut al lemnului masiv excelent finisat. In general, aceste persoane au o varsta cuprinsa intre 25-50 ani, au venituri constante. Firma isi ofera produsele prin intermediul unui site, urmand ca peste aproximativ 2 ani sa-si deschida propriul show-room.

S.C. Remobila doreste sa ofere clientilor sai posibilitatea de a achizitiona piese mobiliare reconditionate la un pret acceptabil cu o calitate buna. De asemenea, firma noastra doreste sa se remarce atat prin calitatea , cat si prin gama variata de design-uri.

Piata actuala a inregistrat cresteri semnificative dupa anul 2004/2005, in special in anul 2007. O data cu instalarea crizei financiare, in 2008/2009, piata, in general, a experimentat o scadere de 15%. Piata mobilei a fost afectata, la randul ei, de reactia cumparatorilor de a-si minimiza costurile si a investi inteligent.

Preview document

Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 1
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 2
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 3
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 4
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 5
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 6
Plan de afacere - SC Remobila - Pagina 7

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afacere - SC Remobila.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC Marion SA

CAPITOLUL I. AFACEREA 1.1. Firma Pentru realizarea planului de afaceri am avut in vedere o firmă inexistentă ca persoană juridică, S.C. “MARION”...

Analiza unei firme de mobilă

INTRODUCERE S.C MOBSTEEL S.R.L. este o firmă din România specializată în producţia de mobilier la comandă şi serie şi oferă o gamă largă de...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

Plan de afaceri - clinică veterinară

“MedZoo” S.R.L. inregistrata pe data de 12.12.2011 la camera inregistrarii de stat din orasul Chisinau este o intreprindere cu forma organizatotico...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Ai nevoie de altceva?