Prezentare Orange

Referat
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 4919
Mărime: 54.88KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Sava Dragu
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Intr-adevar, valoarea vietii rezida in comunicare: un cuvant, o soapta, un zambet, o mangaiere – toate marturisesc stari sufletesti, emotii, idei, viziuni. Iata de ce ni s-a parut interesant sa exploram o parte a acestui concept si anume cea referitoare la telefonia mobila. Am ales in acest sens firma Orange Romania S.A., reprezentanta in Romania a grupului international Orange.

Dupa ce am intocmit o scurta descriere a firmei, am alcatuit seturi de intrebari corespunzatoare domeniilor de analiza ale situatiei mangeriale. Am imaginat prezentarea sub forma unui interviu luat specialistilor Orange in cadrul fiecarei categorii mentionate. Iata intrebarile la care am incercat sa raspundem cat mai concludent:

- Planificare: Care este misiunea firmei Orange?, Ce obiective v-ati propus pentru anul viitor?, Care sunt prioritatile Orange Romania pentru 2005?, Ce strategie de dezvoltare a pietei ati adoptat?, Ce strategie de dezvoltare a produselor sau serviciilor aveti in vedere?, In ce consta strategia diversificarii la Orange?, Care este strategia concurentiala adoptata la Orange?.

- Cultura organizationala si etica in afaceri: Care sunt principiile firmei Orange?, Aveti un sistem de valori care isi pune amprenta asupra conceptiei firmei privind etica afacerilor?, Cat de important este climatul etic pentru performantele manageriale si ce parere aveti despre coruptie?, Este necesara etica in afaceri?, De ce orange?

- Sistemul decisional: Ce metode folositi in adoptarea unei decizii?, Cine participa in luarea deciziilor?, Care sunt implicatiile culturale in procesele decizionale?

- Organizare: Care sunt caracteristicile structurii alese de firma Orange?, Care sunt principalele consecinte vizavi de tipul de piramida ierarhica adoptat?, Cum actioneaza mediul extern in elaborarea organigramei?, In ce privinte exceleaza firma referitor la designul organizatoric adoptat?, In ce masura se diferentiaza structura Orange Romania de restul firmelor romanesti?

- Managementul resurselor umane: Care sunt criteriile de selectie a personalului?, Care este modulul de evaluare a performantelor?,Care sunt cerintele pe cale le are Orage de la un manager?, Cum pot evolua angajatii in cadrul firmei?, Cum sunt recompensati angajatii?

- Motivatie: Cum sunt motivati angajatii Orange?, Care este mediul in care lucreaza angajatii?

- Controlul managerial: Care este scopul realizarii unui control managerial in firma Orange?, Ce tipuri de control foloseste firma Orange?, Ce standarde de performanta se asteapta de la organizatie?, Ce metode si sisteme de control foloseste firma Orange?

Raspunsurile, desigur, le veti afla citind capitolul II al proiectului.

Una din cele mai provocatoare misiuni a fost gasirea a trei tipuri de actiuni care sa reflecte imaginea firmei intr-un mod bun, rau si “urat”. Va multumim ca ne-ati dat posibilitatea sa ne punem perspicacitatea la incercare, vrand sa gasim cele mai reprezentative actiuni si cele mai pertinente recomandari.

In final, am sintetizat tot ceea ce merita retinut intr-un capitol de concluzii din care cea mai importanta este ca un management superior,mai ales in domeniul serviciilor, se cladeste cu seriozitate si implicare, pornind de la oameni si nevoile lor.

De-a lungul realizarii acesui proiect, fiecare am depus un efort de 27,5%, cumuland astfel un total de 110%. Am lucrat ca o echipa, am pus suflet in ceea ce am realizat si speram ca dumneavoastra veti sesiza si veti aprecia asta.

Va invitam in continuare sa incepeti calatoria in lumea Orange

Capitolul 1. Descrierea firmei

1.1. Carte de Vizita Orange România

- Nume companie: Orange România S.A.

- Inreg.Reg.Comertului cu nr: J40/10178 /1996 din data de

04/12/1996

- Cod unic: 9010105

- Domeniu de activitate: telefonie mobila

- Cod CAEN: 6420 (Sectiunea I – Telecomunicatii)

- Orange România este parte a grupului Orange, detinut de

France Telecom

- Companie lansata la 6 decembrie 1996 (re-brandata pe 5 aprilie 2002)

- Numar de abonati: peste 3,6 mil utilizatori

- Segment de piata detinut în prezent: 49.2%

- Numar de angajati: peste 1.500

- Cifra de afaceri 2003: 448 mil euro

- Orange ofera cea mai larga arie de acoperire: 96% din populatie si 78% din teritoriul României

- Orange lanseaza în permanenta produse si servicii de ultima ora, axate pe nevoile clientilor

- Orange are o retea proprie de 17 magazine în toata tara – Bucuresti, Craiova, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Bacau, Târgu Mures, Timisoara, Ploiesti, Sibiu, Brasov, Arad, Suceava.

- Grupul Orange activeaza in 22 tari din întreaga lume si urmareste ca pâna in anul 2005, sa aiba o prezenta pe piata care sa acopere 1,5 miliarde oameni.

- Orange România are implementat un sistem de management al calitãtii certificat conform ISO 9001.

- Slogan: The future’s bright, the future’s Orange!

1.2 Profilul firmei

- Ce este Orange-

În lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distante, care vorbesc limbi diferite si au moduri de viatã diferite. Dar toti au ales acelasi lucru: sã comunice asa cum simt, sã priveascã cu deschidere si optimism spre viitor. Pe toti îi apropie Orange, una din cele mai importante companii de comunicatii la nivel mondial. Intrarea pe piata romaneasca in 1996 a insemnat inceperea drumului spre implementarea unor valori solide ce definesc maniera de tratare a clientilor si de dezvoltare a solutiilor optime. De fapt, Orange inseamna schimbarea tiparelor existente in incercarea de a progresa permanent pentru a oferi servicii de calitate, inovatii si transparenta.

- Orange in cifre

Situatia financiara solida a companiei ii permite acesteia orientarea catre o strategie pe termen lung. Parte a grupului Orange, divizie a companiei France Telecom, a raportat in al treilea semestru al anului 2004 o cifra de afaceri de 448 milioane euro si o cresterea substantiala a bazei de clienti de 4.37 milioane in 30.09.2004. Profitul operational inaintea cheltuielilor cu amortizarea a atins 147 milioane de euro, in raport cu 108 milioane de euro in primul semestru din 2003. Pentru anul 2005 se are în vedere o crestere a veniturilor de 981 milioane dolari.

Orange Romania are un capital social in valoare de 935,97 miliarde de lei. Structura actionariatului include Orange Franta - 51 la suta, Wirefree Services Belgia - 22,26 la suta, Alcatel Olanda - 2,87 la suta, doua companii romanesti - MBL Computers si Radcom, fiecare cu cate un pachet de 1,6 la suta din actiunile operatorului, iar restul de 20,67 la suta sunt in proprietatea a opt firme de investitii controlate de AIG Consortium.

- Clienti, furnizori, piete, concurenti

Compania Orange Romania si-a propus intrarea pe piata romaneasca cu servicii care sa se adreseze unor categorii diverse de persoane fizice si juridice, incepand de la omul de rand cu dorina de a-i simti mai aproape pe cei dragi, pana la marile companii cu cerinte mai exigente. In acest sens, firma poseda avantajul apartenentei la Grupul Orange care constituie principalul furnizor de tehnologie de varf si know-how. Pe de alta parte, Orange Romania are incheiate contracte cu numerosi colaboratori interni si internationali cu care lucreaza pentru imbunatatirea permanenta a produselor si serviciilor: Alcatel, Nokia, Sony, Philips, Motorola (pentru telefoane si componente), T-Mobile, Telefonica Mobiles si Vodafone (pentru serviciile de platã mobilã), Microsoft, IBM (pentru inovatii in telecomunicatii) etc. Preocuparea pentru calitate si inovatie este permanenta si necesara in conditiile unui mediu concurential agresiv reprezentat in principal de companiile Connex si Zapp Mobile. Datorita strategiilor aplicate s-a reusit devansarea concurentei la mijlocul anului trecut, Orange castigand astfel o binemeritata pozitie de lider al comunicatiilor mobile.

Preview document

Prezentare Orange - Pagina 1
Prezentare Orange - Pagina 2
Prezentare Orange - Pagina 3
Prezentare Orange - Pagina 4
Prezentare Orange - Pagina 5
Prezentare Orange - Pagina 6
Prezentare Orange - Pagina 7
Prezentare Orange - Pagina 8
Prezentare Orange - Pagina 9
Prezentare Orange - Pagina 10
Prezentare Orange - Pagina 11
Prezentare Orange - Pagina 12
Prezentare Orange - Pagina 13
Prezentare Orange - Pagina 14
Prezentare Orange - Pagina 15
Prezentare Orange - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Prezentare Orange.doc

Alții au mai descărcat și

Caracteristici actuale și de perspectivă ale pieței

1.- Prezentarea societatii In anul 2000 France Telecom a achizitionat Orange de la Mannesman si a reunit toate activitatile sale in domeniul...

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Cariera Profesională - Consideratii Teoretice

INTRODUCERE Primordial în Managementul Resurselor Umane este asigurarea şi dezvoltarea permanentă a potenţialului uman, astfel încât să se obţină...

Strategii de creștere a vânzărilor în cadrul SC Orange România SA

INTRODUCERE Prezenta lucrare, intitulată Strategii de creştere a vâzărilor în cadrul S.C. ORANGE ROMÂNIA S.A., constituie tema licenţei pe care am...

Cultura organizațională în multinaționale

Capitolul 1 . Cultura organizaţională „Termenul de cultură are un aspect deosebit de extins în definiţii. Prin termenul de cultură în accepţiunea...

Responsabilitatea socială - studiu de caz Orange România

Partea I. Noţiuni teoretice privind responsabilitatea socială 1. Definirea şi conţinutul conceptului de responsabilitate socială În prezent,...

Responsabilitatea socială corporativă

Responsabilitatea sociala corporativa (RCS) este un termen care a fost introdus cu ceva timp in urma, dar se pare ca a capatat contur in secolul al...

Analiza mixului de marleting la Orange România

INTRODUCERE Mixul de marketing poate fi definit ca un instrument de realizare a politicii de marketing a firmei, care constă dintr-o combinaţie...

Proiect Strategie Orange

1. PREZENTAREA FIRMEI a. Orange este ceea ce suntem si ceea ce facem, în fiecare zi În lume sunt peste 50 de milioane de oameni pe care îi...

Analiza Mediului de Marketing al SC Orange România SA

Cap.I. Prezentarea firmei ORANGE ROMANIA 1.1. Descrierea firmei In anul 2000 France Telecom a achizitionat Orange de le Mannesmann si a reunit...

Ai nevoie de altceva?