Principalele instituții ale UE

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1734
Mărime: 9.17KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din referat

CONSILIUL EUROPEAN

Este alcatuit din sefii de state(sau guverne)ale celor 27 de tari care sunt in present member ale Uniunii Europene. La inceput el a constituit o institutie neformala,care se intrunea numai aunci cand se considera necesar.Din 1987 a devenit institutie a Uniunii Europene,odata cu intrarea in vigoare a Actului Unic European.

Intalnirtile sale au loc de doua ori pe an Presedintele Consiliului European se schimba osata la sase luni ,pe baza principiului rotatiei. Consiliul stabileste liniile si obiectivele fundamnetale ale politicii U.E.,avand competente directorare. In cazuri exceptionale,Cpnsiliul solutioneaza si probleme care nu au putut fi rezolvate la nivel ministerial,deblocand situatii de criza sau dezacordurile dintre statele menbre. In cea mai mare parte din timp,insa,Consiliul se ocupa de problemele ce privesc cadrul si perspectivele generale de evolutie a Uniunii Europene,o atentie speciala fiind acordata politicii externe si a securitatii comune.

Tratatul de reforma adoptat la Lisabona in 2007 inscrie o importanta inovatie: se prevede ca presedintia Consiliului European nu se va mai exercita pe viitor de tarile member prin rotatie ,ci va fi exercitata de un presedinte ales pe o perioada de doi ani si jumatate.

PARLAMENTUL EUROPEAN

Cuprinde in prezent 786 membri din 27 tari,alesi pe un termen de cinci ani,care isi desfasoara activitatrea in sedinte plenare,comisii de specialitate si noua grupuri politice parlamentare. Incepand din 1979 ,membrii Parlamentului European sunt alesi prin vot universal,direct si secret.

Prin Tratatul de reforma adoptat la Lisabona in 2007 sa stabilit ca numarul membrilor Parlamentului European nu poate depasi 750. Ca urmare a negocierilor purtate si a solicitarilor exprese a Italiei ,numarul de europarlamentari ai acestei tari a fost sporit de la 72 la 73(egal cu Marea Britanie),astfel incat numarul total al parlamentarilor europeni a devenit 751.

Functiile Parlamentului European sunt de control politic ,de consultare si de decizie.

Parlamentul exercita impreuna cu Consiliul de Ministri puterea legislative (“procedurta de codecizie”). El exercita totodata si o supraveghere democratica asupra activitatii tuturor institutiilo comunitare:el confirma numirea Comisiei(pe care are dreptul sa o si revoce).Parlamentul European exercita si copetenta bugetara ,impreuna cu Consilil de Ministri.

Tratatul Constitutional(in varianta perfectata in 2005)cuprinde doua importante documnete:Protocolul privind rolul parlamentelor nationale incadrul Uniunii Europene si Protocolul privind aplicarea principiilor subsidiaritatii si proportionalitatii,ambele consacrand prerogative sporite ale parlamentelor nationale in promovarea si apararea intereselor nationale ale statelor member. Aceste documente au fost mentionate in anexe la Tratatul de reforma adoptat la Lisabona in 2007. Termenul de sase saptamani pervazute initial prin fostul Tratat Constitutional ,in care parlamentele nationale puteau sa adreseze un aviz motivate daca opinau ca un proiect de act legislativ nu este conform cu principiul subsidiaritatii prin Tratatul de reforma a fost majorat la opt saptamani.

Organizarea si functionarea Parlamentului European se intemeiaza pe un regulament ce consacra preceduri di mecanisme de mucru ce sunt ,in cea mai mare parte ,asemanatoare cu cele din parlamentele nationale.

CONSILIL DE MINISTRI

Este principalul organ de decizie al Uniunii Europene ,stability prin tratatele constitutive inca din 1950.

La activitatea Consiliului de Ministri participa cate un ministru din fecare tara membra a U.E. (ministru de externe sau alt ministru),dar ponderea voturilor la dezbaterile si adoptarea hotararilor este diferentiata dupa cum urmeaza:

-Germania,Franta,Italia si Marea Britanie 29 voturi fiecare

-Spania si Polonia 27 voturi fiecare

-Romania 14voturi

-Olanda 13voturi

-Belgia,Republica Ceha,Grecia,Ungaria,Portugalia 12 voturi fiecare

-Austria,Suedia,Bulgaria 10voturi fiecare

-Danemarca,Irlanda,Lituania,Slovacia,Finlada 7voturi fiecare

-Cipru,Estonia,Letonia,Luxemburg 4voturi fiecare

-Malta 3 voturi

In sistemul actual stabilit la Nisa ,majoritatea calificata pentru adoptarea hotararilor este de 225 voturi(din totalul de 345),care trebuie sa apartina cel putin la 14 state(daca se dezbate o propunere a Comisiei). Daca nu exista o propunere a Comisiei care se dezbate ,majoritatea trebuie sa fie ceea de doua treimi din statele member.

Incepand cu data de 1 noiembrie 2014 ,majoritatea calificata va fi cel putin 55% din membrii Consiliului ,cuprinzand cel putin 15 state din acestia si reprezentand stalele menbre care intalnesc cel putin 65% din populatia Uniunii. Minoritatea de blocare trebuie sa cuprinda cel putin patru membri ai Consiliului ,in caz contrat se considera a fi intrunita majoritatea calificata.

Atributiunile Consiliului de Ministri sunt urmatoarele:adopta legislatia europeana(in majoritatea cazurilor ompreuna cu Parlamentul European) coordoneaza marile orientari ale politicii economice a statelor member; inceie acorduri internationale in numele U.E.; aproba bugetul U.E. impreuna cu Parlamentul European;defineste politica externa si de securitate comuna a Uniunii Europene;coordoneaza cooperarea intre instantele judiciare si fortele de politie nationale in materie penala.

Preview document

Principalele instituții ale UE - Pagina 1
Principalele instituții ale UE - Pagina 2
Principalele instituții ale UE - Pagina 3
Principalele instituții ale UE - Pagina 4
Principalele instituții ale UE - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Principalele Institutii ale UE.doc

Te-ar putea interesa și

Recrutarea și Selecția Personalului din Administrația Publică

1.1. Definirea conceptului de management Managementul resurselor umane este o responsabilitate a tuturor celor care conduc oameni, în calitate de...

Protecția Juridică a Copilului în România

SECTIUNEA I. EVOLUTIA CONCEPTULUI DE DREPTURI ALE COPILULUI ÎN DOCUMENTELE INTERNATIONALE La nastere omul este imatur si slab echipat fizic,...

Practică în cadrul unei instituții publice

A. Aspecte generale - Scurt istoric al Universitatii Lucian Blaga Inaugurarea unei şcoli este întotdeauna un eveniment plin de semnificaţii...

Analiză comparativă România-Franța

“Propuneri privind conceperea si constituirea sistemului educativ privind functionarul comunitar roman”. ARGUMENT Începutul anilor ’2000 este...

Managementul Riscului de Lichiditate

Cap I Teorii financiare privind conceptual de lichiditate bancara 1.1 Teorii privind lichiditatea Teoria preferinţei pentru lichiditate Teoria...

Strategia - tipuri de strategii și politici publice locale

I. STRATEGIA 1.1 Definitii si concepte Strategia defineste incotro doreste organizatia sa se deplasese pentru a-si indeplini misiunea, respectiv...

Analiza Indicatorilor Economici ai Spaniei

Capitolul I “Potentialul turistic in Spania” 1.1 Descrierea generala a Spaniei Spania este prin excelenta o piata primitoare de turisti....

Cercetările de Marketing

Cap. 1. Caracteristicile şi tipologia cercetărilor de marketing 1.1. Definirea cercetărilor de marketing Orientarea de marketing a activităţii...

Ai nevoie de altceva?