Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2398
Mărime: 158.83KB (arhivat)
Publicat de: Eric Danilă
Puncte necesare: 7

Extras din referat

Beneficiar: Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Bacau, locuitorii Municipiului Bacau, turistii.

Amplasare: Zona studiata se afla situata la limita teritoriului administrativ al Mun. Bacau în

partea nord-estica.

Suprafata studiata se invecineaza:

- la nord lacul de acumulare;

- la sud cu str. Milcov;

- la est cu lacul de acumulare;

- la vest cu lacul de acumulare.

SCOPUL SI OBIECTIVELE PRINCIPALE ALE PUZ (Plan Urbanistic Zonal)

Zona care constituie obiectul Planului Urbanistic Zonal - Reabilitare si modernizare Insula de

Agrement -municipiul Bacau – judetul Bacau se afla situata inintravilanul municipiului, in apropierea Râului Bistrita

Interesul urbanistic al autoritatii publice locale este de a recupera, salubriza si a reamenaja,

astfel incat sa devina o importanta zona de atractie pentru timpul liber al cetatenilor din localitate. Prezentand o importanta deosebita in contextul orasului, fiind una din cele mai importante zone de agrement la nivelul municipiului, obiectivele necesare a fi rezolvate in cadrul prezentul Plan Urbanistic Zonal raspund necesitatii de refacere, reamenajare si punere in valoare a zonei, iclusiv completarea si dotarea ei cu toate instalatiile si obiectivele de prestari de servicii necesare unei zone de agrement.

Introducerea lucrazii P.U.Z. reabilitare si modernizare Insula de Agrement in lista obiectivelor de investitii a Primariei Municipiului Bacau, reprezinta unul din eforturile administratiei publice locale orientate spre cresterea calitatii vietii cetatenilor, ce vizeaza reabilitarea si valorificarea spatiilor plantate publice in concordanta cu principiile dezvoltarii durabile. Prin realizarea acestui proiect se doreste ca Insula de Agrement sa devina un model de educatie ecologica a comunitatii, un spatiu de recreere si destindere pentru cetatenii municipiului.

Lucrarea se elaboreaza in scopul definirii unui mod coerent de organizare urbanistica si peisagistica a Insulei de Agrement Bacau, precum si a unui set de categorii de interventii destinate crearii unui cadru spatial-volumetric, ambiental si de imagine corespunzator importantei valorilor sale de patrimoniu natural, vocatiei zonei si importanteo sale in ansamblul orasului.

Scopul studiului este stabilirea obiectivelor, actiunilor, proprietatilor si reglementarilor de urbanism necesar a fi aplicate in utilizarea terenurilor, in organizarea peisagera, in corelare cu strategia de dezvoltare, salubrizarea si reamenajarea zonei, astfel incat sa devina o importanta zona de atractie pentru petrecerea timpului liber.

Obiectivul lucrarii il constituie elaborarea unor reglementari integrate (restrictii si permisivitati de interventie, pe de o parte, precum si categorii de interventii incurajate de autoritatile locale in scopul sustinerii interesului public), care sa orienteze dezvoltarea urbanistica a zonei si deblocarea procesului de interventii compatibile cu functiunea dominanta a zonei.

Lucrarea urmareste realizarea unei compozitii coerente din punct de vedere urbanistic si configurarea unei estetici a ansamblului compozitional in zona studiata.

Obiectivul P.U.Z. se constituie intr-un studiu ce consta in analiza situatiei existente, potentialului de dezvoltare urbanistic a zonei si propuneri de organizare functionala, volumetrica si tehnica a zonei, urmarindu-se totodata crearea unei subzone cu functiuni de ordin social, cultural, relaxare si nu in ultimul rand estetic.

Proiectul va propune amplasarea cat mai judicioasa a elementelor urbanistice si arhitecturale definit de: constructii, alei pietonale, mobilier stradal si spatii verzi.

P.U.Z. reabilitare si modernizare Insula de Agrement urmareste realizarea urmatoarelor obiective:

1. recuperarea, salubrizarea si reamenajarea zonei astfel incat sa devina o importanta zona de atractie la nivelul municipiului Bacau;

2. stabilirea unui mod de organizare coerenta din punct de vedere arhitectural, peisagistic si urbanistic a zonei precizand, de asemenea, categoriile de interventie necesare concretizarii sale;

3. configurarea unui cadru spatial-volumetric, ambiental si de imagine corespunzator importantei si rolului sau la nivel municipal;

4. protejarea, reabilitarea si valorificarea patrimoniului natural reprezentat de spatiile verzi din zona in conexiune cu ecosistemele din teritoriu;

5. distribuirea echilibrata si eficienta a activitatilor in zona, in concordanta cu functiunea urbanistica determinata, vocatia zonei si inserarea sa in contextul spatial-functional al orasului.

6. ridicarea nivelului de comportament civic al cetatenilor si a atitudinii urbane responsabile fata de spatiile verzi ale orasului.

Sursele de finantare: Aquapark, un spatiu de joaca destinat copiilor, o zona moderna pentru sporturile nautice, un skaterpark, plaja de nisip, un ponton de lemn extins peste apa pe latura de est a insulei, terenuri sportive multifunctionale, chiar si un amfiteatru in aer liber pentru manifestari culturale diverse si terase pentru petrecerea timpului liber – toate acestea ar fi trebuit sa existe deja pe Insula de Agrement. Primele idei de modernizare a acestui spatiu au aparut inca din anul 2008, cand Primaria a atribuit un contract pentru servicii de proiectare unei firme din Iasi, cu o valoare de 300.000 de lei.

Proiectarea a fost reluata in 2009, cand o firma din Bucuresti a castigat contractul pentru servicii de proiectare in valoare de 566.227 de lei. Aceasta a pregatit proiectul pentru aplicatia pe Programul Operational Sectorial 2007-2013, axa 5, Promovarea Turismului prin modernizarea infrastructurii.

Din 2009 incoace consilierii locali au aprobat numeroase documente cu privire la proiect si au facut chiar si dezbatere publica la inceputul anului 2010. Prin HCL 383 din 2009, consilierii locali au aprobat proiectul “Reabilitare si modernizare Insula de Agrement” si depunerea Cererii de finantare in vederea obtinerii finantarii nerambursabile prin POR 2007-2013. Tot in sedinta din noiembrie 2009, s-a dat acceptul pe studiul de fezabilitate, documentatia si indicatorii tehnico-economici si chiar pe contributia municipiului in valoare de aproximativ 21 de milioane de lei.

Preview document

Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 1
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 2
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 3
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 4
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 5
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 6
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 7
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 8
Reabilitare și modernizare - Insula de Agrement Bacău - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Reabilitare si Modernizare - Insula de Agrement Bacau.doc

Te-ar putea interesa și

Turismul de Agrement în Județul Bacău

INTRODUCERE În perioada actuală, când turismul a devenit o activitate de mare importanţă socială, economică şi chiar politică, atât pe plan...

Lucrare de practică Primăria Bacău

1.PREZENTAREA INSTITUTIEI PUBLICE 1.1. Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala Primaria Municipiului Bacau este...

Studiu aplicativ privind eficientizarea activității Primăriei Bacău

Capitolul 1: Organizarea şi funcţionarea Primăriei Mun. Bacău. Premise şi factori de impact. 1.1.Cadrul general de înfiinţare şi organizare a...

Ai nevoie de altceva?