Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi

Referat
9/10 (1 vot)
Domeniu: Geografie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 16 în total
Cuvinte : 2266
Mărime: 23.04MB (arhivat)
Publicat de: Vlaicu Gheorghe
Puncte necesare: 6

Extras din referat

generalitati

Argentina este o republică federală. Se învecinează la nord cu Bolivia şi Paraguay; la est cu Brazilia, Uruaguay şi Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic şi Chile; la vest cu Chile. Ţara ocupă cea mai mare parte în sudul Americii de Sud şi are forma unui triunghi cu baza la nord şi vârful la Punta Dungeness, extremitatea sudică a continentului. Lungimea teritoriului, de la nord la sud, este de aproximativ 3330 km iar lăţimea maximă este de aproximativ 1384 km. Argentina include şi Ţara de Foc, care cuprinde jumătatea estică a Insulei Mari a Ţării de Foc şi numeroase insule vecine (ca de exemplu Isla de los Estados). Suprafaţa ţării este de 2 780 400 km2; este ca mărime a doua ţară sud-americană (după Brazilia). Împreună cu Insulele Falkland şi celelalte insule din sudul Atlanticului are o suprafaţă totală de 2 808 602 400 km². Coastele argentiniene au o lungime de 4990 km.

Relieful

Argentina cuprinde o diversitate de forme de relief: munţi, podişuri şi câmpii. Graniţa de vest traversează Anzii, cel mai mare lanţ muntos din America de Sud. Anzii patagonieni care formează graniţa naturală dintre Argentina şi Chile, au înălţimi până la 3600 m. În partea de nord, la graniţa cu Bolivia, Anzii Cordilieri au numeroase vârfuri cu înălţimi de până la 6400 m. Cel mai înalt vârf este Aconcagua (6960 m). În centrul Argentinei se găseşte lanţul muntos Sierra de Córdoba cu cel mai înalt vârf Champaqui (2880m).

La est de lanţul Anzilor se găsesc suprafeţe aproape plane ale căror înălţimi variază treptat de la 600 m până la nivelul mării. În nord se întinde câmpia denumită Gran Chaco. Pampasul, câmpia lipsită de copaci, este cea mai productivă zonă agricolă a ţării, întinzându-se pe aproximativ 1600 km în sudul lui Gran Chaco. În Patagonia, în sudul Pampasului, terenul este arid, de tip stepă.

Hidrografia

Cel mai mare râu al Argentinei este Parana, care o traversează din nord spre porţiunea centrală a ţării. Alte râuri sunt: Uruguayul, care formează pe o porţiune graniţa cu statul Uruguay, Paraguayul, cel mai mare afluent al Paranei, Rio Colorado, Rio Salado şi Rio Negro. Rio de la Plata este cel mai estuar format la confluenţa dintre râurile Parana şi Uruguayul. Pe râul Iguaco, afluent al Paranei, se află cascada Iguaco o atracţie turisitică. În Anzii Patagonieni se găsesc numeroase lacuri de munte, cel mai renumit fiind lacul alpin Bariloche, în apropierea căruia s-a construit staţiunea turistică San Carlos de Bariloche.

Preview document

Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 1
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 2
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 3
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 4
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 5
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 6
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 7
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 8
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 9
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 10
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 11
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 12
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 13
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 14
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 15
Argentina - Rezervația Ecologică Nahuel Huapi - Pagina 16

Conținut arhivă zip

  • Argentina - Rezervatia Ecologica Nahuel Huapi.docx

Te-ar putea interesa și

Circulația turistică în parcurile naționale și rezervațiile naturale din România

In Europa, 45 % dintre turisti prefera sa-si petreaca sejururile in afara tarii. Destinatiile preferate, alaturi de mare - 53 % si zonele montane -...

Ai nevoie de altceva?