Muesli - aliment funcțional

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1281
Mărime: 304.81KB (arhivat)
Publicat de: Axinte Stan
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Modoran Constanta
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ Cluj Napoca FACULTATEA DE AGRICULTURĂ Master: Sisteme de procesare si controlul calitatii alimentelor

Extras din referat

Fursecuri Muesli

450g muesli (*)

4 linguri ulei

4 linguri apa

100g miere

80g faina

(*) cerealele muesli pe care le-am folosit la aceste fursecuri au fost cu fulgi de grau si ovaz, stafide si alune si fara adaos de zahar

Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (aprox. 150°C).

Se amesteca bine toate ingredientele. Se lasa 1 ora la rece sa se odihneasca. Apoi se fac bile - prin strangere cu putere in mana - este o compozitie destul de "faramicioasa" - apoi se turtesc dandu-le o forma cat de cat rotunda prin presare - sunt putin cam greu de lucrat, dar avand in vedere ca rezulta niste fursecuri crocante, delicioase si mai ales sanatoase ;) cred ca merita efortul :)

Se coc aprox. 25 minute.

...si gata coapte:

valoarea energetica a muesli:

Calorii 321

Proteine 10.9

Lipide 2.6

Carbohidrati 63.6

Fibre 10.7

Nicio zi fără Musli! - dictonul femeii moderne, mereu pe grabă

Cereale, nuci şi fructe uscate – mâncarea ideală pentru persoanele care nu au timp să ia micul dejun aşa cum ar trebui. Cu lapte, iaurt sau suc de fructe, este un mic dejun sănătos şi hrănitor, la prânz – poate fi considerat o gustare delicioasă, iar seara – o cină frugală, uşoară.

Musli a fost inventat de un doctor elveţian. Acesta credea că mâncarea vegetală nepreparată reţine foarte bine particulele de energie solară şi are o acţiune medicinală benefică. Dacă o persoană mănâncă fructe sau legume nepreparate în niciun fel, atunci organismul său va primi energie pură.

Astăzi, aceste argumente par un pic cam puerile, dar cercetătorii au găsit şi alte motive pentru care Musli este o mâncare excelentă pentru oamenii moderni, scrie Woman's Passions.

În primul rând, granulele din Musli sunt digerate într-o perioadă mai lungă de timp şi sunt asimilate încet de către organism, astfel că nivelul de zahăr din sânge se menţine la cote normale, pozitive.

Cei care nu au timp să mănânce şi altceva decât Musli dimineaţa nu trebuie să se îngrijoreze pentru sănătatea lor – Musli ţine de foame pentru mai mult timp şi au o valoare nutritivă foarte bună.

De asemenea, Musli este benefic şi pentru silueta: celuloza şi carbohidraţii complecşi din Musli ajută la controlul greutăţii şi scade riscul de obezitate. În plus, cerealele, nucile, seminţele şi fructele uscate conţin foarte multe vitamine şi substanţe minerale, de care organismul are mare nevoie pentru a fi în formă.

O altă mare calitate a cerealelor cu Musli este că te binedispun. Nu este o glumă, este demonstrat ştiinţific. Atunci când mănânci Musli, organismul eliberează serotonină, o substanţă care are un efect calmant asupra sistemului nervos şi care este responsabilă de starea de bine.

Preview document

Muesli - aliment funcțional - Pagina 1
Muesli - aliment funcțional - Pagina 2
Muesli - aliment funcțional - Pagina 3
Muesli - aliment funcțional - Pagina 4
Muesli - aliment funcțional - Pagina 5
Muesli - aliment funcțional - Pagina 6
Muesli - aliment funcțional - Pagina 7
Muesli - aliment funcțional - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Muesli - Aliment Functional.doc

Ai nevoie de altceva?