Raport al Stagiului de Practică

Referat
7/10 (1 vot)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 22 în total
Cuvinte : 7005
Mărime: 1.76MB (arhivat)
Puncte necesare: 7

Cuprins

 1. 1. Introducere. 3
 2. 2. Vinedos y Bodegas el Castillo. 4
 3. 2.1 Viile. 4
 4. 2.2 Fabrica.5
 5. 2.3 Hotelul.8
 6. 2.4 Restaurantul.8
 7. 3. Fanagoria .9
 8. 3.1. Istoria Înterprinderii. 9
 9. 3.2. Producerea Butoaielor. .11
 10. 3.3. Pepeniera „Fanagoria”.12
 11. 3.4. Clima – Vinificația întrun climat rece.12
 12. 3.5. Tehnologia de producer a vinurilor albe.19
 13. 3.6. Tehnologia de producer a vinurilor roșii.19
 14. BIBLIOGRAFIE. 22

Extras din referat

1. Introducere

„TTT” SRL este o companie formată recent la noi în țară. Ia are ca scop crearea unei noi fabrici de vin în regiunea de sud a Moldovei, raionul Ștefan Voda, satul Purcari. Proiectul făbricii este deja realizat și întărit de organele abilitate.

Între anii 2010- 2012 au fost plantate 89 ha de vita-de-vie cu următoarele soiuri de struguri: Aligote, Chardonnay, Sauvignon, Risling, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Saperavi, Syrah, Pino Noire. Sistemul de plantare este de 3x 1 m sau 3x1,2m în funcție de soi. De asemenea anul acesta sa început construcția făbricii prin creare căilor de comunicație, a luminii electrice etc. Clădirea centrală va fi situata în centrul viilor.

Proiectu prevede deasemene constructia unui hotel și a unui restaurant. Împreună toate aceste 3 componente vor crea un complex agroturistic.

Finisarea proiectului se prevede în vara anului 2014.

Ceva nou pentru țara noastra este fapul că conducerea înterprinderii „TTT” SRL nu dorește să angajeze tehnologi deja formați ca specialiști, ci vrea să angajeze tehnologi tineri pe care să-i formeze ca specialiși. În acest scop au fost angajați trei tehnologi din vara anului 2012. Pînă la darea în exploatare a fabricii acești angajați vor fi instruiti și formați ca specialiști în conformitate cu cerintele conducerii. Ei vor fi responsabili de implimentarea tehnologiilor de producere a vinurilor studiate în această perioadă.

Printre aceste trei persoane mă număr și eu. De aceia am avut ocazia de a combina practica de la întreprinderea la care activez cu practica de masterat din cadrul studiului de master.

În perioada 4 august 2012 – 24 octombrie 2012 am efectuat 2 stagieri: prima parte am realizat-o la înterprinderea spaniolă „Vinedos y Bodegas el Castillo” din regiunea Castillia La-Mancea și cea dea doua parte la înterprinderea rusească „Fanagoria” din regiunea Krasnodar. Practica de bază a fost realizata, totuși, în Spania. Cele mai bune tehnologii și practici studiate acolo vor fi implimentate la noi.

2. Vinedos y Bodegas el Castillo

Este o fabrică situată în orășelul Villarrobledo din raionul Albacete. Clădirea principal este în formă de cetate și este împărțită în 3 regiuni: spatial de producer, hotel și restaurant. Ia se profilează pe producer vinurilor albe și roșii seci de calitate. Însă producerea vinurilor roșii predomina net asupra celor albe. Productivitatea făbricii este de aproximativ 1-1,5 mln sticle pe an. Fabrica detine un ciclu închis de producer de la butași, vii pînă la sticla de vin. De asemenea aceasta fabrică face parte din circuitul agroturistic.

2.1. Viile .

Viile sunt situate în zone rurale, în așa numitul Pământ Argumánez. Aici sunt condiții ideale pentru cultivarea strugurilor. Zona este extrem de bogata în specii sălbatice de arbuști, măslini, etc. Toate acestea dau acest loc un farmec aparte. Pamintul este de proviniență vulcanică, argilo-nisipos cu multe pietre mici. Clima este deșertică, cu o umiditate a aerului foarte scazută. Din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, strugurii sunt recoltați noaptea.

Suma temperaturilor active anuale este ridicată, iar suma precipitațiilor anuale este destul de scăzută, în jur de 200 mm. Acest fapt a făcut ca toată plantația să fie asigurată cu sistem capilar de irigare. Pentru a sadisface necesarul de apă, în central plantației a fost construită o sonda cu adîncimea de 250 m și un bazin de acumulare de 36 mii m3. Prin sistemul capilar de irigare se mai introduce deasemenea și substanțe de nutriție necesare.

Cantitatea de struguri recoltați la hectar este reglementată de 4,5-10 t/ha. Suprafața totală a plantației constituie 380 ha. Strugurii sunt în deaproape monitorizați pe parcursul a întregului process de maturare și numai cei mai calitativi vor fi vinificați la fabrică, restul fiind vînduți altor înterprinderi. Recoltarea se face mecanizat cu ajutorul unei combine de marcă „Gloria” care este dotată cu 2 coșuri de receptare a strugurilor, cu capacitatea totală de 1600 kg.

O componentă aparte a plantației o constituie parcela unde se obțin struguri biologici. Aici recolta la hectar nu depășește 2,8 t/ha. Se obtin în special struguri din soiul Tempranillo prin vinificarea cărora se crează vinul biologic cu aceiași denumire care se bucură de o mare popularietate.

În plantatie se întîlnesc următoarele tipuri de struguri : Sauvignon Blanc, Riesling, Muscat si Chardonnay, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah și Petit Verdot.

Preview document

Raport al Stagiului de Practică - Pagina 1
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 2
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 3
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 4
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 5
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 6
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 7
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 8
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 9
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 10
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 11
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 12
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 13
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 14
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 15
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 16
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 17
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 18
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 19
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 20
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 21
Raport al Stagiului de Practică - Pagina 22

Conținut arhivă zip

 • Raport al Stagiului de Practica.doc

Te-ar putea interesa și

Raport privind efectuarea stagiului practicii de inițiere la I.M Euro Olmar SRL

Activitatea economica este forma fundamentala a activitatii umane, prin care se fauresc conditiile materiale necesare desfasurarii altor activitati...

Managementul resurselor umane - Primăria Orașului Năvodari

REFLECTII PESRONALE Daca analizam schimbarile petrecute in ultimi zece ani in administratia publica romaneasca, la nivelul institutiilor, una...

Centrul de practică - SC Mitliv Exim SRL

CAPITOLUL 1. PREZENTAREA DE ANSAMBLU A ORGANIZATIEI 1.1 Sinteza raportului.Motivatii Pentru efectuarea stagiului de practică am ales SC MITLIV...

Raportul stagiului practicii de producție I în baza materialelor BC Mobiasbancă - Groupe Societe Generale SA

Introducere Banca comercială BC „Mobiasbanc” SA. este una din cele mai vechi și mai mari bănci din Moldova. BC „Mobiasbanca” SA. a fost...

Raportul stagiului de practică la întreprinderea de profil SA Supraten

INTRODUCERE Sectorul de construcţii are un loc deosebit de important în cadrul economiei oricărui stat, revenindu-i un rol deosebit în refacerea,...

Raport de practică management - SC Morărit și Panificație SRL

Motivatie si explicatii: Motivul pentru care am optat sa fac practica la SC MORARIT & PANIFICATIE SRL a fost de ordin personal, deoarece tatal meu...

Raport privind stagiul de practică de inițiere - Fabricarea produselor lactate S.R.L. Lapmol

Introducere Actualitatea și importanța temei. Alimentația joacă un rol extrem de important în calitatea vieții fiecăruia dintre noi. Se spune...

Raport de practică - Hotel Vila Verde

Introducere Am ales hotelul “Vila Verde”, pentru a efectua stagiul de practică cu scopul de a căpăta minimul de experință în domeniul turismului...

Ai nevoie de altceva?