Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4056
Mărime: 50.29KB (arhivat)
Publicat de: Angel Munteanu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Tutulea Anca
Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu Facultatea de Ştiinţe Economice Management, Anul II, Tg-Mureş

Extras din referat

Prezentare organizaţiei SC SEA România SRL

Mă numesc Pol Silviu-Andrei, am 24 ani, necăsătorit, cu domiciliul în Târgu-Mureş iar locul meu de muncă este la SC SEA România SRL având funcţiile de magaziner şi adjunct depozit.

După terminarea liceului, promoţia 2003-2004, primul meu loc de muncă a fost la SC Profitec SRL, unde am lucrat timp de 9 luni timp în care m-am decis să imi caut ceva mai bun. În anul 2005 am aflat de SEA România SRL, o firmă care se ocupă de comerţ, unde m-am angajat.

Înfiinţată în anul 1999, SEA România SRL este situată în Bucureşti. SEA România SRL este specializată în comerţul cu organe de asamblare, accesorii pentru binale şi mobilă, unelte şi scule, disponibile prin reţeaua proprie de depozite din: Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Satu-Mare, Suceava, Târgu-Mureş, Timişoara şi Giurgiu - care este zonă liberă.

Firma comercializează o gamă largă de: soluţii pentru fixare; organe de asamblare pentru uz general sau pentru construcţii; accesorii decorative şi funcţionale pentru mobilă; feronerie şi accesorii pentru uşi şi ferestre; unelte, scule şi accesorii de mână sau pneumatice; conectori din oţel pentru consctrucţii din lemn, oferind din stoc aproximativ 16.000 de produse.

Depozitul din Târgu-Mureş este unul din cele mai importante din tară (după vânzări), unde işi desfăşoară activitatea un număr de 11 persoane. În depozit avem un birou unde sunt afişate panouri cu mostre din puţinele produse pe care le comercializează firma şi unde i-şi desfăşoară activitatea cele 5 fete, având funcţia de serviciul vânzări iar una din fete fiind şi şefa punctului de lucru SEA Târgu-Mureş. Mai avem un birou în partea din spate a depozitului, unde i-şi desfăşoară activitatea 7 băieţi, unii având funcţia de primitor-distribuitor, iar alţii de magaziner, unul din băieţi fiind şeful de depozit, şi eu care sunt magaziner şi adjunct depozit.

Peste 5.000 de clienţi constant beneficiază de serviciile noastre. În legătură cu activitatea care se desfăşoară în depozitele de la SEA se realizează în felul următor: clienţii au posibilitatea de a-şi trimite comanda prin fax, de a vorbi telefonic cu fetele din birou sau de a veni personal la noi la depozit unde i-şi vor comanda marfa dorită pe care o vor ridica ulterior după ce va fi pregătită. Comenzile preluate de fete sunt trimise la noi în birou prin intermediul calculatoarelor, iar noi vom tipări comenzile pe care le vom scoate pe locaţii de livrare cu ajutorul scanerelor portabile. Aceste comenzi trebuie să le finalizăm scăzând toate produsele de pe comanda respectivă, descărcând scanerul în calculator, fiecare produs având codul lui de bare specific. După ce comenzile sunt finalizate de noi acestea sunt trimise înapoi în birou la fete pentru a se factura. După ce se facturează o comandă, fata care a facturat comanda respectivă îl însoţeşte pe client afară la locu lde livrare impreună cu factura şi avizul de însoţire a mărfii pe care ni-l inmânează nouă pentru a putea scoate comanda respectivă de pe locaţia scrisă pe aviz. După ce scoatem marfa la livrare aceasta o vom mai verifica încă o data pentru a nu fi probleme şi de a nu avea diferenţe, plusuri sau minusuri. În cazul în care se constată probleme sau diferenţe a la comanda respectivă, persoana care a verificat comanda are obligaţia de a-l chema pe şeful sau adjunctul depozit deoarece numai ei au dreptul de a rezolva aceste probleme. După rezolvarea problemelor, dacă sunt, le vom duce marfa clienţilor la maşină unde ii vom ajuta la încărcat.

Angajaţii firmei SEA care i-şi desfăşoară activitatea în depozit au mai multe operaţii de făcut cum ar fi: ambalări din cantitate mare în cantitate mică pentru anumite produse; spargeri pe rafturi a unor produse care au locaţia lor; recepţie la marfa pe care o primim săptămânal de la Bucureşti şi de la Giurgiu; scoaterea comenzilor clienţilor; reconfigurări; etc. şi alte operaţii pe care au dreptul să le facă doar şeful şi adjunctul de depozit cum ar fi: recepţie la marfa pe care o primim de la alţi furnizori mai mici; recepţie în calculator a mărfii primite de la furnizori pe baza facturii; rapoarte de neconformitate pentru anumite produse care prezintă defecţiuni, plusuri sau minusuri; predarea protecţiei muncii şi PSI celorlalţi angajaţi din depozit; etc.

Clienţii firmei SEA au posibilitatea de a-şi cumpăra marfa de la oricare din punctele de lucru SEA din ţară iar dacă e vreo problemă la vreun produs ei pot returna produsul respective la oricare din depozite, indiferent dacă a cumpărat acel produs de acolo sau din altă parte. Produsele precum: capsatoarele pneumatice, şlefuitoare, capsatoare nituri pop, menghine, compresoare, etc. în cayul în care s-au defectat pot fi aduse la noi pentru a le trimite la SEA Bucureşti, deoarece firma noastră are şi o echipă de mecanici care se ocupă cu reparaţiile acestor produse. Aceste produse sunt reparate gratuit pe baza garanţiei pe care o primesc timp de 6 luni de la data cumpărării oricărui produs pneumatic sau manual care intră în această categorie de produse, ori contracost la produsele a căror garanţie a expirat.

Directorul de resurse umane de la SEA România SRL vine în inspecţie o dată pe an în toate depozitele din ţară pentru a verifica cunoştinţele angajaţilor în legătură cu protecţia muncii, PSI, drepturile şi obligaţiile angajatului prevăzute în regulamentul de ordine intorioară şi alte probleme, dezbateri sau propuneri privind firma. De asemenea în prima zi de lucru a fiecărei luni şeful sau adjunctul depozit are obligaţia de a preda protecţia muncii şi PSI angajaţiilor din depozit iar aceştia pentru a confirma că au luat la cunoştinţă vor semna fişele de protecţia muncii şi PSI care sunt completate de şeful sau adjunctul de depozit.

Preview document

Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 1
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 2
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 3
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 4
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 5
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 6
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 7
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 8
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 9
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 10
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 11
Modalități Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Modalitati Practice de Aplicare a Managementului Desfacerii.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de cumpărare

“Strategiile de cumparare calculeaza conditiile de impartialitate pentru a constringe un adversar sa lase intreprinderii libertatea de actiune...

Management Financiar Bancar

1. CONCEPTUL DE MANAGEMENT Întelegând managementul ca fiind „acel proces prin care se coordoneaza, se conduc, se planifica si se controleaza...

Management Logistic

Elaborarea strategiei în domeniul desfacerii este o actiune complexa, si necesita un volum de informatii foarte mare care se împrospateaza, de...

Management General

Definirea managementului „Managementul este cea mai noua dintre stiinte si cea mai veche dintre arte” [J. J. Serven Screiber]. Managementul poate...

Componentele Teoretice ale Științei Manageriale

În contextul dinamismului în care a luat nastere evolutia tehnico-stiintifica contemporana, au fost create premizele cristalizarii manageriale ca...

Managementul aprovizionării și desfacerii

Managementul aprovizionarii C A P I T O L U L 1 Conducerea si organizarea aprovizionarii 1.1. Managementul aprovizionarii: concept, continut,...

Ai nevoie de altceva?